Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΓΛΥΦΑΔΑ... "θάβει" (σ)τον Υμηττό

«ΝΕΚΡΟ» ΤΟ… ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ

«Κλείδωσε» το παλιό και άνοιξε το καινούργιο Νεκροταφείο ο Δήμαρχος Γλυφάδας Κώστα Κόκκορης με την σύμφωνο γνώμη του Μητροπολίτη Παύλου, αλλά με την αρνητική γνώμη των αρμοδίων φορέων του Κράτους.

Στο νέο οιονεί νεκροταφείο, που περιφράχθηκε αυθαίρετα σήμερα υπάρχουν εντεταλμένοι φύλακες Αστυνομικοί και το κονδύλι για να ξηλωθεί το συρματόπλεγμα είναι ‘έτοιμο από το Κράτος παρά την φτώχια που της Ελλάδας.( Η απορία είναι που βρήκαν τα χρήματα, και έδρασαν τόσο γρήγορα!!!).

Ωστόσο στο Δ.Σ ο Δήμαρχος τα έψαλε στην αντιπολίτευση και ειδικά στην Λυγνού και Βαρβιτσίωτη, γιατί το ΚΚΕ και Συν ούτως ή άλλως αρνητικοί είναι, ότι τον εξύβρισαν ( η Λυγνού ιδίως), ενώ μίλησε για γραφειοκρατία { στην ΕΘΕΛ δεν είχε γραφειοκρατία;) όπου ήταν πρόεδρος το Δήμαρχος) }… τώρα την διαπίστωσε; Άσε που οι λίγοι (8) που ενταφιάστηκαν στο νέο, που θα πάνε τώρα;;;; όταν ως αυθαίρετο θα «ενταφιαστεί» από το τόσο Αριστο, Δίκαιο και Τίμιο Κράτος μας, δηλαδή από τους τίμιους και αρίστους που το παίζουν πολιτικοί σωτήρες το ΠΑΣΟΚ τώρα, και ατην ΝΔ πριν, Γραμματείς και παρατρεχάμενοι αυτών, καθώς και οι έχοντες το χρίσμα και τις ευλογίες των κομμάτων αυτών και ας μην ξεχνάμε τους παπάδες (βλέπε Βατοπαίδι και ΣΙΑ Α.Ε).

Και εκεί που ο Δήμαρχος τα «έσουρνε» στην αντιπολίτευση για τα καλά ( βλέπε βίντεο), και φώναξε ότι «θα συνεχίσει το έργο του κι ας είναι παράνομο, οι δε αντιπολίτευση αντιδράει για να μην πετύχει το έργο, από πολιτική αντιζηλία» απάντησαν Βαρβιτσιώτης και Λυγνού: «Μα είναι παράνομο και ανεδαφικό στην Α΄ ζώνη να αυθαιρετήσει ο Δήμος και σεις κύριε Δήμαρχε!!!.

Άκουγαν και μερικοί, ιδίως ένα ζευγάρι από ους παρευρισκόμενους δημότες στην αίθουσα του ΔΣ και χειροκροτούσε τον ¨Δήμαρχο διότι έχουν παράνομο στην Α΄ ζώνη και ήδη πρέπει να έχουν στο χέρι τα χαρτιά και πληρωμένο τον δικηγόρο ίσως να καταθέσουν για νομιμοποίηση του παρανόμου σπιτιού τους. Με τα χειροκροτήματα και τα μπράβο τους έκαναν δήθεν ότι ενδιαφέρονταν για το νεκροταφείο και που να θάψουν τους νεκρούς τους,… μακριά από όλους μας!!!

«Άσε ξέρουμε γιατί μιλάτε εσείς» τους έλεγε η Λυγνού, αλλά είχαν έρθει πολλοί για τα γωνστά παλαμάκια και το συμβούλιο έγινε το « έλα να δεις». Αυτό, το μπάχαλο, πυροδότησε την αγανάκτηση του συνετού και ορθολογιστή συμβούλου του Δημάρχου κ. Μπενέτου , ο οποίος είπε απευθυνόμενος σε όλους» θλίβομαι για το επίπεδο μας», και σιώπησε.

Ωστόσο επειδή ο καυγάς είναι το παντεσπάνι της είδησης και η χαρά του γραφιά, ο Μίλτος Βαρβιτσιώτης της Μείζονος πλειοψηφίας είπε: «Δικεδικείτε κ. Δήμαρχε ένα νεκροταφείο, αλλά να το κάνετε σωστά. Είναι δύσκολο οι Υπουργοί να υπογράψουν για την Α ζώνη. Δουλέψατε με τρόπο ατελέσφορο για τον στόχο σας και διχαστικό. Δράσατε έτσι, ώστε να σπάσετε τα μούτρα σας. Πάτε δε αναδασωτέα έκταση του Δημοσίου μετά την φωτιά του 2009, να φτιάξετε νεκροταφείο, χωρίς μελέτη εδαφολογική, χωρίς απόφαση του Δ.Σ, χωρίς τεχνική μελέτη, και σε έκταση επίδικη που ανοίγει την όρεξη στους διεκδικητές ιδιώτες, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι τα κατέχουν από την Τουρκοκρατία. Τώρα εκεί δεν φυτρώνει ούτε τσουκνίδα, αλλά είναι αναδασωτέα. Προτείνω να συνεχίσουμε την διεκδίκηση όλο μαζί σε άλλο χώρο όπως π.χ στην Αεροπορία, αλλά νόμιμα.

Λαδράκης: υπέρ του Νεκροταφείου: έφερε παράδειγμα ότι ούτε του Παπάγου, της Αργυρούπολης , και του Φαλήρου δεν έχουν μελέτη αλλά έχουν νεκροταφεία.

Αναλυτής: σύμβουλος συμπολίτευσης λάβρος υπέρ του παρανόμου νεκροταφείου, δικηγόρος στο επάγγελμα.

Λυγνού και Μπίλια: «Πέντε χρόνια τρέχουμε στα Υπουργεία για παραχώρηση χώρου, τότε που εσείς κ. Δήμαρχε δεν τρέχατε αλλά μόνο ψηφίζατε για τον δήμαρχο κ. Θεοδωρόπουλο ναι για νέο νεκροταφείο . Το θέμα δεν μπορεί να περπατήσει είναι στην Α ζώνη και δεν γίνεται

Ταστάνης του ΣΥΝ υπενθύμισε στον Δήμαρχο: ότι αγνοεί και παραβιάζει του Νόμους, ενώ σήκωσε την Σημαία της Επανάστασης!!! Να επιλέξετε την μέθοδο του διαδημοτικού χώρου για νεκροταφείο μαζί με άλλους Δήμους, είπε.

Μερίκου και Τάσος αρνητικοί για την παρανομία.

ΤΑ ΩΡΑΙΑ

Δήμαχρος: Ποιο δάσος εκεί !!! Το μεγαλύτερο δένδρο είναι το ραδίκι….(γέλια για την ευρηματικότητα του χαρακτηρισμού ακολούθησαν )

{ Δεν πειράζει όμως κ. δήμαρχε, θα μαζεύουμε ρίγανη Υμηττού }

Βαρβιτσιώτης: Εκεί πράγματι τώρα δεν φυτρώνει ούτε τσουκνίδα αλλά είναι αναδασωτέα περιοχή.

{περιμένοντας.. την αναδάσωση}

Τσακίρης είπε το ωραίο: «Μου θυμίζουμε το στραγάλι που κατηφορίζει τον ανήφορο» {αυτό πρέπει να το στείλω την ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Βικιπέντια για να μείνει σαν παροιμία}.

{Μήπως μοιάζει με τον μυθο του Συσσίπου;}

Αποτέλεσμα

Θα απορείτε για το αποτέλεσμα και την απόφαση του Συμβουλίου;

Μετά τόσες ώρες, φωνές και αντεγκλήσεις, ( βλέπε βίντεο) μετά την καταπάτηση του χώρου Αυγουστιάτικα με 40 βαθμούς, μετά την ταφή μερικών, μετά το κλείσιμο του υπάρχοντος κοιμητηρίου, μετά τις δικές μας ανρτήσεις στην «aixmi- efimerida. Blokspot.gr» των δηλώσεων δήμαρχου και αντιρρήσεων Bαρβιτσιώτη και Λυγνού εν μέσω διακοπών μας ( είχα μαζί μου το λάπτοπ, αγόρασα ώρες ιντερνετ (τσιπάκι)}και ανέβαζα άρθρα και δηλώσεις. Μετά λοιπόν απ’ όλα αυτά συμφώνησαν όλες οι πλευρές σε ομόφωνη απόφαση με πρόταση του δημάρχου, οι μη συμφωνούντες (τρείς της αριστερής πλευράς) να εξέλθουν της αιθούσης, για επίτευξη ομοφωνίας, ψήφισαν να πάνε στου αρμοδίους Υπουργούς με αίτημα να βρεθεί χώρος για νεκροταφείο από το Κράτος νόμιμα και σίγουρα.

Δηλαδή τζάμαπα τα καμποϋλίκια, τζαμπα οι επαναστάσεις, οι εντυπώσεις ( προς μεγάλη θλίψη των διεκδικητών οικοπέδων στο τόπο των ραδικιών και της τσουκνίδας που στερήθηκαν το άλλοθι για νομιμοποίηση).

ΑΙΧΜΕΣ

Τελικά δεν μπορώ να καταλάβω αυτούς που ασκούν την πολιτική αυτής της χώρας.

Πόσο εύκολα βαπτίζουν το κρέας νηστίσιμο και τρώνε την Παρασκευή όπως οι ιερομόναχοι και ιερο-λειτουργοί.

Πως η γραφειοκρατία ενόχλησε τόσο έντονα τώρα το Δήμαρχο κ. Κόκκορη όταν με το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι εκλεγμένος;

Πως από τα έδρανα της αντιπολίτευσης μάχονται για τα νόμιμα και ηθικά, την ισονομία και δικαιοσύνη και από τα έδρανα των Θώκων ξεχνούν και λειτουργούν αντίθετα!!

Που είναι οι έλεγχοι στην πρωην ΔΕΑΠ του Δήμου, οι καταγγελίες για την λαοπρόβλητη και ικανή Μαίρη Αργυροπούλου που έκανε ο δήμαρχος όπως π.χ δεν παρίστατο στα Δ.Σ και ήθελε να της απευθύνει ερωτήσεις διευκρινιστικές κ.λ.π.

Για ποιο λόγο δεν έκανε τότε τους ελέγχους του, ή μήπως έκανε και δεν το μάθαμε τα βρήκε όλα εν τάξει(;), και στις εκλογές πολύ σωστά η Μαίρη Αργυροπούλου έθεσε στην υπηρεσία του δημότη και εξελέγη η κόρη της με το ψηφοδέλτιο του κ. Δημάρχου;

Πραγματικά αυτή η λαχτάρα για την εξουσία πως διαβρώνει τη σκέψη των υποψηφίων, ώστε όπως μου είπε ένας υποψήφιος «είμαι τόσο εξαρτημένος από την εξουσία και την εκλογή μου, που ακόμα και την μάννα μου θα πουλήσω για να βγω»

Και το κόμμα και την ιδεολογία;

Δεν υπάρχει κόμμα και ιδεολογία, μόνο η εκλογή, η νίκη και η δόξα..

Και ότι άλλο.. φέρνει στα χέρια σας η εξουσία, απάντησα, όπως ακριβώς τα ιερά βιβλία το διατυπώνουν «τα καλά και συμφέροντα ταις ψυχο- θύλακες ημών, συμπλήρωσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου