Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΟΜΟΤΡΑΠΕΖΟΣ ΣΑΣ.......


Μήνυμα Καντάφι προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ


Με επιστολή του που διαβάστηκε από τηλεοπτικό δίκτυο ο πρώην ηγέτης της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι, ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να προστατεύσει τη γενέτειρά του Σύρτη, η οποία είναι ακόμη στα χέρια των οπαδών του, από τις «θηριωδίες», όπως τις αποκάλεσε, του ΝΑΤΟ.

"Αν η Σύρτη απομονωθεί από τον υπόλοιπο κόσμο με στόχο να διαπραχθούν θηριωδίες εναντίον του πληθυσμού της, τότε ο κόσμος έχει την υποχρέωση...



να μην είναι απών και πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να επέμβει αμέσως για να σταματήσει αυτό το έγκλημα", αναφέρει ο Καντάφι στην που αναγνώστηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Arrai TV, που έχει έδρα τη Συρία.

«Η τρομοκρατία και η καταστροφή που ασκεί το ΝΑΤΟ στην περιοχή της Σύρτης είναι απερίγραπτες», πρόσθεσε ο Καντάφι.

Σύμφωνα με το Arrai TV η επιστολή του Καντάφι απευθυνόταν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Στο μεταξύ η Βρετανία ελπίζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να υιοθετήσει μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες μία απόφαση για τη Λιβύη η οποία θα προβλέπει την αποστολή μίας ομάδας στη χώρα και την ελάφρυνση των κυρώσεων που της έχουν επιβληθεί, όπως ανέφεραν σήμερα διπλωμάτες.

Το σχέδιο της απόφασης εστάλη στις 14 άλλες χώρες μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και το Λονδίνο ελπίζει να υιοθετηθεί μέχρι την Παρασκευή, διευκρίνισε ένας εκπρόσωπος της βρετανικής αποστολής στον ΟΗΕ.

Οι πρώτες συζητήσεις για την υιοθέτηση της απόφασης αναμένεται να διεξαχθούν σήμερα. Η απόφαση προβλέπει την αποστολή μίας ομάδας του ΟΗΕ για τρεις μήνες στη Λιβύη ώστε να βοηθήσει στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο να οργανώσει τη διοίκηση και να προχωρήσει σε εκλογές.

Το σχέδιο της απόφασης προτείνει επίσης να διατηρηθεί η αναφορά για την προστασία των αμάχων με τέτοιο τρόπο ώστε το ΝΑΤΟ να μπορεί να συνεχίσει τις αεροπορικές του επιδρομές αν κριθεί απαραίτητο, διευκρίνισαν διπλωμάτες που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Το κείμενο καλεί επίσης για «προοδευτική αλλά ελεγχόμενη άρση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί σε λιβυκές εταιρείες και κρατικά όργανα», ώστε να μπορέσουν να κυκλοφορήσουν χρήματα και να αναπτυχθεί με αυτό τον τρόπο η εθνική οικονομία της χώρας, σύμφωνα πάντα με τους διπλωμάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου