Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

SILVER CITY

Ποιός είναι αυτός που σπιλώνει τον Χρ. Κορτζίδη και τις Υπηρεσίες του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης;

kortzidis profil
"Μη με σπιλώνετε, μη με σπιλώνετε" φωνάζει ο δήμαρχος Ελληνικου-Αργυρούπολης, κ. Χρ. Κορτζίδης, κατηγορόντας γι αυτό τους αντιπολιτευόμενους την πολιτική και τις μεθόδους του. "Μη σπιλώνετε και τις υπηρεσίες του δήμου μου", ξαναφωνάζει ίδιος κοιτώντας προς τους αντιπάλους του, που τους στολίζει με "κοσμιτικά" επίθετα και ανάλογους χαρακτηρισμούς.
Για πιο θέμα θα πείτε φωνάζει ο κύριος δήμαρχος; Μα για τα όσα του καμαρτυρούσαν εδώ και καιρό για την προμήθεια των πυροσβεστικών υλικών, που ο ίδος "ανακάλυψε", ότι έπρεπε να βάλει άρον-άρον,αρχές Νοέμβρη 2013, στο Κλειστό της οδ. Ολυμπίας της Αργυρούπολης για να πάρει άδεια για τη λειτουργία του. Αλλιώς;
Αλλιώς η ιστορική ομάδα του ΑΟΝΑ Αργυρούπολης – ελλείψει πυροσβεστικών υλικών στο στάδιο αυτό - θα ήταν υποχρεωμένη να μετακομίσει - για πρώτη φορά στην ιστορία της - σε άλλη έδρα εκτός Δήμου για να δώσει εκεί τους αγώνες του εθνικού πρωταθλήματος. Όπως π.χ. στην Δραπετσώνα, που την χρησιμοποίησε αναγκαστικά ως έδρα του πρώτου αγώνα της, μιας και δεν μπορούσε να παίξει στο κλειστό της Αργυρούπολης, ελλείψει των πυροσβεστικών υλικών !!  Ο δήμαρχος βεβαία διάψευσε επισήμως ότι συνέβει κάτι τέτοιο, αλλά  αμέσως μετά μεγάλα αθλητικά sites…  διέψευσαν  πανηγυρικά την διάψευσή του!!
Ετσι λοιπόν, η «αγωνιστική» δημοτική αρχή,  αποφάσισε να..... αγωνιστεί αγωνιωδώς, κυρολεκτικά  στο και 5’, για να πάρει τα πυροσβεστικά υλικά που έλλειπαν από το στάδιο . Μη ρωτήσετε τι έκανε όλους τους προηγούμενους του Νοεμβρίου μήνες. Αγνωστο!
Πάντως έτρεξε να βρει μια εταιρεία για να προμηθευτεί τα πυροσβεστικά. Στην Αργυρούπολη θα πείτε, που έχει δύο γνωστές εξειδικευμένες στα πυροσβεστικά εταιρείες; Όχι βέβαια! Μήπως στο Ελληνικό; Και πάλι ΟΧΙ! Πήγε στην…. Βάρη!! Ναι στη Βάρη. Εκεί λέει βρήκε μια εταιρεία…… “security”  και τις ανέθεσε πάραυτα  την προμήθεια των πυροσβεστικών υλικών, μαζί και τις εργασίες εγκατάστασής τους, βάσει προδιαγαφών της υπηρεσίας. Καλώς!
Αλλά εδώ είναι που αρχίζει το πολύ ενδιαφέρον … story. Η προμήθεια που λέτε των υπόψη πυροσβεστικών υλικών, όπως αποδείχθηκε πέραν κάθε αμφιβολίας στη συνέχεια, στοίχησε στον δήμο, δηλαδή στους δημότες, …. 350% ακριβότερα από τα ίδια ακριβώς υλικά που διέθεταν οι δύο εξειδικευμένες στο θέμα εταιρείες της Αργυρούπολης!! Και οι δύο!!
Πανικοβλημένος, προφανώς, ο δήμαρχος, κ. Χρ. Κορτζίδης,  από τις πλήρως θεμελιωμένες αυτές αποκαλύψεις, έτρεξε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.
Ετσι, ανακοίνωσε πανηγυρικά,  … τρείς ολόκληρους μήνες μετά την προμήθεια και εγκατάσταση των υλικών από την εταιρεία securityτης Βάρης,  ότι ο Δήμος πήγε σε μία από τις δύο εξειδικευμένες εταιρείες της Αργυρούπολης (την εταιρεία FORMULA) , της ζήτησε και της πήρε, κατόπιν εορτής, προσφορά της.
Στη συνέχεια, τσουβάλιασε μαζί υλικά και εργασίες (που όμως είχαν ήδη γίνει…. 3 μήνες νωρίτερα από την εταιρεία της Βάρης, που της είχε κάνει την απ’ ευθείας ανάθεση!) και την βρήκε λέει κατά … 250 € ακριβότερη.
Η συνέχεια του “story” είναι  εξ΄ ίσου απίστευτη αλλά και αποκαλυπτική!  Ο κ. Γ. Τσαρπαλής, μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου, ζήτησε από την Δ/νση Οικονομικών του δήμου να τον πληροφορήσουν εγγράφως, ποιος από τον δήμο πήγε και πήρε από την εταιρεία της Αργυρούπολης αυτήν την προσφορά, που όπως αποδεικνύεται έχει ως αποδέκτη τον ΔΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, και, επίσης, να του δώσουν αυτήν την προσφορά. για να  κάνει την σύγκριση με αυτήν που έγινε η απ' ευθείας ανάθεση για την προμήθεια των πυροσβεστηρων από τον δήμαρχο στις 11-11-2013.
Και να η άκρως αποκαλυπτική απάντηση της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης:
«……. η Δ/νση Οικονομικών του δήμου, δεν ζήτησε και δεν έλαβε στα χέρια της την προσφορά της εταιρείας FORMULA!!” και συνεχίζει: «….Για τη χορήγηση (σε εσάς) της εν λόγω προσφοράς, να απευθυνθείτε στον κ. δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης, ο οποίος… ζήτησε και…. έχει στα χέρια του την προσφορά αυτή»!!
Ιδού λοιπόν η απόδειξη, για το πώς διοικεί στον δήμο το επονομαζόμενο από πολλούς «σύστημα Κορτζίδη».   
Δηλαδή, ο δήμαρχος, κ. Χρ. Κορτζίδης  πηγαίνει μόνος του και παίρνει προσφορές από εταιρείες (και με ποιες προδιαγραφές και απαιτήσεις;),  εκτός και εν αγνοία των αρμόδιων Υπηρεσιών του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης και μάλιστα τις κρατάει …. στα χέρια του και, στη συνέχεια, τις ανακοινώνει στους ανυποψίαστους δημότες, ερμηνευοντάς τες  κατά το δοκούν; Είναι απίστευτο! Που, άραγε, και πότε ξανάγινε κάτι τέτοιο σε αυτοδικοικητικό, ή άλλο οργανισμό, που διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα; Είναι δυνατόν;
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ – ΚΟΛΑΦΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ 
apantisi oikon yphr ellin - argyroup002

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου