Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΜΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλίμου επισκέφθηκε την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014 και την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014, το 5ο Δημοτικό Σχολείο και τα τμήματα Α1 με τη δασκάλα τους κ. Τζώνη και Α2 με την κυρία Ανρεοπούλου, το Γ1 με τον δάσκαλό τους κ. Tιττομιχελάκη και Γ2 με την κ. Μεγαλοοικονόμου.
            Τα παιδιά της πρώτης και της τρίτης τάξης, αφού ξεναγήθηκαν στο χώρο της Βιβλιοθήκης, είχαν τη χαρά να ακούσουν την αφήγηση δύο αξιόλογων παιδικών βιβλίων από δύο συγγραφείς, της Ελπίδας Μηναδάκη και του Γιώργου Παναγιωτάκη, οι οποίοι τα μύησαν στη χαρά της ανάγνωσης μέσα από τα βιβλία τους «Το ταξίδι της κόκκινης ομπρέλας» και «Αταξίες στην τάξη».
            Τα δραστήρια παιδιά απέκτησαν σφαιρική άποψη για τη βιβλιοθήκη του Δήμους μας, ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες δανεισμού, το αναγνωστήριο, τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και αντιλήφθηκαν ότι ο χώρος της βιβλιοθήκης είναι ένας φιλόξενος χώρος, που περιγράφεται μέσα από τη φράση «Δημιουργώ, Μαθαίνω, Παίζω, Χαλαρώνω, Μοιράζομαι».

            Διαισθάνθηκαν ότι οι βιβλιοθήκες μεταμορφώνονται σε σύγχρονους, τόπους με εναλλακτικές δράσεις, που μορφώνουν και καλλιεργούν τις δεξιότητες. Η βιβλιοθήκη γίνεται τόπος κοινωνικής συνάντησης και δράσης, τόπος συνεργασίας και επαφής, τόπος δημιουργίας και σύνθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου