Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΜΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος μας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη των σεμιναρίων του Κέντρου Δια βίου Μάθησης, μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών (1ος κύκλος).
            Η συμμετοχή των Δημοτών ξεπέρασε κάθε προσδοκία –πάνω από 800 συμπολίτες μας αιτήθηκαν συμμετοχή στο πρόγραμμα- αποδεικνύοντας ότι «η δίψα για μάθηση δε σβήνει ποτέ».
            Πάνω από 40 τμήματα ενηλίκων δημιουργούνται σταδιακά και στεγάζονται στα δημόσια σχολεία του Δήμου μας.
            Όσοι έχουν καταθέσει αίτηση, θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά, για την έναρξη του τμήματος που τους ενδιαφέρει.
            Το πρόγραμμα, πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, εστιάζοντας στην Εκπαίδευση και στη Διά Βίου Μάθηση ανθρώπων κάθε ηλικίας.
            Στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Δήμου Αλίμου, αναπτύσσονται 24 διαφορετικά μαθήματα (σεμινάρια) που εντάσσονται στα εξής θεματικά πεδία:
  • Οικονομία – Επιχειρηματικότητα
  • Ποιότητα ζωής – Περιβάλλον
  • Νέες Τεχνολογίες
  • Γλώσσα και Επικοινωνία
  • Κοινωνικές Δεξιότητες και Δράσεις
  • Πολιτισμός και Τέχνη

            Το Σεπτέμβριο θα ακολουθήσει και 2ος κύκλος αιτήσεων για την επόμενη επιμορφωτική περίοδο 2014-2015.
            Ο Δήμαρχος Αλίμου Θάνος Ορφανός δήλωσε «Προσφέρουμε μια δεύτερη ευκαιρία στους πολίτες, στην διά βίου εκπαίδευση και προσπαθούμε να συνδέσουμε τη γνώση με την απασχόληση. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, ο δήμος μας, υποστηρίζει και υλοποιεί προγράμματα Δια Βίου Μάθησης, απαραίτητα στις σημερινές κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες».

            Οι υπεύθυνοι του προγράμματος Δημήτρης Δόγκας Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Αλίμου, Κλέα Μανωλαράκη Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αλίμου και Άρης Τάγκαλος Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αλίμου, ευχαριστούν όλους τους υπαλλήλους του Δήμου και του Γραφείου Παιδείας, για τις προσπάθειες που κατέβαλαν μέχρι σήμερα, προκειμένου να αρχίσει να υλοποιείται αυτό το τεράστιο σε όγκο και οργανωτικές απαιτήσεις έργο, καθώς και τους συνδημότες μας, για την εμπιστοσύνη τους και την συμμετοχή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου