Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Απίστευτο μεν, πραγματικό δε είναι το περιστατικό που, σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, συνέβη στο Α’ ΚΑΠΗ Αργυρούπολης, τη μέρα όπου τα μέλη του είχαν ετοιμάσει μια ωραία εκδήλωση για να γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη.
Σύμφωνα με τις καταγραμμένες μαρτυρίες πολλών παριστάμενων μελών του ΚΑΠΗ, και όχι μόνο αυτών, ο παριστάμενος στην εκδήλωση, αποχωρών και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Χρ. Κορτζίδης, μίλησε από μικροφώνου για τις αγωνιστικές καταλήψεις που κάνει στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ και όλα τα άλλα σχετικά.
Ο Επικεφαλής της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ και υποψήφιος δήμαρχος., Γιάννης Κωνσταντάτος, λαμβάνοντας στη συνέχεια τον λόγο, ανέφερε, μεταξύ των άλλων «Καλοί οι αγώνες δήμαρχε και εμείς συμφωνούμε σε αυτό. Όμως, εκτός από τις συνεχείς διαμαρτυρίες, παράλληλα, κάτι θα πρέπει να κάνει και ο δήμος. Για παράδειγμα, οι μεγάλες και σημαντικές υποδομές της Αργυρούπολης που παραλάβατε, δεν έγιναν μόνο με αγώνες, συνεχείς διαμαρτίες, πανό  και διαδηλώσεις. Αντίθετα, έγιναν με σοβαρή δουλειά, πολύ δουλειά, ολοκληρωμένα σχέδια και χρηματοδοτούμενα προγράμματα, που φρόντισε ο δήμος να εξασφαλίσει. Εμείς, πάντως, όπως ήδη έχουμε εξαγγείλει, αναλαμβάνοντας τη διοίκηση του Δήμου, θα προχωρήσουμε στη δημιουργία του Δημοτικού Κέντρου-ΚΕΠ Υγείας, όπως κάνουν άλλοι 14 δήμοι της Αττικής».
Τι ήταν να το πει αυτό; Εμφανώς ταραγμένος ο δήμαρχος, Χρ. Κορτζίδης, ζήτησε να δευτερολογήσει, σαν να ήταν σε Δημοτικό Συμβούλιο! Παίρνοντας λοιπόν το μικρόφωνο … ανέκραξε με οργή: «Μην πιστεύετε αυτά που σας λέει ο Κωνσταντάτος. Με….. πορδές δεν βάφονται αυγά».!!!
Μετά την αρχική έκπληξη στην αίθουσα για αυτά τα προσβλητικά λόγια του δημάρχου, ακολούθησαν πανδαιμόνιο και διαμαρτυρίες.  Ο Γιάννης Κωνσταντάτος ζήτησε πάλι το λόγο, αλλά του τον… αρνήθηκαν!  Τότε εκείνος, μιλώντας δυνατά εκτός μικροφώνου, είπε: «Ως απάντηση στα απαράδεκτα αυτά λόγια του δήμαρχου, σας λέω μόνο τούτο: Να νοικιάσουμε τώρα αμέσως ένα πούλμαν να  πάμε όλοι μαζί να δούμε το Δημοτικό Κέντρο Υγείας που ίδρυσε και λειτουργεί ο Δήμος Βύρωνας, μαζί και το ασθενοφόρο που χρησιμοποιεί  για τους δημότες του».!
 
Ώστε λοιπόν, σύμφωνα με την αντίληψη του δημάρχου Χρ. Κορτζίδη, οι δεκάδες σημαντικότατες δημοτικές υποδομές της Αργυρούπολης, αξίας πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που ο ίδιος παρέλαβε και τις άφησε στη συνέχεια να μαραζώσουν, έγιναν με ….. πορδές!!  Ποιος αντέχει να ακούει κάτι τέτοιο, και μάλιστα  από τον πρώτο δήμαρχο του ενιαίου δήμου και να μην εξεγείρεται;
Για πρώτη φορά στα χρονικά του δήμου, δήμαρχος σε δημόσιο μάλιστα λόγο του χρησιμοποιεί τέτοιου είδους απαράδεκτες και άκρως προσβλητικές  για  τους δημότες εκφράσεις.
Η μόνη δικαιολογία που θα μπορούσε, ίσως, να δοθεί για αυτό το ατόπημα, είναι ότι ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, βλέποντας το έδαφος να χάνεται συνεχώς κάτω από τα πόδια του, βρίσκεται πλέον εκτός ελέγχου .  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου