Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

PROTON BANG

Που να τα βρει ο …Αχυράνθρωπος;



Το αστρονομικό ποσό των 100 εκατ. ευρώ προτείνει ως χρηματική εγγύηση για τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ο εισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Καψιμάλης για την υπόθεση υπεξαίρεσης 701 εκατομμυρίων ευρώ από την Proton Bankγια την οποία κατηγορείται.
Σε περίπτωση που ο επιχειρηματίας καταβάλλει την χρηματική εγγύηση θα παραμείνει προσωρινά κρατούμενοςλόγω της υπόθεσης που εκκρεμεί εις βάρος του για απόπειρα ανθρωποκτονίας ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό της εγγύησης που ζητείται, δεν θα πρέπει – κατά τον εισαγγελικό λειτουργό- να έχουν ήδη δεσμευθεί για το τραπεζικό σκάνδαλο.
Ο εισαγγελέας ζητάει επίσης να αφεθούν ελεύθεροι με εγγύηση 200.000 ευρώ οι επίσης προφυλακισμένοι Αντώνης Αθανάσογλου, Δημήτρης Σαραμαντής, Γιάννης Παπαβασιλείου και Τρύφων Κολλίτζας, δεδομένου ότι τους επόμενες μήνες λήγει το 18μηνο προσωρινής κράτησης. Ο κ. Αθανάσογλου ζήτησε να αποδεσμευθούν 300.000 ευρώ από προσωπικό του λογαριασμό στην Ελβετία με 2 εκατομμύρια ευρώ τα οποία είναι εκτός κατηγορίας, προκειμένου να καταβληθούν φόροι στην Ελλάδα για κατοικίες και ακίνητα του κατηγορουμένου, αίτημα το οποίο έγινε αποδεκτό από τον εισαγγελέα.
Ο εισαγγελέας εισηγείται πάντως να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων περίπου 30 άτομα για σειρά κακουργηματικών πράξεων, και συγκεκριμένα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, υπεξαίρεση, απιστία, πλαστογραφία, εγκληματική οργάνωση και απάτη, ενώ η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί από το Συμβούλιο Εφετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου