Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

ΤΡΕΧΑΤΕ ΒΟΔΙΑ


Άνοδος άνω του 9% για το Χρηματιστήριο


Σημαντική άνοδο άνω του 9% σημειώνει αυτή την στιγμή ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στο περιθώριο των ραγδαίων εξελίξεων που δρομολογούνται στον...
τραπεζικό κλάδο με την συγχώνευση της Eurobank με την Alpha Bank.

Οι μετοχές της Εθνικής τράπεζας, της Πειραιώς, της ΑΤΕ κ.α. πραγματοποιούν εντυπωσιακή άνοδο άνω του 25%, δημιουργώντας μετά από αρκετές εβδομάδες πτωτικών συνεδριάσεων, κλίμα ευφορίας στην ελληνική χρηματαγορά.

Σημειώνεται, ότι νωρίς το πρωί ανέστειλαν προσωρινά την διαπραγμάτευσή τους η Eurobank και η Alpha Bank, με τις δύο τράπεζες να αναμένεται να προχωρήσουν σε ανακοινώσεις στις 2 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο τράπεζες μετά την συγχώνευσή τους θα προχωρήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 1,5 δισ. ευρώ, με την συμβολή fund από το Κατάρ ενώ περίπου 500 εκατ. ευρώ με θα είναι αξία της ανταλλαγής ομολόγων.

Με την συγχώνευση των δύο τραπεζών αναμένεται να δημιουργηθεί ένα από τα 25 μεγαλύτερα τραπεζικά ιδρύματα της Ευρώπης, στο οποίο οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόεδρος στην νέα τράπεζα θα είναι ο κ. Γιάννης Κωστόπουλος ενώ θα τοποθετηθούν δύο διευθύνοντες σύμβουλοι οι κ. Δημήτρης Μαντζούνης και Νικόλαος Νανόπουλος.

Η νέα τράπεζα που θα προκύψει θα έχει ενεργητικό περί τα 150 δισ. ευρώ, καταθέσεις 80 δισ. ευρώ, 8 εκατομμύρια πελάτες και 2.000 καταστήματα στην Ελλάδα και στην ανατολική Ευρώπη
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου