Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΛΙΘΙΟΙ........

Να συλληφθούν οι Οζονέμποροι. Ξεπέρασαν τα όρια... οι τιμές του όζοντος σε Μαρούσι, Λυκόβρυση....


Δεν πάει να απαγορεύει ο ΕΟΦ κι ο Γάμα Γάμα του Καταναλωτή τις διαφημίσεις των συσκευών Όζοντος που ισχυρίζονται (παρανόμως &ψευδώς) ότι έχουν παν-θεραπευτικές ιδιότητες. Οι Οζονέμποροι αντί να ...



σταματήσουν, έχουν πολλαπλασιάσει καταιγιστικά τις τηλεοπτικές διαφημίσεις, ενώ 'εχουν ρίξει τις τιμές (με εξαίρεση τον Φικιώρη). Βέβαια ακόμα κι αν από την αρχική τιμή των 250 ευρώ έχουν κατέβει στα 45, πάλι κερδοσκoπούν αφού οι ανεξέλεγκτες κι άκρως επικίνδυνες κινέζικες συσκευές, τους
κοστίζουν μόνο μερικά ευρώ. Δυστυχώς τα θύματα των "Καματερών" είναι τόσα πολλά, που δεν είναι απίθανο οι τιμές του όζοντος στην ατμόσφαιρα να έχουν υπερβεί το όριο συναγερμού από την ταυτόχρονη λειτουργία τους. Φυσικά και αστειευόμαστε (για το τελευταίο) όμως ακόμα κανένα από τα τα λαμόγια (έμποροι η αρμόδιοι που κάνουν τα στραβά μάτια) δεν τόλμησε να βγεί και να εξηγήσει πια είναι η διαφορά μεταξύ του επικίνδυνου Ατμοσφαιρικού Όζοντος, κι αυτού που παράγουν οι μαγικές συσκευές των Φικιώρηδων.

Διαβάστε την σημερινή ανακοίνωση:


Οι μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμόσφαιρας της Αθήνας έδειξαν σήμερα υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης κοινού στις τιμές του όζοντος.


Στις 5 το απόγευμα υπερβάσεις των ορίων καταγράφηκαν στο σταθμό του Αμαρουσίου, με τιμή 202 μg/m³ και στο σταθμό Λυκόβρυσης, με τιμή 191 μg/m³. Tο όριο ενημέρωσης κοινού είναι το 180 μg/m³ και το όριο συναγερμού το 240 μg/m³.


Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης συνσιτά για την προφύλαξη του πληθυσμού τα άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία. Επίσης, συνιστά στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου