Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΟΗΜΑ

Αγωνία στο Μαξίμου για τις δημοσκοπήσεις


Τις πρώτες δημοσκοπήσεις, η δημοσιοποίηση των οποίων είναι προ των πυλών, αναμένει το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να οριστικοποιήσει τη στρατηγική του για το επόμενο διάστημα.

Οι συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, διατυπώνουν την εκτίμηση, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, ότι από το εύρος της διαφοράς ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, όπως θα αποτυπωθεί στις επερχόμενες δημοσκοπήσεις, θα διαμορφωθεί το πολιτικό κλίμα που θα κυριαρχήσει μέχρι και το τέλος του έτους.

Θα πρόκειται για τις πρώτες μετρήσεις των διαθέσεων της κοινής γνώμης, σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για την Κυβέρνηση, καθώς ο Σεπτέμβριος προβάλλει ως «πιεσμένος» μήνας για τα ελληνικά νοικοκυριά, αλλά και συνολικά τους ανθρώπους της αγοράς, λόγω των αυξήσεων στον ΦΠΑ για τα προϊόντα εστίασης, και της αποστολής των ειδικών σημειωμάτων από την εφορία, για την έκτακτη, κεφαλικού τύπου εισφορά.

Επίσης, οι δημοσκοπήσεις αυτές έρχονται να καταγράψουν το κλίμα της νέας σύγχυσης και του προβληματισμού που επικρατεί στην Ευρώπη για τις εξελίξεις στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, λόγω των σοβαρών καθυστερήσεων στην εφαρμογή των αποφάσεων της Συμφωνίας των Βρυξελλών, της 21ης Ιουλίου.

Στην Κυβέρνηση περιμένουν τα αποτελέσματα των πρώτων δημοσκοπήσεων του φθινοπώρου με προφανή αγωνία, καθώς οι μετρήσεις των προηγούμενων μηνών είχαν καταγράψει παγίωση ενός σημαντικού προβαδίσματος της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου, και μάλιστα με αυξητική τάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου