Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Ο Συμπαραστάτης ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ… ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΒΑΡΗ - ΒΟΥΛΑ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Ο νέος Δήμος προσπαθεί να συγκροτηθεί, αλλά παράγει πολλές ανησυχίες που υποβάλλει ο κ.Πασακυριάκος του ΚΚΕ προς το Δήμαρχο κ. Κασιδόκωστα.

Τι θα γίνει ρωτάει με τις ακτές μας κ. Δήμαρχε, ενώ υποβάλλει με επιμονή ψήφισμα προς το Συμβούλιο για ψήφισμα. «Δεν έχω ακούσει τίποτα επιλήψιμο απαντά ο Δήμαρχος και ούτε ανησυχώ. Δεν θα ξεπουληθεί τίποτα, όσο για την Μαρίνα το Κράτος δεν μπορεί να την αξιοποιήσει. ΤΑ 180 σκάφη που πληρώνουν ούτε πάρκιν δεν έχουν. Να γίνει η δημοπρασία να πάει σε ιδιώτη η Μαρίνα, για την προστασία του περιβάλλοντος και για να μην γίνεται τσιφλίκι του καθενός καταπατητή.

Και για τα κόμματα είπε ο Δήμαρχος: «Εμείς δεν κουβαλάμε κανένα κόμμα όπως εσείς το ΚΚΕ κ. Πασακυριάκο. Εμείς είμαστε με την πόλη μας και τους δημότες».

Ωστόσο το θέμα μπήκε σε ψήφιση για να συζητηθεί αλλά δεν είχε καμία τύχη βεβαία.


http://www.youtube.com/watch?v=55ftSdClt4E


Για την τακτική του Δημάρχου

Ο κ. Κωνσταντέλλος με δελτίο τύπου μιλάει για «αποφασίζουμε και διατάζουμε» του κ. Κασιδόκωστα στα Δημοτικά συμβούλια. «Ποιος νομίζετε ότι είσαστε κ. Δήμαρχε; Η έπαρση, η αλαζονεία η ειρωνεία και η μέθοδος αποφασίζουμε και διατάζουμε. .παραπέμπει σε άλλες εποχές και ..καθεστώτα».


Περιμένουμε την απάντηση του Δημάρχου προς τον κ Κωνσταντέλλο.


Η τύχη…του συμπαραστάτη

Ο Δήμος Βούλας προσπάθησε να εκλέξει τον συμπαραστάτη του Δημότη με πολλές συμμετοχές και μεγάλο ενδιαφέρον των υποψηφίων, (μάλιστα ένας δεν δέχθηκε ούτε το χιούμορ μου) αλλά δεν βγήκε κανείς με την αυξημένη πλειοψηφεία του 70%.


ΑΛΙΜΟΣ

Ο Άλιμος είχε θέμα τις συγχωνεύσεις σχολείων. Τα έριχναν και γονείς και δάσκαλοι στον Δήμαρχο να επέμβει στην Διαμαντοπούλου και τις προτάσεις του Υπουργείου. Μα εμείς δεν δεχόμαστε, απάντησε ο Δήμαρχος και αρνούμαστε κάθε συγχώνευση των σχολείων, αλλά οι παρευρισκόμενοι δεν τον πίστευαν και οι ομιλητές παρέθεταν για ώρες ό,τι συλλογικό της Ομοσπονδίας τους τεκμήριο είχαν.Ακόμη και μαθήτρια επιστρατεύτηκε, πήρε δειλά το μικρόφωνο για να πει ότι δεν θέλει να ενωθεί το σχολείο της!!! Πίσω μουρμούριζαν άλλοι…. «Μα θέλει το ΔΝΤ… Για διακοπές έρχονται κάθε τρίμηνο οι άνθρωποι της Τρόικα;;;!!»



Ο «Συμπαραστάτης» στον Άλιμο είχε την τύχη να διεκδικείται μόνο από 4 υποψηφίους και την ατυχία να μην εκλεγεί κανείς στην έμμισθη θέση, που όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα σε όλους τους Δήμους κανείς δεν θέλει και κανείς δεν εκλέχθηκε!!



Ο Λιακόπουλος πρωην δημοτικός σύμβουλος επί Ματζουράνη της Ν.Δ, που υποστήριξε ο Δήμαρχος κ. Θάνος Ορφανός πήρε 18 ψήφους, ο Θωμόπουλος 11, η Πουλοπούλου 2 και ο Γενεράλης καμία ψήφο.


Ελληνικό Αργυρούπολη

Άκαρπη η προσπάθεια, να εκλεγεί συμπαραστάτης, και όπως ακούγεται ο Δήμαρχος δεν πρότεινε κάποιον για την θέση την οποία μάλλον θεωρεί ότι δεν χρειάζεται


Γλυφάδα

την Γλυφάδα η εκλογή του Συμαπραστατη του Δημότη και της επιχείρησης είχε μεγάλη κίνηση. Περίπου 22 υποψηφιότητες μεταξύ των οποίων και οι πρωην Σύμβουλοι Μπουτουτσίδης , Καραπάνος, Λούβρος , αλλά και Παλιούρας και Γιάχος έδωσαν μάχη με τα προσωπικά τους βιογραφικά που διάβαζαν στο μάλλον αδιάφορο πλήθος, προκειμένου να πείσουν τους εκλέκτορες δημοτικούς συμβούλους για το δίκαιο αγώνα τους για την θέση.



Είναι προφανές ότι δεν εξελέγη κανένας στις τρεις φορές,και επειδή η ψήφος είναι μυστική δεν πειθάρχησε στην γραμμή του Κ. Κόκκορη που μάλλον πρότεινε το Γιάχο και ψήφιζαν ότι τους άρεσε. Μετά από αυτά ο Δήμαρχος τους πήρε στο γραφείο του και η «γραμμή» μάλλον για ον κ. Γιάχο στη τέταρτη επιπλέον ψηφοφορία, με τις παρατάξεις των Παπαδοπουλου και Λανδράκη μαζί του, κάποιοι και πάλι δεν ήθελαν να υπακούσουν.

Έτσι δυστυχώς, και στην τέταρτη και «φαρμακερή» ψηφοφορία στη Γλυφάδα έμεινε χωρίς συμπαραστάτη ο δημότης και ο επιχειρηματίας. Η Δημοκρατία έχει και ανυπακοή και προσωπική γνώμη, σε αντίθεση με τα ολοκληρωτικά δεξιά και αριστερά κόμματα και παρατάξεις.



Ο συμπαραστάτης και o μισθός

Βέβαια ο συμπαραστάτης, σε όποιο Δήμο καταφέρει να τον εκλέξει, θα έχει ένα παχυλό μισθό, που όπως ακούγεται θα είναι γύρω στις 2500 ευρώ. Εκείνο που δεν ξέρουμε είναι αν θα έχει γραφείο για να κάθεται, γραμματέα και υπαλλήλους που θα βοηθούν το έργο του, αν οι δήμοι θα έχουν χρήματα να πληρώσουν αυτά τα έξοδα, ενώ σε μας το ΔΝΤ κάνει κάθε τρίμηνο βόλτα στις τσέπες μας και αρπάζει συνέχεια από αυτά που πλέον λιγοστεύουν. Ωστόσο ο Θεσμός του συμπαραστάτη, που εφαρμόζεται σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και από εκεί το ξεπατίκωσε το ΠΑΣΟΚ, δεν ξέρει ο καημένος ο Ευρωπαϊκός θεσμός ότι «εδώ είναι Ελλάδα δεν είναι παίξε γέλασε».


Μπορεί να εφαρμόζεται με επιτυχία στην Ευρώπη, αλλά στην Ελλάδα θα γελάσουμε πολύ!!!. Θα βλέπουμε τους εκλεγμένους να προσπαθούν ίσως αρκετοί με φιλότιμο και ήθος να καταφέρουν κάτι από αυτά που ο «Καλλικράτης των Δήμων» ορίζει σαν αρμοδιότητες και φευ!!! να μην μπορούν να το κατορθώσουν. Θα σκαλώνει στον υπάλληλο που θα κατεβάζει τα μολύβια και θα κοιτάει να φεύγει νωρίς. Στον προϊστάμενο που θα υποβλέπει με φθόνο την θέση και τις αρμοδιότητες που του αναιρεθήκαν για να κάνει αυτός τον σωτήρα και μάγκα στον δημότη με σκοπό την ψηφοθηρία, το ελληνικό μέσον να στρώνει δρόμο για καινούργιες «μιζοκανανήξεις».. εις υγείας των κοροΐδων… και ό, τι άλλο μπορεί να εφεύρει το μυαλό των ανθρώπων και ιδίως των Ελλήνων. Στο παρελθόν το ΠΑΣΟΚ είχε κάνει τα συμβούλια της γειτονιάς, του πολίτη, του δημότη. Σήμερα 30 χρόνια μετά όχι δεν τα θυμάται κανείς, αλλά έχουμε εντρυφήσει στα συμβούλια της Τηλεόρασης των ριάλιτι, της μοναξιάς, μοναχικότητας και του ατομικισμού. Το «Παρτάκιας time», ή αλλιώς « Εγώ για Εμένα και Καθ-όλου για Όλους»


ΑΙΧΜΕΣ

Τι τύχη αναρωτιόμαστε μπορεί να έχει ένας νέος θεσμός και η θέση του Συμπαραστάτη του δημότη και επιχειρηματία, όταν οι εκλεγμένοι που ψηφίζουν σε μυστική ψηφοφορία δεν επιθυμούν να εκλεγεί κανένας, όπως αποδείχθηκε σε όλους μέχρι τώρα τους Δήμους. Εδώ οι απόψεις είναι δύο: Ή οι Έλληνες εκλεγμένοι, έχουν γίνει σοφότεροι των διοικούντων του ΠΑΣΟΚ και του Ραγκούση, και σοφότεροι του «Καλλικράτη», διότι βλέπουν τα μαύρα χάλια στην τσέπη μας και στην χώρα μας και σου λένε « ... ο Συμπαραστάτης μας έλειπε τώρα κ. Ραγκούση... και κ. Παπανδρεόυ...»ή δεν έχει λησμονηθεί, ευτυχώς για εδώ, εκείνο το υπέροχο Ελληνικό χούι μας που μας χαρακτηρίζει σαν λαό. Να μην θέλουμε να προκόψει κανένας άλλος, αφού δεν προκόβουμε εμείς. Εκείνο που λέει το ανέκδοτο «Να ψοφήσει ο γάιδαρος του γείτονα Θεέ μου θέλω, επειδή ψόφησε και ο δικός μου» Όποιο και από τα δύο και να ισχύει ή και τα δύο μαζί, το αποτέλεσμα είναι καλό διότι από την μια δεν έχουμε λεφτά και μας φτύνει όλη η Ευρώπη και από την άλλη κάθε δήμαρχος βάζει 4 με 5 Συμβούλους δικούς του που του έδωσαν ψήφους από την αντίπαλο παράταξη (βλέπε Άλιμο, Γλυφάδα), τους πληρώνουμε αδρά εμείς, και βγαίνει ο Δήμαρχος με ξένα κόλυβα δικά του συχώρια. Δηλαδή πληρώνουμε τους συμβούλους που βάζει όχι με κριτήρια Μάνατζμεντ, (σπουδές και υπηρεσία όπως θα προσλάμβανε ο Ιδιώτης) και ξεχρεώνει ο Δήμαρχος προσυμφωνημένες θέσεις ή μνημόνιο δημοτικό όπως αυτά που ακούγονται και θα βγουν στην δημοσιότητα!!!


Και μην μου πείτε ότι λαϊκίζω κύριοι Δήμαρχοι!!! Το ξέρω άλλα εσείς μας τον διδάξατε τον λαϊκισμό για τις θέσεις και την ψηφοθηρία, εμείς το γράφουμε απλά και λαϊκά για να μάθει ο κόσμος, μήπως και δει πώς να ψηφίζει!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου