Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ




Επί τάπητος την ύπαρξη «Μνημονίου Συνεργασίας» ή «Συμφωνητικού Συνδιοίκησης και Προγραμματικής Σύγκλισης για το Δήμο Γλυφάδας» έθεσε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 21/03/2011 ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τη Γλυφάδα» Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ζήτησε επιτακτικά από τον Δήμαρχο της Γλυφάδας κ. Κόκκορη να τοποθετηθεί επί αυτού.

Αντί για τοποθέτηση όμως έλαβε τις πρωτοφανείς και αντιδημοκρατικές πρακτικές , φυσικά με πρωτεργάτη τη γνωστή Πρόεδρο του Δ.Σ. κα Άννας Σάκκου, η οποία φρόντισε να απενεργοποιούνται τα μικρόφωνα σε κάθε τοποθέτηση του κ. Βαρβιτσιώτη!

Η Δημοτική Αρχή προτίμησε να μην απαντήσει στο μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα που προέκυψε μετά την αποκάλυψη του επαίσχυντου Μνημονίου τακτοποίησης υμετέρων και να διολισθήσει σε τακτικές φίμωσης της αντιπολίτευσης και αποσιώπησης της σκοτεινής αυτής υπόθεσης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Βαρβιτσιώτης καυτηρίασε την στάση της Δημοτικής Αρχής του Κώστα Κόκκορη αναφέροντας χαρακτηριστικά:

"Η στάση τους, δηλαδή η φίμωση της Αντιπολίτευσης αποτελεί ακράδαντη επιβεβαίωση όλων των ισχυρισμών αυτών που θελουν το προϊόν των εκλογών της 14ης Νοεμβρίου να είναι προϊόν εκλογής υφαρπαγής ψήφων που μόνο στόχο έχουν την εξυπηρέτηση οικογενειακών συμφερόντων".

Νωρίτερα με αφορμή τις αποκαλύψεις σε τοπικά δημοσιεύματα που ήλθαν στο φως την Παρασκευή 18/03/2011 για ύπαρξη κρυφού προεκλογικού «Μνημονίου Συνεργασίας» ή Συμφωνητικού Συνδιοίκησης και Προγραμματικής Σύγκλισης για το Δήμο Γλυφάδας» ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τη Γλυφάδα» Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης παρέθεσε συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο Congo Palace.

Στη συνέντευξη που παρέθεσε χαρακτήρισε το μνημόνιο κείμενο κατάπτυστο και επαίσχυντο ευτελίζει τις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες και προσβάλλει βάναυσα τους δημότες της πόλης που προσήλθαν στις κάλπες με μοναδικό γνώμονα τις προγραμματικές προτάσεις των υποψηφίων.

Μάλιστα προχώρησε και στην αποκάλυψη ότι και ο ίδιος είχε δεχθεί αντίστοιχη πρόταση την οποία αρνήθηκε. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Δεν ξέρω αν το Μνημόνιο που δημοσιεύθηκε είναι πλαστό ή όχι ξέρω όμως ότι τέτοιου είδους συμφωνία μου προτάθηκε και την αρνήθηκα».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι οι όροι και οι δεσμεύσεις του Μνημονίου έχουν υλοποιηθεί καθώς όπως σημείωσε «Στα Διοικητικά Συμβούλια του GOLF, του Νομικού Πρόσωπου, της ΔΕΑΠ κλπ. έχουν ενταχθεί στελέχη των παρατάξεων Λανδράκη και Παπαδόπουλου, όπως η κ. Φ. Μαλάμη και οι κ. Ν. Βάκκας και Ι. Γκέκας, αναπληρωτής Πρόεδρος στο GOLF είναι ο κ. Παπαδόπουλος, Δ/νουσα Σύμβουλος η κόρη του και ως Ειδική Συνεργάτης προσελήφθη η σύντροφος του κ. Λανδράκη κ. Π. Δάρα.».

Κλείνοντας τη συνέντευξη κατήγγειλε τη συμφωνία και ζήτησε τις παραιτήσεις όλων των εμπλεκομένων στη βρώμικη αυτή υπόθεση από τις θέσεις που κατέλαβαν. Ενώ από τον Δήμαρχο κ. Κόκκορη ανέφερε ότι οφείλει να ζητήσει δημόσια συγνώμη για τις αξίες που δήθεν υποσχέθηκε να υπηρετήσει ώστε να αντίστοιχη με το αίσθημα του πολίτη που ζητά εν μέσω κρίσης και γενικευμένης ανεργίας ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑ.

Σχετικά Δελτία Τύπου και το «Μνημόνιο» στις Διευθύνσεις:

http://www.varvitsiotis-glyfada.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=279:2011-03-22-09-36-39&catid=44:2010-09-16-08-00-31&Itemid=170

http://www.varvitsiotis-glyfada.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=280:-21-2011&catid=44:2010-09-16-08-00-31&Itemid=170

http://www.vimaonline.gr/files/PDF/mnimonio_diaplokis.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου