Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΤΑ ΚΑΥΤΑ Της ΓΛΥΦΑΔΑΣ





ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ Και Πώς να ΤΟΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ

Η αλλιώς ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ και σεμινάρια για επιτυχία στις εκλογές.

Κυκλοφορεί από τον Νοέμβριο το «μυστικό» για ένα «μνημόνιο» ή «Συμφωνία Συνδιοίκησης» στον Δήμο της Γλυφάδας, μεταξύ του εκλεγέντος Δημάρχου κ. Κόκκορη και των αρχηγών των δύο παρατάξεων των κ. Παπαδόπουλου και Λανδράκη. Τώρα άρχισαν να το δημοσιοποιούν επίσημα και παρατάξεις του Δήμου Γλυφάδας, και να το καταδικάζουν. Η παράταξη «Ανοιχτοί Ορίζοντες» αναφέρει στο δελτίο Τύπου της το περιεχόμενο της συμφωνίας που έγινε την δεύτερη Κυριακή των εκλογών μεταξύ του Δημάρχου και των ανωτέρω αναφερομένων, ενώ ειδικά αναφέρονται ποιοι τοποθετήθηκαν σε θέσεις, στο Γκολφ και Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Γλυφάδας.

Από τις εν λόγω παρατάξεις, μέλη, φίλοι και συγγενείς πήραν θέσεις τις οποίες έπρεπε να πάρουν οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου κ. Κόκκορη. Οι Θέσεις είναι έμμισθες, και είχαν όπως αναφέρεται, προσυμφωνηθεί, με αντάλλαγμα την «βοήθεια με ψήφους» στις εκλογές του Νοεμβρίου την δεύτερη Κυριακή προς τον εκλεγέντα Δήμαρχο.

ΑΙΧΜΕΣ

Αν αληθεύει πραγματικά το γεγονός της συμφωνίας σε έμμισθες θέσεις, φανταστείτε τον ξεπεσμό της Ελληνικής Πολιτικής σκηνής και στους Δήμους !!. Οι δημότες να σέρνονται ακολουθώντας υποψηφίους Δημάρχους και παρασυρμένοι να ψηφίζουν αυτό που τους καθοδηγούν, σαν πρόβατα και φερέφωνα κάποιων αρχηγών, οι οποίοι όμως έχουν ανταλλάξει, πίσω από την πλάτη τους, τις θέσεις με μισθούς, και μάλιστα με έγγραφο συμφωνία που ονομάζουν «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗΣ» σαν να πωλούν το χωράφι του πατέρα τους στο χωριό. Ένας ολόκληρος Δήμος, ένας ολόκληρος κόσμος, ένας ολάκερος συμβιβασμός προκειμένου να πάρει την Νίκη!!!

Ένας αγώνας «ά-δοξος», «αν-ηθικος» που σέρνει μαζί του την ψυχή, την λαχτάρα, την εμπιστοσύνη και την ελπίδα του κάθε ψηφοφόρου για κάτι καλύτερο, ενώ εκ των προτέρων έχει προσυμφωνηθεί με «χαρτί και βούλα» ποιες θέσεις θα παραδώσει ο νικητής σε εκείνους τους ηττημένους που θα του προσφέρουν τους ψηφοφόρους αντί όχι για να κερδίσει τον Δήμο.

«Στον πάγκο του Χασάπη» οι ψηφοφόροι όπως έλεγε ο Δικαιόπολις το καλοκαίρι στην Επίδαυρο στο έργο του Αριστοφάνη οι Αχαρνείς. Στο «Πάγκο της Συναλλαγής» και σήμερα πάντα επίκαιρος το Αριστοφάνης.

Στο Πάγκο ολόκληρος ο λαός, και καλά να παθαίνει αφού ψηφίζει δίχως κρίση, και λογική αυτούς που δεν τον σέβονται, παρά μόνο τον εκμεταλλεύονται και τον χρησιμοποιούν. Ψηφίζουν με αδιαφορία και θυμό άλλοτε. Με εκδίκηση και απελπισία συνήθως, ή με μόνο κριτήριο το δικό του προσωπικό αποκλειστικά καλό, αδιαφορώντας για το συλλογικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου