Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011



ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Λ.Κύπρου 68 Aργυρούπολη 164 52

Γραφείο Τύπου

Τηλέφωνο: 213.20.18.726

Φαξ : 210 99.02.045

Αργυρούπολη 11- 3-11

Παράνομες οι παραχωρήσεις της παραλίας Αγίου Κοσμά σε ιδιώτες

Με την 448/2011 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών απορρίφθηκε σχεδόν στο σύνολό της αγωγή της εμπορικής εταιρίας «Ποσειδών Πετροκλάμπ ΕΠΕ» κατά του δημάρχου Χρήστου Κορτζίδη και επτά δημοτικών συμβούλων της παράταξής του για αποζημίωσή της λόγω της αφαίρεσης περιφράξεων της παραλίας Αγίου Κοσμά, που πραγματοποίησε ο Δήμος Ελληνικού το καλοκαίρι 2007 για απόδοσή της στην ελεύθερη χρήση του κοινού.

Οι αξιώσεις της εταιρίας για 1.737.000 € προβλήθηκαν με τον ισχυρισμό της ότι έχει μισθώσει νόμιμα την πλαζ από το ΕΑΚΝ/ΑΚ, ότι για την αποκατάσταση της περίφραξής της θα υποβληθεί σε έξοδα και ότι από την ελευθέρωση της παραλίας επήλθε απώλεια κερδών της και προσβολή της εμπορικής φήμης της.

Το δικαστήριο, όμως, έκρινε ότι ο χώρος της παραλίας έχει παραχωρηθεί στο ΕΑΚΝ για την ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού με ελεύθερη χρήση της από το κοινό, αλλά χωρίς δικαίωμα εκμίσθωσής της για εμπορική εκμετάλλευση και για τούτο η μίσθωση της εταιρίας είναι άκυρη και επομένως παράνομα εκμεταλλευόταν την πλαζ και τις εγκαταστάσεις της, με ευθύνη και της διοίκησης του ΕΑΚΝ. Αναγνωρίστηκε μόνο υποχρέωση των εναγομένων να της καταβάλουν την αξία μιας κάμερας (2.660 €), που χωρίς άδεια ήταν τοποθετημένη στην είσοδο της πλαζ για παρακολούθηση των επισκεπτών, προκειμένου να τους υποχρεώνει να πληρώνουν εισιτήριο για να μπουν στη θάλασσα, χωρίς πάντως να διευκρινίζεται ειδικότερα πώς καταστράφηκε.

Και με την πιο πάνω δικαστική απόφαση ενισχύεται η διεκδίκηση του Δήμου να του παραχωρηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών η διαχείριση της πλαζ Αγίου Κοσμά και των εγκαταστάσεών της για ελεύθερη χρήση της από όλους τους πολίτες, σύμφωνα και με πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Ταυτόχρονα προβάλλει και η ανάγκη έξωσης από το ΕΑΚΝ και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού των ιδιωτικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην παραλία παράνομα σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος, καλυπτόμενες από τη συστηματική και προκλητική παράβαση καθήκοντος κεντρικών οργάνων της δημόσιας διοίκησ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου