Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΒΑΡΗ ΒΟΥΛΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Παραπολιτικά

(στα βίντεο ομιλίες και οι «απαραίτητοι» διαξιφισμοί)


Πάλι «χτύπησε» ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Δεν καταλαβαίνει από υπονοούμενα και δήθεν της αντιπολίτευσης. Τα ρίχνει σε όλους χαμογελαστά και σταράτα.



Τον ρώτησε ο κ. Κωνσταντέλλος για το σχολείο στην Βουλιαγμένης, αν θα προχωρήσει και για άδεια λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος που δεν δόθηκε.

- Είναι απλό απάντησε ο Κασιδόκωστας : Το σχολείο το πληρώνει ο ΟΣΚ και τελειώνει με μικρές καθυστερήσεις στην χρηματοδότηση, όσο για την άδεια του καταστήματος δεν δόθηκε γιατί δεν είχε συμπληρωμένο φάκελο από πολεοδομία και στο θέμα της χρήσης γης. Το τοπικό συμβούλιο το γύρισε πίσω και εγώ ακολουθώ τις αποφάσεις του Οργάνου αυτού. Η Κηπούλη, συνέχισε δεν θα αλλάξει από μένα ποτέ. Θα κάνω την Βούλα και την Βάρη σαν την Βουλιαγμένη. Γι’ αυτό με ψήφισαν.




- Και ο κ. Καπετανέας ρώτησε που πήγαν οι ζαρτινιέρες στην Βάρκιζα, που είναι περιουσία του Δήμου!!

-«Για την περιουσία του Δήμου ας μην μιλήσουμε κ. Καπεταναία απάντησε ο Δήμαρχος. Θα την φτιάξω την Βάρκιζα. Εδώ δεν ερχόμαστε στα συμβούλια για τις εντυπώσεις, αλλά για να κάνουμε δουλειά, όσο για τα ΚΑΠΗ της Βάρης θα λειτουργήσουν όπως πριν κανονικά. Είδατε όλοι κόσμο στα συμβούλια και ανοιγόμαστε σε συζητήσεις χωρίς ουσία».

-Ο κ. Αποστολάτος παραβρέθηκε, μετά την καθυστερημένη στην ορκομωσία του, στα έδρανα του Συμβουλίου και ρώτησε για το Αϊλαντ, το κέντρο στην στροφή της Βάρκιζας, έχει άδεια για τα κτίσμα και άδεια λειτουργίας ως κέντρο νυχτερινής διασκέδασης ή μόνο για κάπινγκ όπως ξεκίνησε. Επίσης ανέφερε ότι το η εν λόγω επιχείρηση η οποία ανήκει στον Αντιδήμαρχο κ. Πανά δημιουργεί τα βράδια κυκλοφορικό πρόβλημα στην περιοχή και κινδύνους ατυχημάτων, ενώ λειτουργεί παρά τις διατάξεις μέχρι το πρωί.




-Ο Δήμαρχος απάντησε γενικώς, ότι δεν θα επιτραπούν «\κλαπατσίμπανα» μέσα στις πόλεις, δεν θα δοθούν άδειες σε κέντρα που ρυπαίνουν με τον ήχο τους, όπως γίνεται απέναντι από το Νοσοκομείο της Βούλας. Άδειες θα δοθούν μόνο έξω από την πόλη και μέχρι τις 11 μ.μ. δέσμευση από την οποία δεν θα ξεφύγει ποτέ.

-Για γνωστό κέντρο- καφέ στην παραλία, το οποίο κατονόμασε, ρωτήθηκε ο Δήμαρχος, το οποίο χρωστάει 100 χιλ ευρώ και πλέον, αν θα τα εισπράξει ο Δήμος και πότε, ενώ ο αντιδήμαρχος κ. Πανάς απάντησε ότι δεν το γωρίζει το θέ αείναι από το 2009.



-Έδωσε βέβαια ο κ.Κασιδόκωστας και μία νότα αισιοδοξίας για τις παραλίες, ότι δεν θα το επιτρέψουμε όλοι μαζί, να τις ξεπουλήσει η Κυβέρνηση, είπε.


Υπενθύμιση του Συλλόγου

Ο Σύλλογος όμως για «βελτίωση και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Βούλας» είχε καταθέσει τις προτάσεις του για την παραλία και τις πλαζ, οι οποίες δεν ευρέθηκαν στο προεδρείο, όπως δήλωσαν, για να διαβαστούν δημοσίως, όπου χαρακτηριστικά καταγγέλλουν ότι μεταξύ άλλων: «Μετά την πρόσφατη αναφορά του Δημάρχου κ. Κασιδόκωστα, κατά την διάρκεια δημοτικού Συμβουλίου ότι «…… αυτό που εσείς εννοείτε ξεπούλημα, εγώ το θεωρώ ανάπτυξη», αναφερόμενος στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου και ιδιαίτερα από της Βούλας και σε συνδυασμό με τις προεκλογικές δεσμεύσσεις του κ. Δημάρχου, είμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίσουμε τις θέσεις μας για το θέμα των παραλιών, προς κάθε κατεύθυνση…»



Ο κ. Κοντονής βρίσκεται μάλλον σε φάση αντίρρησης ή ήπιας διαμάχης με τον Δήμαρχο κ. Κασιδώκοστα, η οποία παίρνει διάφορες ερμηνείες στα «φουαγιέ» έξω του συμβουλίου.



-Διαχειριστικό έλεγχο ζητάει η αντιπολίτευση στην Δημοτική επιχειρήση και μάλιστα από το 1986 είπε ο πρώην Δήμαρχος κ. Αποστολάτος , στην οποία πρόταση συμφώνησε και ο Δήμαρχος.




- Οι Παραλίες

Οι σύλλογοι των πόλεων ζητούν δημόσια με έγγραφα τους προς το Δημ. Συμβούλιο τις παραλίες καθαρές, τις πλαζ ελεύθερες και να σταματήσουν τα κέντρα διασκέδασης που ρυπαίνουν με ήχους και αυτοκίνητα ιδιάιτερα τις πόλεις Βούλα και Βάρκιζα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου