Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΑΛΙΜΟΣ Ο Προϋπολογισμός με άλλη Όψη

Στο Δημοτικό συμβούλιο ήρθε η ψήφιση του προϋπολογισμού του 2011.

Μετά την εισαγωγή του Δημάρχου ότι είναι ρεαλιστικός και διεκδικητικός ήρθε η ώρα της αντιπολίτευσης να τον κρίνει. Ούτε ρεαλιστικός είναι, ούτε θα εισπραχθούν τα 18εκ. ευρώ που προβλέπει. Εξάλλου δεν είναι με όραμα αλλά με «παρωπίδες». Μόνο άσφαλτο και φτιάξιμο πεζοδρομίων προβλέπει, κάποιες μικροκατασκευές στα σχολικά κτίρια και βέβαια προσλήψεις, που μάλλον θα είναι με κριτήρια, όπως ακριβώς τα θέλει η ΔΝΤ δηλαδή «αξιοκρατίας» με γλυψημο!! Το παράδειγμα, ότι ο προϋπολογισμός είναι «άστα να πάνε», είναι οι Σύμβουλοι Δημάρχου που προβλέπει βέβαια ο Καλλικράτης, και τους διορίζει ο εκάστοτε δήμαρχος. Και όπως οι προηγούμενοι, απάντησε στην ερώτηση - μομφή ο Δήμαρχος, έτσι και εγώ πήρα συμβούλους. -Τον «εκκλησιαστικό» σύμβουλο κ. Ταρασιάδη με την μοναδική « πρωτιά» στην Υφήλιο αρμοδιότητα, τι τον θέλατε την προηγούμενη 4ετία; ρώτησε ο κ. Τσαμπαρλής. Ότι το ήθελε και ο κ. Ματζουράνης όταν τον έβαλε Αντιδήμαρχο, απάντησε ο Δήμαρχος. -Ναι, μα τότε είχε εκλεγεί ανταπάντησε εν μέσω μεγάλης έντασης στην αίθουσα ο Νίκος Τσαμπαρλής, ενώ εσείς κ. Δήμαρχε το πήρατε και τον πληρώναμε 4 χρόνια ως σύμβουλο εκκλησιαστικών και ποιο είναι το έργο που έκανε στον Δήμο;

Δίπλα και κάτω στο ακροατήριο κάποιοι μουρμούριζαν με κρυφόγελα, «μάλλον χρειάζονται συμβούλους για να βοηθούν την κάθαρση των ανομημάτων από τον Θεό!! Αλλά το σήριαλ της πληρωμής των Συμβούλων συνεχίζθηκε και με άλλους διαπληκτισμούς διότι πράγματι προσέλαβε 4 συμβούλους ο κ. Δήμαρχος με μισθό περίπου 2 χιλιάδων και βάλλε ευρώ μηνιαίως, που καταβάλλει ο φορολογούμενος και κλείνει υποχρεώσεις ψήφων ο κάθε δήμαρχος.

Έτσι προχώρησε η συζήτηση του προϋπολογισμού, και ας μας καταδυναστεύει το ΔΝΤ και η σκρόφα η Μέρκελ, οι Δήμοι δεν λησμονούν να δίνουν χρήματα εκεί που δεν χρειάζονται, όπως ακριβώς και το Κεντρικό Κράτος στους άλλους Συμβούλους, των υπουργών και παρατρεχάμενων, ώστε μία σειρά ατόμων να σιτίζεται μονίμως από τον δημόσιο κορβανά. Τα ίδια έγιναν και στην Γλυφάδα, τα ίδια και στους άλλους Δήμους!!! Και άσε τον Στρος Καν να λέει μειώστε τα δημοσιονομικά έξοδα και κόψτε να ρουσφέτια!!! Άλλωστε όπως μαθαίνουμε τώρα όσοι παρακολουθούμε την Ιστορία μας από το 1821 στον τηλεσταθμό που το προβάλλει, τι να σου κάνουμε και μείς κύριε Στρος μου. Μέσα στο ρουσφέτι και μπαξίσι μας είχαν οι Τούρκοι για να επιβιώσουμε και να μας καταδυναστεύουν αυτοί. Στο Ντιενεϊ μας έχει περάσει. Κόβεται τέτοια συνήθεια 400 χρόνων!!!

Και όπως είπε στην ομιλία του και ο κ. Δουρίδας «είμαστε ο Πλέον Υπερχρεωμένος Δήμος και αυτό είναι αποτέλεσμα της Πολιτικής σας». -Δεν τον χρέωσα εγώ τον Δήμο, απάντησε ο Δήμαρχος κ. Ορφανός. Εγώ πληρώνω τα δάνεια από την εποχή του Δημάρχου Ξένου και τις διαταγές πληρωμής σε αυτούς που χρωστάει ο Δήμος. -Όχι βέβαια ανταπάντησε ο κ. Δουρίδας. Όλοι οι Δήμαρχοι χρεώσατε τον Υπερχρεωμένο Δήμο του Αλίμου..

Πόσοι, Ποιοι, Πόσα και Ποιό

Κανείς όμως δεν σταματάει να τον χρεώνει και δικαίως η δημοτική σύμβουλος κ. Μπελιά της αριστεράς ξαναρώτησε Ποιοι σύμβουλοι προσελήφθηκαν και κοιτούσε τον πρώην δημοτικό σύμβουλο κ. Τσιατσάνη που είναι ένας από τους προσληφθέντες στην νέα 4ετία. Πόσοι και Πόσα χρήματα παίρνουν από τον Δήμο και τέλος σε τι χρειάζονται και Πιο είναι το έργο τους.

Σωστή η ερώτηση με τα 4 Π γιατί από την πείρα μας γνωρίζουμε ότι συνήθως οι σύμβουλοι, δεν έχουν κάποιο επάγγελμα, κάνουν βόλτες, ή σουλατσάρουν στα στέκια των Δήμων, πολιτικολογούν με κριτήρια πάντα τα προσωπικά τους συμφέροντα, είναι συνταξιούχοι, και πάντα γνωστοί, παρατρεχάμενοι οι ψηφοκουβαλητές των Δήμαρχων!!! -Οι συνήθεις ύποπτοι είναι μουρμούριζαν κάποιοι δίπλα μας, αλλά δεν τα γράφετε αυτά στις εφημερίδες σας!!!

Και εσείς ανταπαντήσαμε δεν σταματάτε να τους ψηφίζετε πάντα με γνώμονα τα μικροσυμφέροντα σας κύριοι. Γιατί πως βγαίνουν οι πολιτικοί μας ;; όλοι εμείς τους ψηφίζουμε!!!

Μετά από έναν νέο διαπληκτισμό για την πρόταση του Νίκου Τσαμπαρλή που δεν την δέχθηκε ο Δήμαρχος να μπει σε ψήφιση, ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός.

Η πρόταση του Νίκου Τσαμπαρλή ήταν να θεσμοθετηθεί Ταμείο Αλληλεγγύης στο Δήμο με έσοδα το 20% της αμοιβής που λαμβάνουν οι αιρετοί δημοτικοί σύμβουλοι από τον Δήμο.

Συνεχίστηκε η συζήτηση με αρκετές ομιλίες και μελών της διοίκησης και και άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου