Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΠΡΟΣ :

ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

ΤΟ «ΜΝΗΜΟΝΙΟ» ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ή ΑΛΛΙΩΣ

«Η ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ»

Η ύπαρξη κάποιας «συμφωνίας» μεταξύ των υποψηφίων Δημάρχων κ.κ. Κ. Κόκκορη, Σ. Λανδράκη και Ο. Παπαδόπουλου, για να υποστηρίξουν οι δύο τελευταίοι τον πρώτο στο β’ γύρο των Δημοτικών εκλογών φημολογείται από τότε. Έχουν ακουστεί διάφορα και κυκλοφορεί σε φωτοτυπίες, περίπου 2 μήνες τώρα, το λεγόμενο «μνημόνιο» ή αλλιώς «ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ», δηλαδή το συγκεκριμένο κείμενο που αναρτήθηκε στο www.vimaonline.gr αρχικά και σε άλλα ηλεκτρονικά μέσα στη συνέχεια. Δεν γνωρίζουμε για την εγκυρότητά του, στεκόμαστε όμως στο περιεχόμενο και αν αυτά που γράφονται σε αυτό επιβεβαιώνονται στο σύνολό τους ή σε κάποιο βαθμό, από πράξεις του κ. Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής.

Ως προς το περιεχόμενό του, πέραν από τις δήθεν διακηρύξεις για λύσεις προβλημάτων κλπ (το κερασάκι στην τούρτα δηλαδή), εκείνο που σοκάρει πραγματικά είναι το κεφάλαιο «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗΣ» και οι διατυπώσεις που εμπεριέχονται σ’ αυτό. Όπως π.χ. «παραχώρηση της διοίκησης του Νομικού Προσώπου …..», «Παραχώρηση της διοίκησης μιας Δημοτικής Επιχείρησης….», «Ειδικά για τον κ. Βάκκα, ο κ. Κόκκορης αναλαμβάνει προσωπικά την υποχρέωση να τον αποκαταστήσει …….» και άλλα τραγικά. Αλήθεια, ποιανού ιδιοκτησία είναι ο Δήμος και δεν το ξέραμε; Που πήγαν οι έννοιες «δημοκρατία», «διαφάνεια», το «όλα στο φως» που μας έλεγαν πριν τις εκλογές; Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης του κ. Κόκκορη, αλλά και των άλλων δύο παρατάξεων, γνωρίζουν για την ύπαρξη αυτού του «μνημονίου» και τι λένε για αυτό; Οι δημότες ψηφίζοντας φυσικά δεν γνώριζαν την «συμφωνία της ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗΣ» του Δήμου και εξαπατήθηκαν γιατί κάποιοι τους θεωρούν πρόβατα και επικυρωτές των επιλογών τους. Άλλωστε, εδώ ακυρώνεται στην πράξη και ο ρόλος του Δημοτικού Συμβουλίου που, σύμφωνα με το νόμο, είναι αρμόδιο να ορίζει τις διοικήσεις Νομικών Προσώπων, Δημοτικών Επιχειρήσεων κλπ, αλλά και ο ίδιος ο νόμος που δεν επιτρέπει αθέμιτες συναλλαγές.

Ως προς την επαλήθευση των αναφερομένων στη «συμφωνία», στην πράξη δυστυχώς έχουν υλοποιηθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος όσα προβλέπονται, όπως στα Διοικητικά Συμβούλια του GOLF, του Νομικού Πρόσωπου, της ΔΕΑΠ κλπ. Σ’ αυτά έχουν ενταχθεί στελέχη των παρατάξεων Λανδράκη και Παπαδόπουλου, όπως η κ. Φ. Μαλάμη και οι κ.κ. Ν. Βάκκας και Ι. Γκέκας, αναπληρωτής Πρόεδρος στο GOLF είναι ο κ. Παπαδόπουλος, Δ/νουσα Σύμβουλος η κόρη του και ως Ειδική Συνεργάτης προσελήφθη η σύντροφος του κ. Λανδράκη κ. Π. Δάρα. Επαληθεύεται επίσης και από όλη την συμπεριφορά των τριών αυτών παρατάξεων στις ψηφοφορίες, στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην καθημερινή λειτουργία του Δήμου κ.α.

Ο κόσμος το ΄χει τούμπανο, επομένως και αυτοί κρυφό καμάρι!

Όλα αυτά βεβαίως δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή της πόλης μας, προσβάλουν τη δημοκρατία μας και ευτελίζουν την έννοια της συνεργασίας, διότι με όσα συμβαίνουν είναι καθαρό ότι «οι σύμμαχοι» έχουν σε προτεραιότητα κυρίως το δικό τους όφελος και καθόλου δεν τους ενδιαφέρει το δημόσιο συμφέρον και το καλό του Δήμου και του πολίτη.

Η ζωή έχει δείξει όμως ότι τέτοιες «συμμαχίες» δεν έχουν μέλλον, αντίθετα βλάπτουν και δυστυχώς άλλη μια τετραετία θα πάει χαμένη για την πόλη μας, με επιδείνωση των προβλημάτων και της κακοδιοίκησης.

Λυπούμαστε για όσα συμβαίνουν, τα καταδικάζουμε και τα καταγγέλλουμε!

Ας τα χρεωθούν αυτοί που τα έπραξαν. Έργα τους είναι!

Εμείς συνεχίζουμε τη μάχη με αξιοπρέπεια, σεβασμό στους πολίτες και ξεκάθαρες θέσεις.

Με εκτίμηση

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

«ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

Η υπεύθυνη

Λένα Κόκκαλη


Δ. Γούναρη 73 – 16561 Γλυφάδα, Τηλ. 2108980010 FAX 2108980026

www.anor.gr e-mail info@anor.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου