Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

AA

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΜΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Άλιμος, 10.03.1011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ρεαλιστικός, αποτελεσματικός, νοικοκυρεμένος αλλά και προσαρμοσμένος στα σημερινά δεδομένα της σοβαρής οικονομικής κρίσης, που διέρχεται όλη η χώρα, είναι ο Προϋπολογισμός που ψηφίστηκε από το Δημοτικό ΣυμβAούλιο του δήμου Αλίμου για το 2011, την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην εισήγηση του για τον Προϋπολογισμό ο Δήμαρχος Αλίμου Θάνος Ορφανός τόνισε: «Το να καταρτιστεί Προϋπολογισμός για το 2011 είναι σίγουρα μια δύσκολη υπόθεση όχι μόνο στο Δήμο μας, αλλά σε όλη την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Πρώτον: Γιατί η οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας αγγίζει τα χειρότερα επίπεδα.

Δεύτερον: Γιατί οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης φθάνουν και στο Δήμο μας, όπως και σε όλη την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Την ίδια στιγμή το Υπουργείο Εσωτερικών μας αιφνιδιάζει με τις απροειδοποίητες περικοπές των κονδυλίων και τη διαχείριση που κάνει.

Τρίτον: Γιατί βρισκόμαστε ήδη στον τρίτο μήνα του 2011. Ενώ ήμασταν από πέρυσι έτοιμοι να ψηφίσουμε Προϋπολογισμό, η Κεντρική Διοίκηση για καθαρά γραφειοκρατικούς λόγους ουσιαστικά μας απαγόρευε να προχωρήσουμε στην κατάρτιση του.

Τέταρτον: Γιατί ανεξάρτητα απ’ όλα τα παραπάνω, ο Δήμος μας έχει τα χρόνια οικονομικά προβλήματα που γνωρίζετε, ιδίως σε σχέση με τα ζητήματα γης.

Το να ανταποκριθούμε με επιτυχία στις δυσχέρειες αυτές αποτελεί για εμάς πρόκληση. Με σταθερότητα, σκληρή δουλειά, με οργάνωση, υπευθυνότητα και αγάπη για την πόλη μας, συνεχίζουμε με συνέπεια στο δρόμο που τα τελευταία χρόνια έχουμε χαράξει.

Τη χρονιά που πέρασε είχαμε μείωση των ΚΑΠ και ΣΑΤΑ από το Υπουργείο Εσωτερικών συνολικά 2.080.000 €, αλλά αυξήσαμε τα τακτικά μας έσοδα κατά 2.000.000 € περίπου, χωρίς να αυξήσουμε τα Δημοτικά Τέλη. Συγκρατήσαμε τις δαπάνες και ταυτόχρονα αποπληρώσαμε 2.089.000 € παλαιές υποχρεώσεις.

Στον φετινό προϋπολογισμό που κρατάτε στα χέρια σας, οπωσδήποτε είναι φανερή η κατεύθυνση μας να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε πρόσφατα απέναντι στους συμπολίτες μας. Να διαχειριστούμε μετρημένα και συνετά και το τελευταίο ευρώ!

Να μειώσουμε κατά το δυνατόν τα έξοδα, παρά τις συνεχείς αυξήσεις στα καύσιμα και τα αναλώσιμα.

Να συνεχίσουμε να αποπληρώνουμε προηγούμενες οφειλές σε τρίτους, μειώνοντας το άνοιγμα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η μείωση που πετύχαμε στα μισθώματα ακινήτων που καταβάλουμε κάθε μήνα σε τρίτους, έπειτα από επαναδιαπραγμάτευση μαζί τους.

Όλα αυτά οδηγούν σε έναν νοικοκυρεμένο προϋπολογισμό, μειωμένο κατά περίπου 3,5 εκατομμύρια € σε σχέση με πέρυσι, παρ’ όλο που φέτος έχουν προστεθεί και καινούριες υποχρεώσεις από οφειλές για απαλλοτριώσεις».

Ο Προϋπολογισμός και το Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης του δήμου Αλίμου για το 2011, εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία.

Από το Γραφείο Τύπου &

Δημοσίων Σχέσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου