Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Ο ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ, οι ΜΕΝ και οι ΔΕ

Άνοιξε θέμα διαρκούς συζήτησης ο υπό κατασκευή ποδηλατοδρόμος της Γερουλάνου, προϋπολογισμού δύο εκ. Ευρώ και με την έκπτωση ενός εκατομμυρίου, μήκους 2 χιλιομέτρων.

Η νέα Διοίκηση κληρονόμησε το έργο και μαζί τους υποστηρικτές και αντιρρησίες επαγγελματίες και κατοίκους της περιοχής. Σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα και να στρογγυλέψει τις αντιρρήσεις, κάλεσε σε ανοιχτή συζήτηση τους «Μεν και τους Δε» να καταθέσουν τις απόψεις τους για την ωφελιμότητα ή μη του ήδη δρομολογημένου έργου με κονδύλια του ΕΣΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι αντιδράσεις των δημοτών, που προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη, αφορούν την ασφάλεια των πεζών από το έργο, την συμφόρηση των οδών της περιοχής την έλλειψη χώρων παρκιν κ.λ.π. Σημειώτεον ότι ο εργολάβος έχει πληρωθεί ήδη για το 30% των κατασκευών του έργου και αναμένεται η έγκριση κονδυλίου για να συνεχιστεί.

Οι θετικές απόψεις κινήθηκαν με ομιλίες για την χρησιμότητα του ποδηλάτου, στην υγεία ως άσκηση, αλλά και την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας, λόγω των ποδηλατών ως μέσον μεταφοράς και την προστασία του περιβάλλοντος από τα καυσαέρια . Επίσης τονίστηκε η δυνατότητα μεταφοράς των ποδηλάτων με το μέτρο, ο ευρωπαϊσμός του μέσου και η καθιέρωση του και στην χώρα μας, οι 6 δήμοι που υιοθετούν ποδηλατοδρομίες και δράσεις καθώς και Κινηματογράφοι που προσφέρουν 50% έκπτωση στα εισιτήρια στους ποδηλάτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου