Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΒAΡΗ-ΒΟYΛΑ-ΒΟΥΛΙΑΓΜEΝΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Και σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο έγιναν ερωτήσεις στον Δήμαρχο κ. Κασιδόκωστα σχετικά με ανησυχίες και φήμες για εμπορευματοποίηση της παράλιας και ορεινής ζώνης και μάλιστα από τον εκπρόσωπο στο Σ.Σ του ΚΚΕ κ. Πασακυριάκο.

Δεν έχουμε καμία τέτοια πληροφόρηση απάντησε και πάλι ο Δήμαρχος στον ερωτώντα, αλλά… στην αποστροφή του λόγου έκανε ένα γύρισμα ο Δήμαρχος κα είπε επί λέξει: Στο κάτω – κάτω εκείνο που βλέπετε εσείς ως ξεπούλημα εμείς το βλέπουμε ως Ανάπτυξη»

Να το εκλάβουμε τώρα αυτό σαν απάντηση και αντίδραση του κ. Κασιδόκωστα στην μόνιμη τακτική θέση και άποψη του ΚΚΕ ότι όλα ξεπουλιούνταν στο κεφαλαίο, ή να πάρουμε και την άλλη εκδοχή ότι φτιάχνεται το κλίμα για να πέσει στα μαλακά η «Ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης;

Το θέμα έφερε σουσουροψιθύρους στο κοινό και το σώμα του Δ.Σ ..ρε μπας και ξέρει ο Δήμαρχος;;;

Το μαρτύριο.. της πινακίδας

Ο κ. Κοντονής ρώτησε γιατί ο Δήμος ξήλωσε και τις πινακίδες γιατρού που είχε τοποθετήσει έξω από το ιατρείο, συμπληρώνοντας ότι δεν ρίχνει το φταίξιμο στον Δήμαρχο.

Αμ δε.. είπε ο κ. Κασιδόκωστας. Όλες τις πινακίδες που ξηλώνονται είμαι ενήμερος, έχουν ξηλωθεί 3000 και όπως έχω δηλώσει ξηλώνονται όλες που είναι παράνομες. Η Βούλα θα αλλάξει τοπίο, όποιος έρχεται θα καταλαβαίνει σε ποια πόλη μπήκε, όπως λέει ο κόσμος για την Βουλιαγμένη. Θέλουμε να γίνει η πόλη ανθρώπινη Εγώ φύτευα πράσινο και εσείς εδώ καταστρέψατε την πόλη σας κύριοι και τα έψαλε στις προηγούμενες διοικήσεις και στου δημοτικούς συμβούλους. Εκεί άναψε και ο καυγάς με τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, με ανταλλαγή προσδιοριστικών επιθέτων και διαμάχη για τον κανονισμό του Δήμου που επέτρεπε τις πινακίδες, για να πάρουν την απάντηση ότι: «τον κανονισμό εσείς τον φτιάξατε και τον ψηφίσατε… Ποιος κανονισμός!!!!»

Συγχωνεύσεις των Δημοτικών Ν.Π

Ο Καλλικράτης φαίνεται να βάζει τέλος στους πολυέξοδους Ελληνικούς Δήμους με τις δημοτικές επιχειρήσεις και τους παχυλούς μισθούς των προέδρων και τις άλλες πολιτιστικές πολυδάπανες δραστηριότητες, όπου σε ορισμένους δήμους το χρήμα έτρεχε από τα μπατζάκια και γλιστρούσε σε θύλακες….

Στον νέο διευρυμένο Δήμο της Βούλας η συγχώνευση έφερε ορισμένες αντιρρήσεις από την αντιπολίτευση η οποία και δεν ψήφισε το θέμα εκτός από τον κ. Κάσδαγλη. Ο κ. Κωσταντέλλος δεν το ψήφισε διότι ο Δήμαρχος δεν έκανε αποδεχτή την πρόταση του να έχει η αντιπολίτευση έξη μέλη αντί για δύο στη διοίκηση του Ν.Π. Στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν και άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ενώ ο σύμβουλος του Δημάρχου κ. Ι. Νιτερόπουλος αυτοπροτάθηκε για μέλος. Αυτή ήταν και η πρώτη διαφωνία μέσα στην παράταξη, χωρίς συνέχεια όμως.

Μείον… μία Ορκομωσία

Ο κ. Αποστολάτος δεν έχει ορκισθεί, και το γιατί ρώτησε ο κ. Κοντονής. Είναι θέμα της Νομικής υπηρεσίας είπε ο Δήμαρχος, εγώ τον ορκίζω αν μου πουν υπηρεσίες, αλλά έχει κόλλημα και το θέμα είναι στην περιφέρεια.

Το γενικό κλίμα πάντα στο Συμβούλιο της Βούλας προσφέρεται για εκρήξεις, με τον Δήμαρχο ετοιμοπόλεμο και την αντιπολίτευση έτοιμη να υποβάλλει διευκρινιστικές ερωτήσεις. Εκείνο που απαντά ο Δήμαρχος είναι το στερεότυπο, «εσείς με ρωτάτε που χαλάσατε την Βούλα», εννοώντας τις χρήσεις γης, το πράσινο, τις ακτές και την το μπετό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου