Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και ΑΛΛΑ

Αν νομίζαμε ότι η Γλυφάδα θα ηρεμούσε μάλλον λάθος κάναμε.

Οι καυγάδες στα δημοτικά συμβούλια άρχισαν από νωρίς παρόλο που η Διοίκηση έχει μαζί της και τον κ. Λανδράκη και τον κ. Παπαδόπουλο της αντιπολίτευσης. Οι υπόλοιποι από την αντιπολίτευση φθάνουν για να την ασκούν, όπως αρμόζει στις δημοκρατίες ή τις οιονεί δημοκρατίες, σαν αυτές που ασκούνται στην χώρα μας που «χωράνε» και λίγο από το «αποφασίζουμε και διατάζουμε.

Ο καυγάς άναψε με τους εκπροσώπους του συλλόγου των υπαλλήλων τον πρόεδρο τους, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ Μπαλασόπουλο και τους δημοτικούς αστυνομικούς. Ήθελαν να πάρουν το λόγο, αλλά φευ!!! Η πρόεδρος δεν τους έδωσε ούτε λόγο ούτε χρόνο.

Όλα έγιναν με αφορμή τον περίφημο Οργανισμός του Δήμου που η Διοίκηση έφερε για τροποποίηση σε ένα μόνο θέμα. Την θέσπιση θέσης Γενικού Γραμματέα. Την θέση αυτή ο Δήμαρχος κ. Κόκκορης έδωσε στον πρώην Δήμαρχο Ελληνικού κ. Νάκο Εφραιμίδη, με το αιτιολογικό ότι γνωρίζει τα θέματα των Δήμων.

Αυτονόητο είναι ότι τα βιογραφικά και λοιπά διαπιστευτήρια που ανήγγειλε ο κ. Πρωθυπουργός στις τότε Εθνικές εκλογές, αφορούσαν την συλλογή ψήφων από τον ευπειθέστατο ψηφοφόρο λαό που αρέσκεται να ατενίζει το μέλλον με ψευτοαλήθειες, όπως αυτές του δικαιώματος της συμμετοχής σε προσλήψεις με επιλογή βάσει των γνώσεων και των εξειδικευμένων σπουδών ας πούμε για να μανατζάρει κάποιος όλα τα θέματα του Δήμου ή του Νοσοκομείου ή άλλου Οργανισμού του Δημοσίου.

Με απλά, πολύ απλά λόγια όπως ακριβώς κάνει ο επιχειρηματίας ο οποίος δεν προσλαμβάνει κάποιον στην ειδική θέση εργασίας αν δεν έχει σπουδάσει το συγκεκριμένο αντικείμενο, επειδή είναι παιδί του φίλου του.

Μετά λοιπόν από το μπάχαλο και τις αντιρρήσεις των εργαζομένων ότι: «εμείς δεν υποκύπτουμε και δεν σκύβουμε το κεφάλι», και τον αντίλογο του Προεδρείου με την επιμονή: «εμείς τώρα ψηφίζουμε το θέμα και δεν παρεκκλίνομε τα απόφασης μας», με την πλειοψηφία βέβαια εξασφαλισμένη το θέμα πέρασε και πάλι με την αντιπολίτευση να ψηφίζει Όχι ή αποχή, πλην των κ. κ. Λανδράκη και Παπαδόπουλου που ψήφισαν Ναι.

Στο φουαγιέ

Στο φουαγιέ που τώρα λόγω καπνίσματος είναι… «έξω από την πόρτα» έγινε από τα μέλη του ΠΑΣΟΚ πανζουρλισμός από φωνές του τύπου: «εμείς τρέχαμε για να βολευτούν σε θέσεις έμμισθες οι δεξιοί εκλεγμένοι … και διάφορά άλλα τέτοια γλυκόπικρα»

«Έχουν δίκιο οι άνθρωποι, έλεγαν οι ωτακουστές του περιγύρου. Περίμεναν ισονομία και δικαιοσύνη από τον κ. Δήμαρχο, σύμφωνα με αυτά που διατυμπάνιζε προεκλογικά».

«Ακριβώς απαντούσε ό άλλος, τους απογοήτευσε τους οπαδούς του κα του ΠΑΣΟΚ…»

Ακόμη και η θέση του Συμβούλου του Πολίτη η οποία θεσπίσθηκε να δίνεται με αίτηση και βιογραφικό και να ψηφίζεται στο Δ.Σ, ακριβά αμειβόμενη θέση, σύμφωνα με τον Καλλικράτη, μάθαμε ότι δίνεται «χέρι με χέρι» και η εκλογή είναι τυπική. Κι ας έκανε αίτηση ο πρώην Δημοτικός σύμβουλος κ. Καραπάνος την οποία ενεχείρησε σε όλα τα ΜΜΕ. «Τζάμπα το χαρτόσημο κ. Καραπάνο» του είπε κάποιος.. «Τζάμπα καίει ..λάμπα (άσμα) ..κύριε Καραπάνο του τραγουδούσε άλλος, από την γωνία έξω, δίπλα στο παγκάκι.

Εν τω μεταξύ, για να έρθουμε και στα των ΜΜΕ οι εφημερίδες έχουν «παύση …. γιατί μας έπληξε το μνημόνιο και τα απόνερα του». Έφθασε στις τσέπες όλων το μαντάτο ότι δεν «υπάρχουν λεφτά» με το μαντατοντελάλη του ΔΝΤ και οι εφημερίδες δεν μπορούν να τυπώσουν. Το ρίξανε στο Ηλεκτρονικό τύπο.

Όμως τώρα, που είπα ΜΜΕ τι γίνεται με τον Δήμαρχο τον κ. Κόκκορη. Ενώ πριν να αναλάβει την Δημαρχία, ήταν ο μόνος δήμαρχος που μας κάλεσε σε συνάντηση να του εκθέσουμε τα θέματα του κλάδου και υποσχέθηκε μία συνάντηση μετά την ανάληψη της Δημαρχίας, μέχρι τώρα δεν τον βλέπουμε ούτε να μας χαιρετάει!!

Όταν αναλαμβάνουν γίνονται πολυάσχολοι και ακριβοθώρητοι έλεγε ένας παλιός στο χώρο των πολιτικών. Ανεβαίνουν σκαλοπάτι και δεν κοιτούν κάτω

-Μα δεν πέφτουν; Ρωτούσαν τότε οι πιο νέοι.

- Πέφτουν ήδη, απάντησε ο παλιός, αλλά δεν το βλέπουν γιατί τρέφονται από τους αυλό-κόλακες. Εξ άλλου αυτή είναι η μοίρα της εξουσίας πρόσκαιρη, άτιμη, πονηρή και αλαζών.

- Είναι γένους θηλυκού ακούστηκε από την γωνία ο ντελάλης να φωνάζει για αυτό την λένε «εξουσία, πολιτική, εκλογή, ψηφοφορία». Τους πλανεύει και μετά τους ρίχνει κάτω.

-

-

Εγώ προσωπικά δεν το πιστεύω αυτό για τον Κώστα τον Κόκκορη ιδίως τώρα που έγινε Δήμαρχος!!!

Με τα παραπολιτικά και τα του φουαγιέ, δεν είπαμε και για τις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης και τις απαντήσεις του Δημάρχου.

Το δασαρχείο έγινε με έδρα στην Ηλιούπολη. Θα κάνουμε προσπάθεια να έρθει στην Γλυφάδα η έδρα απάντησε ο Δήμαρχος. Εμείς δύσκολο το βλέπουμε.

Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες το απόγευμα δεν έχουν χώρο δραστηριοτήτων και ζήτησε η κ. Μπίλια να γίνει αυτό από τον Δήμο. Δύσκολο απάντησε ο Δήμαρχος για τώρα, όσο για τους άστεγους που κοιμούνται στα αυτοκίνητα κάτι θα κάνει. Οι πλημμύρες «γκρέμισαν» την Άνω Γλυφάδα, αλλά σύσσωμο το προσωπικό του Δήμου βρήκε και τα συμμάζεψε, όμως τι θα κάνετε με τα αντιπλημμυρικά ήταν η απορία της αντιπολίτευσης. Η Κινητοποίηση των 40 ωρών των υπαλλήλων και εθελοντών και ο ελλιπής εξοπλισμός δεν τους γλύτωσε του Άνω Γλυφαδιώτες είπε ο Τσαμπήρας και τα έψαλε στους προηγούμενους ένα χεράκι για τον ελλιπή εξοπλισμό. Να δούμε τώρα τους εξοπλισμούς της νέας διοίκησης λέμε εμείς, αλλά και να πρόσεχαν αυτοί που έκτιζαν χωρίς νομιμότητα στα κατσάβραχα με στα διοίκησης λέμε εμείς, αλλά και να πρόσεχαν αυτοί που ποταμάκια.

Τα δένδρα που κόπηκαν θα αντικαταστούν όμως, και έτσι πρέπει. Είναι τα μόνα που μας προφυλάσσουν από τα νερά με τις ρίζες τους, αλλά αντί για δένδρα φύτευαν Μπετό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου