Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Το «Γλυφαδιώτικο» Μνημόνιο

Με αδημονία και περιέργεια περίμενε ο κόσμος που παρακολουθούσε το Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου στη Γλυφάδα το 14 θέμα για το Γκολφ. Το θέμα αφορούσε τις προτάσεις της Διοίκησης και της Αντιπολίτευσης για την εκλογή μελών του Δ.Σ του Γκολφ. Γύρω όμως από το «Γκολφ» και την «εκλογή» συζητούσαν όσοι ασχολούνται με τα πολιτικά της Γλυφάδας ότι είχε στηθεί «το Γλυφάδας Μνημόνιο» που έμοιαζε με το μνημόνιο της Μέρκελ και του ΔΝΤ και των άλλων αρπακτικών. Τι έλεγε τούτο το Γλυφαδιώτικο ρωτούσαν στο περίγυρο του ισογείου του Δήμου; Η ακριβής συμφωνία, το συμφωνηθέν θέμα, και οι υπογράφοντες έχουν σχέση με τις Δημοτικές εκλογές στο Δήμο την δεύτερη Κυριακή. Τότε έγιναν μετατοπίσεις μπήκαν υπογραφές κατατέθηκε «καταπίστευμα».


Και όντως, στο 14ο θέμα του Γκολφ πρόσωπα που δεν ανήκουν στην διοίκηση προτάθηκαν από την συμπολίτευση και εξελέγησαν στην διοίκηση του Γκολφ. Αμέσως μετά από αυτή την εκλογή θα συνεδριάσουν τα μέλη του Δ.Σ, για να βγάλουν το προεδρείο στο οποίο Πρόεδρος όπως πάντα είναι αμισθί ο εκάστοτε Δήμαρχος και τώρα ο κ. Κόκκορης, ενώ ο Αντιπρόεδρος θα αμείβεται με τον μισθό του Προέδρου.


Το Γκολφ έγινε προσφάτως Μονομετοχική εταιρεία Ανώνυμος, στην οποία ο Δήμος έβαλε κεφάλαιο 500.000 ευρώ στο τέλος της διοίκησης κ. Θεοδωρόπουλου.

---Αν και στα φουαγιέ των Συμβουλίων κυκλοφορούν τα ονόματα, θα γραφούν όταν πλέον θα εκλεγούν στο Δ.Σ.Στα πίσω έδρανα του Συμβουλίου ακουστήκαν φωνές και γέλια και η φράση « Τώρα πραγματοποιήθηκε το Μνημόνιο της Γλυφάδας», εννοώντας ότι έγινε το Ντιλ.



Παραπολιτικά και άλλα

Ο εκλεγείς δημοτικός σύμβουλος κ. Φώτης με τον ΣΥΝ στον Δήμο Γλυφάδας δεν πρόλαβε να αναλάβει τα καθήκοντα του. Η ζωή έπαιξε διαφορετικό παιχνίδι και αφού έμεινε στο Νοσοκομείο με εγκεφαλικό για αρκετές μέρες κατέληξε δυστυχώς.

Την θέση του στο Δ.Σ πήρε ο πρώτος επιλαχών Τάσος Ταστάνης τον οποίο καλωσόρισαν όλες οι παρατάξεις, ενώ εξέφρασαν την θλίψη τους και το εκλιπώντα.

Η αντιπολίτευση

Ο κ. Βαρβιτσιώτης από την θέση της αντιπολίτευσης ρώτησε το Δήμαρχο κ. Κόκκορη γιατί δεν συστήθηκε ακόμη η Νομική Υπηρεσία στο Δήμο, ενώ κατήγγειλε ότι έδωσε ο Δήμαρχος στον προσωπικό του δικηγόρο υποθέσεις του Δήμου. Πρόκειται για κομματικό ρεβανσισμό είπε.


Τα 300

Με 300.000 ευρώ σε τιμολόγια είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης έχει χρεωθεί ο Δήμος και δεν μας λέτε κ. Δήμαρχε από που και για ποιες εργασίες πρέπει να τα εξοφλήσει ο Δήμος.

--Υπάρχουν τα τιμολόγια είπε ο Δήμαρχος, και ψάχνουμε το λόγο που χρεώθηκε ο Δήμος μας με την έκδοση τους.


Τα τραπεζάκια έξω

Για το χάλι στη Γλυφάδα με δύο Καφέ στην οδό Μαραγκού και Μεταξά το Σοκολά και το Πιάτσα καλαμάκι, που κλείνουν τα πεζοδρόμια( τι περίεργο για την Γλυφάδα, στην Ζησιμοπούλου υπάρχει η «δικτατορία των καφέ»), ενώ το πρώτο λειτουργεί και παρανομεί με προ-έγκριση είπε ο κ. Δήμου.


Ο Δήμαρχος απάντησε στο κ. Δήμου, ότι θα το ελέγξουμε, αλλά τι κάνατε και εσείς με τα μαγαζιά πριν; Εμείς τα βρήκαμε από εσάς.


Και η κ. Λυγνού επανέφερε το θέμα της Ζησιμοπούλου, (που πρέπει να μετονομασθεί μάλλον Καφεπούλου) τι πρόκειται να κάνει η διοίκηση για τις γνωστές παράνομες κατασκευές;

( --Εμείς λέμε ότι κάποιος Δήμαρχος εκλεγμένος για το καλό του συνόλο,υ πρέπει να τολμήσει πλέον και να μην τα ρίχνει στους προηγούμενους!!)


Και μετά τα «τραπεζάκια έξω» ο κ. Λανδράκης μίλησε για τα αγροτικά βιολογικής και τα μπαχάρια έξω στην Μεταξά και Παπανδρέου όπου ξαπλώνει την πραμάτεια του πωλητής, όπως στα παζάρια της Ανατολής.


Οι επιταγές

Κυκλοφορούν ακούγεται κάτι επιταγές με ανοιχτές ημερομηνίες των 50.000 και άνω. Είναι στα χέρια πολιτικών εκλεγμένων στην Γλυφάδα. Σκοπός τους είναι όχι η εξόφληση, αλλά αποτελούν την εγγύηση για την εφαρμογή κάποιων υποσχέσεων.


Οι επιστολές που λαμβάνουμε για το γεγονός αυτό είναι πολλές. Οι αποδείξεις βρίσκονται σε θυρίδα.


Τι είπε ο Δήμαρχος

Στις ερωτήσεις που δέχθηκε ο Δήμαρχος κ. Κόκκορης για διάφορα θέματα απάντησε ότι: «Το δασαρχείο του Υμηττού το σωστό είναι να κάνει τα γραφεία του στην Γλυφάδα και αυτό θα προσπαθήσει να γίνει. Για το Μητροπολιτικό πάρκο στο Ελληνικό η θέση μας είναι, είπε ο Δήμαρχος, ίδια με αυτή της μελέτης της Ομάδας Αρχιτεκτόνων. Ο γιατρός εργασίας έρχεται 2 μέρες στο Δήμο. Όσο για το ατύχημα που συνέβη σε υπάλληλο, που ρωτήτατε κ. Μαλάμη, είπε, μόλις είχε φύγει από το γραφείο του στο Δήμο. Τις Νομικές υποθέσεις του Δήμου, τις αναθέσαμε σε πολλούς δικηγόρους απάντησε στη σχετική ερώτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου