Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΤΟ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Οι καστανάδες, κουλουρτζήδες, και χορταρούδες, δεν του αφήνουν χρόνο να κυνηγήσει τους… μεγαλοκαρχαρίες



Μια απίστευτη ιστορία, αλλά δυστυχώς αληθινή αποκαλύπτει σήμερα το spirospero.gr. Στα συρτάρια του Υπουργείου Οικονομικών από το 2011 (υπουργός  το λαμόγιο Γ. Παπακωνσταντίνου) είχαν σχηματιστεί 300 φάκελοι με οφειλές μεγαλοεπιχειρηματιών και διαπλεκομένων και έκτοτε κανείς δεν ενεργοποιεί αυτούς τους φακέλους για να εισπράξει το κράτος άμεσα 4,7 δις ευρώ.
Οι οφειλέτες είναι όλοι ζωντανοί οικονομικά, δεν έχουν πτωχεύσει και οι οφειλές τους μπορούν να εισπραχθούν μέσα σε 10 μέρες όπως μας έλεγε ανώτερος στέλεχος του υπουργείου οικονομικών.
Το 2011 με ενεργή συμμετοχή του τότε γενικού γραμματέα του ΥΠΟΙΚ Δημήτρη Γεωργακόπουλου σχηματίστηκαν αυτοί οι 300 φάκελοι για οφειλέτες πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ. Έκτοτε οι φάκελοι παραμένουν ανενεργοί στου υπουργείο αλλά ενημερώνονται με νέα στοιχεία και χρέη των μεγάλων φοροφυγάδων.
Ο κ. Γεωργακόπουλος έκανε συνεχείς παραστάσεις για το θέμα του τότε υπουργό Γ. Παπακωνσταντίνου ότι πρέπει να εισπραχθούν τα οφειλόμενα. Ο υπουργός του απαντούσε ότι η Κυβέρνηση θα επιλέξει τον κατάλληλο χρόνο.
Απελπισμένος ο κ. Γεωργακόπουλος ενημέρωσε τον πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου για το θέμα, εκείνος τον ευχαρίστησε και είπε ότι θα δώσει τις δέοντες εντολές.
Ο Γ. Παπανδρέου ποτέ δεν έδωσε «τις δέοντες εντολές», αλλά την επόμενη μέρα ο υπουργός καρατόμησε το γενικό γραμματέα .
Έκτοτε έχουν περάσει πολλοί υπουργοί οικονομικών αλλά κανείς δεν θέλησε να ανοίξουν οι φάκελοι των 300 διαπλεκομένων. Και είναι απορία εις άξιον γιατί δεν εισπράττουν τα 4,7 δις από τους μεγαλοκαρχαρίες που θα κάλυπταν πολλές τρύπες του Δημόσιου Ταμείου και ιδιαίτερα τώρα που η Κυβέρνηση Τσίπρα αναζητεί ισοδύναμα και αναγκάζεται να βάζει φόρους σε συνταξιούχους και μισθωτούς.
Ρωτήσαμε την πηγή μας στο ΥΠΟΙΚ τι κάνει ο κ. Αλεξιάδης και μας απάντησε ότι ακόμα οι υπηρεσίες δεν τον έχουν ενημερώσει διότι τρέχει και δεν φτάνει με τα άλλα προβλήματα.
Αυτή δεν είναι δικαιολογία και προφανώς ο κ. Αλεξιάδης ακολουθεί τον σίγουρο δρόμο των προκατόχων του να μην τα βάλουν με τους ισχυρούς διαπλεκόμενους παράγοντες.
Η ίδια πηγή μας έλεγε ότι καμία φορολογική παράβαση μεγαλοπολυεθνικών δεν έχει εισπραχθεί από την ημέρα που εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου