Από την Ιόλη Πιερίδη
Γίνεται στη πράξη, φυσιολογικά, καθημερινά.
Οι τζίροι των δισεκατομμυρίων ευρώ της Μαφίας του παράνομου τζόγου, των ναρκωτικών, του λαθρεμπόριου καπνού και τσιγάρων, της σωματεμπορίας, της πορνείας, του λαθρεμπορίου όπλων είναι ιλιγγιώδεις.
Δεν μιλάμε καν για την Μαφία της διακίνησης των απελπισμένων στα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Η Μαφία είναι χωμένη σε όλες τις επικερδείς μπίζνες, στις κατασκευές αλλά και στα σκουπίδια. Στην ενέργεια.
Η Μαφία δεν γνωρίζει σύνορα ενώ οι προσβάσεις της  στα πρόσωπα της πολιτικής και των ΜΜΕ δεν χρειάζονται διαμεσολαβητή. Ακόμη και οι έγκλειστοι μαφιόζοι καταγράφονται να συνομιλούν με υψηλόβαθμα πολιτικά στελέχη.
Η Ελλάδα αποτελεί ένα φιλέτο για την Μαφία. Η γεωγραφική της θέση είναι ζηλευτή, το δε πολιτικό της προσωπικό διάτρητο σαν ελβετικό τυρί. Στις θέσεις κλειδιά του κρατικού μηχανισμού για τις βρώμικες δουλειές υπηρετούν συνήθως διεφθαρμένοι συνδικαλιστές των κομμάτων εξουσίας. Εχουν πιάσει τα πόστα.
Η τελευταία κυβέρνηση έχει κάνει φιλότιμες προσπάθειες να δανειστεί χρήμα εκτός Τρόικας. Πήγε στους Ρώσους, στο Ιράν, στη Βενεζουέλα, στην Αργεντινή, στη Βραζιλία. Πάπαλα. Δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τα δανεικά που θα της επέτρεπαν να αποτινάξει από πάνω της τον ζυγό του ΔΝΤ χωρίς να ακουμπήσει το προστατευόμενο είδος όπως είναι το πελατειακό κράτος στην Ελλάδα-τα διορισμένα πελατάκια της.
Αρα το μόνο χρήμα στο οποίο μπορεί να ποντάρει η κυβέρνηση για να κερδίσει μερικούς μήνες στην εξουσίας χωρίς να υποστεί την βάσανο της αξιολόγησης και την χλέυη του Σόιμπλε είναι οι τζίροι της Μαφίας. Η Μαφία που ελέγχει την Ελλάδα είναι η Ιταλική, χωρίς να σημαίνει ότι δεν κάνουν παιγνίδι η ρώσικη, η κινέζικη, η αλβανική.
Ιερό Δισκοπότηρο είναι η Ελλάδα για τους απανταχού μαφιόζους.
Διάσπαρτες οι βίλες των μαφιόζων στη Μύκονο και στα νότια προάστεια.
To μόνο χρήμα στο οποίο μπορεί να ποντάρει μια ελληνική κυβέρνηση που δεν θέλει να κάνει μεταρρυθμίσεις τις οποίες απαιτούν οι δανειστές (Ευρωπαίοι και Τρόικα) είναι οι τζίροι της Μαφίας που προαναφέραμε.
Η αξιοπιστία της Ιταλικής Μαφίας είναι μια κάποια λύση για την Ελλάδα.
Στην Ελλάδα κυκλοφορούν ελεύθεροι βαρόνοι ναρκωτικών, μεγαλομαφιόζοι του παράνομου τζόγου, λαθρέμποροι όπλων, έμποροι λευκής σαρκός και πάει λέγοντας.
Οχι απλά κυκλοφορούν ελεύθεροι αλλά αποτελούν και αντικείμενα λατρείας τόσο για τις μάζες, όσο και για τους πολιτικούς και τα ΜΜΕ.
Οσοι άνθρωποι της ιταλικής μαφίας βρίσκονται στις ελληνικές φυλακές ετοιμάζονται- πολύ σύντομα- να απολάυσουν τον αέρα της ελευθερίας-χαιρετίσματα στον Πανούση.
Τα δις της Μαφίας είναι μια κάποια λύση για την Κολομβία των Βαλκανίων...