Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

ΠΡΑΣΙΝΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ.............

Η…“Πράσινη βουλή”, θα στήσει στον τοίχο τον…πράσινο… αντιπρόεδρο ;



Σήμερα διεξάγεται στη ψευτοΒουλή η «συζήτηση» για την αμαρτωλή υπόθεση των υποβρυχίων και Βενιζέλος και Τσίπρας αναμένεται να δώσουν τη δική τους  προ καιρού σχεδιαζόμενη   "παράσταση" με σκηνικό "σύγκρουσης" και "μονομαχίας".
Η «αβανταδόρικη» πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, που θα ερευνήσει το σκάνδαλο, για  τις συμβάσεις των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, η ιδιοκτήτρια των οποίων έλαβε μεν τεράστια ποσά, αλλά τα υποβρύχια σαπίζουν και η επιχείρηση είναι κλειστή, είναι για το θεαθήναι, αφού γνωρίζουν εκ των προτέρων πως δεν πρόκειται να έχει καμία τύχη, καθώς η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, αλλά και ανεξάρτητοι βουλευτές (όπως οι Λοβέρδος και Αηδόνης) θα την καταψηφίσουν. Ενδιαφέρον έχει μόνο το ενδεχόμενο να υπάρξουν κάποιες διαρροές από τη ΝΔ.
Δεν  μπορεί όμως για πολύ ακόμη ο Σαμαρίσκος να σέρνετε  πίσω από το «αμαρτωλό» άρμα του κ. Βενιζέλου. και δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση όπως θέλει να λέγετε, που σχηματίστηκε για να σώσει δήθεν τη χώρα από τη χρεοκοπία να λειτουργεί ως «Κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για τον… εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσόντα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ούτε είναι δυνατόν στο όνομα της δήθεν πολιτικής ομαλότητας να εμφανίζεται ο Βενιζέλος ως απόλυτα σωστός στην υπόθεση των ναυπηγείων και η ΝΔ να «αδειάζετε» από μόνη της.
 
Ο Βενιζέλος ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, με υφυπουργό τον Μπεγλίτη και ενώ υπουργός Οικονομικών ήταν ο Παπακωνσταντίνου, πέρασε την “Συμφωνία Παραίτησης” του 3885/2010 (ΦΕΚ 171). Σύμφωνα με το συγκεκριμένο κεφάλαιο, στην συμφωνία για την πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην Abu Dhabi Mar,η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει παραίτησ η απο οποιοδήποτε δικαίωμα για αποζημιωση σχετικά με τις ζημιογόνες συμβάσεις 214 και 209, των 8 υποβρυχίων.
Η Συμφωνία Παραίτησης αφορά και τις 2 γερμανικές εταιρίες, HDW, Thyssen/Krupp Marine, απο τις οποίες, βάσει της Συμφωνίας, δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε καμία αποζημίωση σχετικά με την καθυστέρηση αλλά και την κατάσταση των προβληματικών υποβρυχίων.
  Το LEFTeria-news, αναρτεί απόσπασμα από την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου Του Κράτους, το οποίο παρουσίαζε το εν λόγω νομοσχέδιο, πριν ψηφιστεί.

Ολόκληρη την Έκθεση ,μπορείτε να την βρείτε εδω:
 

Στην ίδια Έκθεση και συγκεκριμένα στην ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ, σελ. 18, αναγράφεται ότι από τις διατάξεις του προτεινόμενου νομοσχεδίου, προκαλείται, επί του Κρατικού Προϋπολογισμού, δαπάνη 1.321.000.000 η οποία κατανέμεται μέχρι το 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου