Δεν είναι πολύ ευχάριστο να διευθύνεις μία επιχείρηση και η αμοιβή σου να παραμένει αμείωτη στα 20.000 ευρώ το μήνα, ή 240.000 ευρώ το χρόνο, συν τα όποια έξοδα παράστασης κλπ. κλπ., την ώρα που η κοινωνία έχει υποστεί "τσεκούρι" σε μισθούς, συντάξεις, χαράτσια και όλα τα υπόλοιπα δεινά;
Ποιος θα δώσει απαντήσεις για ζημιές και αμοιβές;
Δεν είναι απορίας άξιο γιατί να παραμένει ο μισθός αμείωτος την ώρα που τα μεγέθη της επιχείρησης που διοικείς καταρρέουν;
Για αυτόν που τα λαμβάνει μάλλον δεν γνωρίζουμε αν είναι, αλλά για τους μετόχους της επιχείρησης σίγουρα είναι. Και αν οι μέτοχοι ήταν ιδιώτες θα μπορούσαμε να πούμε «αυτοί έχουν το πρόβλημα ας το λύσουν».
Όταν όμως μέτοχοι είμαστε όλοι εμείς δια του ελληνικού δημοσίου που κατέχει σημαντικό ποσοστό γύρω στο 35% στα Ελληνικά Πετρέλαια, τότε ο Πρόεδρος κ. Χρήστος – Αλέξης Κομνηνός που αμείβεται με 170.000 Ευρώ το χρόνο και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γιάννης Κωστόπουλος που αμείβεται με 238.000 ευρώ, θα πρέπει να απολογηθούν γιατί τα ΕΛΠΕ στο εξάμηνο κατέρρευσαν.
Και η λέξη δεν είναι υπερβολή αφού τα μεγέθη του γιγαντιαίου ομίλου υπέστησαν στραπάτσο. Οι ζημιές έφτασαν τα 177 εκατομμύρια ευρώ, έναντι κερδών πέρσι το ίδιο διάστημα, ενώ και ο τζίρος υποχώρησε.
ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!
Σαν να μην έφταναν οι μισθολογικές προκλήσεις αυτού του είδους έχουμε και την επαιτεία "κοινωνικής υπευθυνότητας" των τοπικών αρχών όπως πολύ σωστά παρατηρεί εδώ το ecoeleusis.com οι οποίες καταπίνουν την κάμηλον και διυλίζουν τον κώνωπα στην κυριολεξία!


Τη χρονική στιγμή που η Ελευσίνα λαμπαδιάζει από τις δυσλειτουργίες του νέου «υπερσύγχρονου διυλιστηρίου», που οι εκπομπές καπνού είναι καθημερινό φαινόμενο, που η δυσοσμία αερίου επισκέπτεται συχνότερα ακόμη και την Κεντρική Πλατεία της Μάνδρας, που τα εγκαίνια του «νέου υπερσύγχρονου διυλιστηρίου» αναβάλλονται για τρίτη φορά αφού «οι μονάδες δεν standar-ονται», που ο ήχος των συχνών συναγερμών ακούγεται στην οδό Αλκιβιάδου, τα ΕΛΠΕ, αντί να ζητήσουν δημόσια συγνώμη, αντί να δώσουν τις οφειλόμενες εξηγήσεις, έκριναν σκόπιμο να υπενθυμίσουν στους κατοίκους το …άδολο  «χορηγικό» τους έργο.
Με το προπαγανδιστικό τους φυλλάδιο που διένειμαν, Νοέμβρη μήνα, ταχυδρομικά στην πόλη, υπενθύμισαν τις «δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης» στις οποίες έχουν επιδοθεί από το 2007 (ένα χρόνο πριν τις αδειοδοτήσεις), έως σήμερα.
Χορηγίες που ήταν μέρος του επενδυτικού προγράμματος για το νέο ρυπογόνο διυλιστήριο.
Δεν παραλείπουν μάλιστα -απολογιστικά- να ευχαριστήσουν όσους τοπικούς φορείς και συμπολίτες «τους» συνεργάστηκαν, ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν στην «κοινή προσπάθεια» και «σε δράσεις για την υλοποίηση του  οράματος», των ΕΛΠΕ. Μέσα σε αυτές τις «διαμορφωμένες, δυστυχώς, συνθήκες», υπενθυμίζουν: Ζούμε εδώ, μαζί! Το μήνυμα, διατυπωμένο με κομψό κι…ευγενικό τρόπο, πλην όμως σαφές: Σκάστε, λοιπόν, επιχορηγημένοι, οφείλετε να ανέχεστε τη ρύπανση, γιατί κι εμείς ζούμε εδώ, μαζί!
Δεν είναι το τελευταίο ψέμα του προπαγανδιστικού μηχανισμού των ΕΛΠΕ. Είχε προηγηθεί το ψέμα της μείωσης των «τοπικών ρύπων» έως και 85%!
Με τις Δημοτικές αρχές της Ελευσίνας και της Μάνδρας πλήρως αφοσιωμένες  στη ζητιανιά λίγης … εταιρικής κοινωνική ευθύνης από τα ΕΛΠΕ, απομένει στους ίδιους τους πολίτες να υπενθυμίσουν στα ΕΛΠΕ ότι, εκτός του ότι δυσφημούν τις πόλεις μας, βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου, μεταφορικά και κυριολεκτικά:
Πρόεδρος:  Κομνηνός Χρήστος-Αλέξης, Κάτοικος Κηφισιάς
Διευθύνων Σύμβουλος: Κωστόπουλος Ιωάννης, Κάτοικος Παλαιού Ψυχικού
Βάρδας Θεόδωρος-Αχιλλέας, Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ, Κάτοικος Κηφισιάς
Καλλιμόπουλος Γεώργιος, Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ, Κάτοικος Αθηνών
Αμαλλος Δημόκριτος, Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ, Κάτοικος Φιλοθέης
Κατσιώτης  Αλέξανδρος, Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ, Κάτοικος Κεφαλαρίου Κηφισιάς
Λάλας Δημήτριος, Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ, Κάτοικος Νέου Ψυχικού
Λαχανάς Γεράσιμος, Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ, Κάτοικος Αθηνών
Σεργόπουλος Ιωάννης, Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ, Κάτοικος Αθηνών
Πανταλάκης Θεόδωρος, Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. – εκπρόσωπος των μετόχων της μειοψηφίας, Κάτοικος Εκάλης
Παντελιάς Σπυρίδων, Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. – εκπρόσωπος των μετόχων της μειοψηφίας, Κάτοικος Πικερμίου
Λοιπά κορυφαία στελέχη:
Πανιτσίδης Χαράλαμπος, Γεν. Διευθυντής Διυλιστηρίων, Κάτοικος  Διονύσου.
Στράνης Άγγελος, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων  ΕΛΠΕ, κάτοικος Φιλοθέης
Κόκκοτος Άγγελος, Γενικής Δ/νσης Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοικητικών Υπηρεσιών Ομίλου,  κάτοικος Γέρακα Αττικής
Ευτυχώς που δεν ζούμε μαζί, δυστυχώς που αναπνέουμε χώρια…