Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Το δεξί χέρι του Άκη ομολόγησε ότι πήρε μίζες και… καρφώνει

 Αντώνης Κάντας
«Ναι, τα 14 εκατομμύρια δολλάρια που βρέθηκαν στο  λογαριασμό μου στη Σιγκαπούρη, είναι προϊόν μίζας για τα υποβρύχια» παραδέχθηκε το «δεξί χέρι» του Άκη Τσοχατζόπουλου και δήλωσε ότι θα τα επιστρέψει  και θα συνεργαστεί με τις Αρχές.
Ο πρώην αναπληρωτής Διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής ΆμυναςΑντώνης Κάντας, σε απολογία του την Τρίτη, παραδέχθηκε πως είναι δικό του το ποσό των 13,7 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο εντοπίστηκε στην Σιγκαπούρη και ότι αποτελεί προμήθεια στην υπόθεση των υποβρυχίων.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον συνήγορο του πρώην στελέχους, την περίοδο 1996-2002, Γιάννη Μαντζουράνη, ο εντολέας του προτίθεται να επιστρέψει τα χρήματα στο Δημόσιο αλλά και να συνεργαστεί με τους ανακριτές της υπόθεσης.
Να σημειώσουμε, ότι η υπεράσπιση του κατηγορουμένου τονίζει πως σκοπεύει να πει όλη την αλήθεια για τα 14 εκατομμύρια που βρέθηκαν σε λογαριασμούς offshore, σε τράπεζα της Σιγκαπούρης και του ανήκουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κάντας έδωσε στοιχεία για έναν ακόμη λογαριασμό με ποσό κοντά στα 2 εκατομμύρια δολάρια και σχετίζεται με την ίδια υπόθεση.
Ο Αντώνης Κάντας κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και συνελήφθη την Παρασκευή μετά από ένταλμα που εξέδωσε ο ανακριτής με αφορμή τον λογαριασμό που εντοπίστηκε στην Σιγκαπούρη.
Ο συγκεκριμένος λογαριασμός, αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη δραστηριότητα και όπως όλα δείχνουν, τα χρήματα φαίνεται να διακινήθηκαν από δύο offshore εταιρίες, των οποίων νόμιμος ιδιοκτήτης – διαχειριστής, αναφέρεται ο Αντώνης Κάντας.
Ο Αντώνης Κάντας είχε συλληφθεί πριν λίγο καιρό με ένταλμα του ανακριτή Σπ. Γεωργουλέα για δωροδοκία, νομιμοποίηση παράνομων εσόδων και άμεση συνέργεια σε απιστία του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.
Οι κατηγορίες αφορούν ποσό 500.000 ευρώ που βρέθηκε σε λογαριασμό του, σχετιζόμενο κατά την δικογραφία με την υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος «Ερμής 2» για επέκταση τηλεπικοινωνιακού προγράμματος του στρατού που είχε ανατεθεί στη Siemens.
Μετά την απολογία του ο κατηγορούμενος είχε αφεθεί ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 500 χιλιάδων ευρώ και περιοριστικούς όρους.
Το πρωί της Τετάρτης θα συνεχιστεί η απολογία του ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου