Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

ΤΣΟΓΛΑΝΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟ..............

Ξετσογλανώθηκα ο έρμος! Ας ξετσογλανωθούμε γιατί χανόμαστε! λέει τώρα ο τίμιος Έλληνας...

Τσογλάνι μ΄ είπες μια βραδιά

Πρώτα ζήτησε συγνώμη από τους ακροατές του που θα άκουγαν μια λέξη της μαλλιαρής ή μάλλον μια λέξη τουρκικής προέλευσης (“να το πω λαϊκά”, όπως λέει γνωστός παρουσιαστής) και ύστερα το ξεστόμισε: ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί τον “εκτσογλανισμό” της ελληνικής κοινωνίας. Ποιος το ‘πε; Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ. Πακέτο με τον εκτσογλανισμό πηγαίνει και ο “εκχυδαϊσμός” και ο “εκφασισμός” της κοινωνίας, όπως ειπώθηκε.
Φαίνεται ότι ο Μπένι ζήλεψε τη δόξα και τη γλώσσα του Παγκάλου. Πάντως, ο κόσμος γέλασε με τους γλωσσική φαντασία του αντιπροέδρου. Μέχρι τώρα απλώς λέγαμε “τσογλάνι, τσογλανιά, τσόγλανος, αρχιτσόγλανος”, άντε και “τσογλανάκι” (αυτό σχεδόν τρυφερά). Τώρα όμως, παίρνοντας θάρρος από τον Βενιζέλο, θα μπορούμε να λέμε ελεύθερα και “τσογλάνισσα” ή “τσογλάνα”  ή “μωρή τσογλάνω” για... θηλυκού γένους άτομα. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι οι “εκτσογλανιστές”, ενώ υποθέτουμε ότι η κυβέρνηση του Σαμαρά θα κάνει θαρραλέα βήματα για τον “αποτσογλανισμό” ή την “αποτσογλανοποίηση” της κοινωνίας.
Η χαρά του τουίτερ έγινε ο «εκτσογλανισμός».  Να ένα μικρό δείγμα: 


Ο νεόκοπος όρος εκτσογλανισμός σε συνδυασμό με τον “εκφασισμό” αποτελεί άλλη μια παραλλαγή της θεωρίας των δύο άκρων. Τον εκτσογλανισμό, σύμφωνα με την κυβερνητική λογική, δεν τον υπηρετούν μόνο οι Συριζαίοι, αλλά και όλοι όσοι δεν συμμορφώνονται με τις μνημονιακές υποδείξεις, δηλαδή η μαχόμενη Αριστερά, οι απεργοί, τα (προς το παρόν μικρά) ανυπότακτα κομμάτια της κοινωνίας.

Υπάρχουν όμως και οι “αποτσογλανοποιημένοι” αριστεροί, οι πρώην τσόγλανοι που εντάχθηκαν ή μπορούν να ενταχθούν στο “κοινοβουλευτικό” (βλ. κυβερνητικό) τόξο, όπως εντάχθηκαν και πρώην ακροδεξιοί. Μάλιστα ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ο Γ. Μιχελάκης, εκφράζει την ευχή να επιστρέψει η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση. Τι δουλειά έχει ο  κυρ-Φώτης εκεί έξω, περικυκλωμένος από πολιτικά τσογλάνια;

Μπορεί κανείς να έχει αρνητική έως πολύ αρνητική γνώμη για τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως τσογλανοκόμμα δεν το λες, εκτός και αν είσαι τρομοκρατημένος.

Ξετσογλανώθηκα ο έρμος! Ας ξετσογλανωθούμε γιατί χανόμαστε! λέει τώρα ο τίμιος Έλληνας.
Από mao

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου