Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

ΤΣΙΠΡΑΣ , ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ

Τα βρήκαν Τσίπρας – Ντάισελμπλουμ . Έχουν και οι πούστηδες τις…. αδυναμίες τους. ...



Το θέμα είναι ..ποιος θα πληρώσει την… έκτρωση.
Αυτή την εικόνα έδωσε πριν από λίγο, ο ανταποκριτής του STAR από τις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου.
Στελέχη των δύο ομάδων  επεξεργάζονται τις τεχνικές λεπτομέρειες. Όλα δείχνουν, πως, πάμε σε συμφωνία. Και...
σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν αυτές τις ώρες στις Βρυξέλλες, ο Ντάισελμπλουμ ήρθε σε συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα .
Η λύση φαίνεται πια πως είναι κοντά. Την πεποίθηση ότι θα επιτευχθεί συμφωνία ακόμα και σήμερα για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής εξέφρασε ο Μάρτιν Σουλτς. Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, αφού ενημέρωσε τους ηγέτες, αποχώρησε και σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τόνισε: «Είμαι αισιόδοξος ότι τις επόμενες μέρες, ίσως ακόμα και σήμερα, θα έχουμε στο τραπέζι συμβιβασμούς που θα είναι ανεκτοί και για τις δύο πλευρές»
Κατά 5,6 δισ. ευρώ αυξάνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το όριο του ELA για τις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με πηγές του Capital.gr.
Η απόφαση αυτή είναι οριστική και ισχύει μέχρι την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου, οπότε θα επανεξεταστεί. Η αύξηση αυτή του ορίου χρηματοδότησης μέσω ELA συνδέεται με τις εκτιμώμενες τρέχουσες ανάγκες των ελληνικών τραπεζών. 

Η ΕΚΤ είχε εξουσιοδοτήσει την κεντρική τράπεζα της Ελλάδας να διαθέσει στις ελληνικές τράπεζες έκτακτη βοήθεια έως 60 δισ. ευρώ μέσω του ELA, απόφαση που χρειάζεται την τακτική έγκριση του Δ.Σ. της κεντρικής τράπεζας.

Όπως είχε σημειώσει νωρίτερα το Capital.gr, η επικοινωνία των αρμόδιων αρχών της ΕΚΤ με την ΤτΕ και τις ελληνικές τράπεζες είναι συνεχής και αφορά την επάρκεια της αναγκαίας ρευστότητας. Η συγκεκριμένη μεταβολή στο πλαφόν κατά 5,6 δισ. ευρώ συνδέεται προληπτικά με τις τρέχουσες ανάγκες των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών.

Κύκλοι της Τράπεζας της Ελλάδος επιβεβαιώνουν ότι υπήρξε τηλεδιάσκεψη των αξιωματούχων της ΕΚΤ και επισημαίνουν ότι η Ελλάδα έλαβε το ποσό που αιτήθηκε.

Πρωθυπουργός Λουξεμβούργου σε Τσίπρα: Ευχαριστώ που δεν έκανες Υπουργό τον Νικολόπουλο

…..ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΡΑΒΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΟΜΕΝΟ ΤΟΥ





Ο  Τσίπρας είναι ο πρώτος πολιτικός που εκπροσωπεί από τη θέση του πρωθυπουργού μιας χώρας, ενταγμένης μάλιστα στην Ευρωζώνη, το άλλοτε περιθωριακό κύμα, το οποίο πλέον κατακτά υπολογίσιμα ποσοστά σχεδόν σε όλη την Ευρώπη.
Γι' αυτό και αντιμετωπίζει τόση αντίδραση και αντίσταση.
Ωστόσο, το εναπομείναν ευρωπαϊκό δημοκρατικό ιδεώδες, η κουλτούρα, οι αρχές του ευρωπαϊκού οικοδομήματος δεν επιτρέπουν αποκλεισμούς.
Η κυρίαρχη ευρωπαϊκή πολιτική και οικονομική τάξη δεν έχει άλλη επιλογή, πέρα από αυτή της ενσωμάτωσης του  Τσίπρα και κατ' επέκταση της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές πολιτικές και οικονομικές διαδικασίες, έστω και με ελαφριές αποκλίσεις. .
Γι' αυτό πέρα από τις τεχνικές λεπτομέρειες η τρέχουσα διαπραγμάτευση δεν μπορεί παρά να οδηγήσει σε ένα συμβιβασμό.
Η νέα, μέχρι πρότινος περιθωριακή, ευρωπαϊκή Αριστερά θα μπει στο «κουτί», θα συμμετάσχει στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής διακυβέρνησης και κατά πάσα βεβαιότητα θα επηρεάσει με τις δυνάμεις, τις ιδέες και τις προτεραιότητές της τα πράγματα στη Γηραιά Ήπειρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου