Με t-shirt που έγραφε "Αλέξη, είμαστε μαζί σου", η οικογένεια Μητσοτάκη καθισμένη μπροστά στην τηλεόραση παρακολουθούσε τον νέο Ελληνα πρωθυπουργό στην Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών.
Επιτέλους η στιγμή της μεγάλης εκδίκησης από τον Σαμαρά είχε φτάσει. Από δω και στο εξής τίποτε δεν θα τούς εμπόδιζε πλέον: O Σαμαράς έπρεπε να επιστρέψει στην εξορία και η οικογένεια ήταν αποφασισμένη γι΄αυτό. Δεν ήταν οι μόνοι. Αίφνης από την μία στιγμή στην άλλη ο Σαμαράς έβλεπε να τον εγκαταλείπουν ένα μετά το άλλο τα γαλάζια ποντίκια. Ο μόνος που παραμένει στο πλευρό του -και οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε αυτό- είναι ο Αδωνης Γεωργιάδης, πιο φρέσκος από ποτέ μετά την αποτελεσματική κούρα στα spa του Ελατου.
Μάλιστα οι περισσότεροι από τους γαλάζιους όταν διαπίστωσαν ότι ο αρχηγός λείπει σε ταξίδι ίντριγκας στη Σύνοδο του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος έπεσε σύρμα και άρχισαν τις μαζώξεις. Μάλιστα οι γαλάζιοι δεν κρατάνε πλέον ούτε τα προσχήματα. Συμμετέχουν σε δείπνα και γεύματα μόνο για να το δημοσιοποιήσουν στην συνέχεια μπας και το πάρει χαμπάρι ο Σαμαράς και εγκαταλείψει την ηγεσία. Ακόμη και ο οξυδερκής Μπαλτάκος δηλώνει πλέον οπαδός του Τσίπρα.
Ο δε μπούγκα-μπούγκα Μειμαράκης μην αντέχοντας τα χρόνια της απραγίας που τον περιμένουν δείπνησε το βράδι της Τετάρτης με τον Κώστα Καραμανλή, όπως αποκαλύπτει ο Αρης Ραβανός στο ΒΗΜΑ. Oλα αυτά δεν είναι τίποτε μπροστά στην επικοινωνιακή επίθεση που ετοιμάζει η Ολγα Κεφαλογιάννη, η πιο δημοφιλής πολιτικός της ΝΔ, η οποία πιστεύει ότι της ανήκει δικαιωματικά η ηγεσία του χαζοκόμματος. Η Ολγα σε συνεργασία με τους Ελληνες ρεντρούμηδες με τούς οποίους έχει αναπτύξει πλέον άριστες σχέσεις ετοιμάζει μια επικοινωνιακή καταιγίδα στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν οι γυναίκες της ΝΔ. Ολες αυτές οι παλαβές με τα σεμεδάκια στα σπίτια των οποίων μπούκαραν προεκλογικά ο Αργύρης Ντινόπουλος, η Σοφία Βούλτεψη και ο Αδωνης Γεωργιάδης για τις ανάγκες των τεράστιων προεκλογικών συγκεντρώσεών τους. Η Ολγα δεν θα μπορούσε να συμβιβασθεί με κάτι λιγότερο από την ηγεσία