Εφιάλτης: Κείμενο εναντίον της Ελλάδας υπέγραψε ο Σαμαράς- Η Ντόρα χτυπάει τον Σαμαρά: Κρίμα Αντώνη – ανθελληνική η στάση του ΕΛΚ - Ο Μιχελάκης αποκαλεί τον Σαμαρά «απαράδεκτο» και τάσσεται με την κυβέρνηση“ - "Άπαξ προδότης, πάντα προδότης"
Εφιάλτης: Κείμενο εναντίον της Ελλάδας υπέγραψε ο Σαμαράς
Κείμενο το οποίο στηρίζει τις θέσεις της Μέρκελ και το οποίο χαρακτηρίζει τις διαπραγματευτικές προσπάθειες της Ελλάδας σαν «εμπόδιο» στο να βοηθηθεί η χώρα, υπέγραψε ο πρώην πρωθυπουργός Α.Σαμαράς στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος.
Το κείμενο στρέφεται εναντίον της Ελληνικής Κυβέρνησης αναφέροντας ότι πρέπει να τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων. Οι υπογράφοντες αποκρύπτουν τα πρόσφατα στοιχεία που αποδεικνύουν τη συνεχή αύξηση του δημοσίου χρέους στο 180% του ΑΕΠ ενώ παρουσιάζουν τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα (το οποίο δεν περιλαμβάνει την αποπληρωμή των τόκων των δανείων) σαν ένδειξη ανάπτυξης.
Στο ίδιο κείμενο, με σαφώς αντιρωσικούς τόνους, εκφράζεται αλληλεγγύη στον πρωθυπουργό της Ουκρανίας, την επικράτηση του οποίου είχε προαναγγείλει το Στειτ Ντιπάρτμεντ, πριν από την πραξικοπηματική ανατροπή της προηγούμενης κυβέρνησης.
Αντιμετωπίζοντας την Ελλάδα σαν μπανανία το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα φαίνεται ότι χρησιμοποιεί αυτόματους μεταφραστές για τα κείμενά του και έτσι στην επίσημη σελίδα του η ανακοίνωση στα Ελληνικά περιλαμβάνει απίστευτα μαργαριτάρια.
Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι “η Ελλάδα είναι πίσω στην ανάπτυξη” και κάτι για “κεφάλια του ΕΛΚ”
Αντ.Σαμαράς: Όποιος αγαπάει την Ελλάδα θέλει να πετύχει η Κυβέρνηση - Προγραμματικές δηλώσεις κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
«Όποιος αγαπάει την πατρίδα του θέλει να πετύχει η νέα κυβέρνηση, αλλά επειδή αγαπάμε την Ελλάδα και δεν θα επιτρέψουμε να τεθεί σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό μέλλον της Ελλάδας». Με αυτά τα λόγια άνοιξε την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης στη Βουλή.
Απευθυνόμενος δε προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, είπε «Μπορεί σε κάθε σου βήμα να με υπονόμευσες αλλά εγώ θα σε στηρίξω. Κοίτα μονάχα μη βλάψεις τη χώρα». Πρόσθεσε πάντως πως δεν πρόκειται να ψηφίσει η ΝΔ τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης λέγοντας ότι αν στο μέλλον αλλάξει ρότα ο ΣΥΡΙΖΑ η αξιωματική αντιπολίτευση θα τον στηρίξει. Ο κ. Σαμαράς τάχθηκε επίσης κατά της αύξησης του κατώτατου μισθού, όχι μόνο γιατί δεν θα βοηθήσει την αγορά εργασίας, αλλά θα θεωρηθεί και ως casus belli από τους εταίρους.
Διαβάστε το κατάπτυστο και ανθελληνικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που αποδέχτηκε ο Αντώνης Σαμαράς:
Σήμερα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) πραγματοποίησε σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της άτυπης συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Κατά τη συνάντηση αυτή, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ τόνισαν την ετοιμότητά τους να βρουν μια λύση για τα οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα και εξέφρασαν την ελπίδα ότι ο πρωθυπουργός Τσίπρας δεν θα θέσει σε κίνδυνο την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο πλαίσιο της διακυβέρνησης του πρώην πρωθυπουργού και αρχηγού της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.
«Καλούμε τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας να μην θέσει σε κίνδυνο την οικονομική πρόοδο που επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του Αντώνη Σαμαρά. Οι θυσίες του λαού της Ελλάδα δεν μπορούν να τεθούν σε κίνδυνο με μονομερείς ενέργειες. Ο νέος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας οφείλει να τηρεί όλες τις δεσμεύσεις που ανέλαβε.
Η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση είχε καταστήσει έτοιμη την Ευρώπη να βοηθήσει τους ανθρώπους στην Ελλάδα προκειμένου να ξεπεράσουν τα οικονομικά προβλήματα τους.
Καλούμε τον Τσίπρα να μην αποτελέσει εμπόδιο στο να βοηθήσει τους ανθρώπους της Ελλάδα», εξήγησε ο Πρόεδρος του ΕΛΚ , Joseph Daul , μετά τη σύνοδο κορυφής του ΕΛΚ.
Οι επικεφαλής του ΕΛΚ που συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής ομόφωνα απέτισαν φόρο τιμής στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του Αντώνη Σαμαρά.
«Η χώρα επιστρέφει στην ανάπτυξη και η ανεργία μειώνεται. Στην Ελλάδα, όπως και στην Ισπανία, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Κύπρο, το ΕΛΚ οδήγησε τις κυβερνήσεις στις σωστές οικονομικές αποφάσεις για να ανακτήσει η χώρα την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Βεβαίως, στην Ελλάδα ήταν πιο δύσκολο και πήρε περισσότερο χρόνο, αλλά ο Αντώνης Σαμαράς έθεσε τη χώρα στην πορεία της προς τη σταθερότητα και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης. Τώρα είναι στο χέρι του πρωθυπουργού να εργαστεί από κοινού με τους εταίρους στην Ελλάδα και να καταλήξουν σε συμφωνία σύντομα, προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση της κατάστασης, η οποία θα πλήξει τους πολίτες» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΛΚ
Οι ηγέτες του ΕΛΚ παρόντες στη Σύνοδο Κορυφής εξέφρασε επίσης την αλληλεγγύη στο λαό της Ουκρανίας, δήλωσαν την πλήρη εμπιστοσύνη τους στον Πρόεδρο Poroshenko και τον Πρωθυπουργό Yatsenyuk (τους εγκάθετους φασίστες που πραξικοπηματικά τοποθέτησαν στην εξουσία), και χαιρέτισαν τις προσπάθειες της Άνγκελα Μέρκελ και του Φρανσουά Ολάντ .
«Τα όπλα στο έδαφος της Ουκρανίας θα πρέπει να αποσυρθούν. Οι ηγέτες του ΕΛΚ εξέφρασαν την ελπίδα ότι η συμφωνία του Μινσκ θα γίνει σεβαστή και θα οδηγήσει στην αποκλιμάκωση της κατάστασης.
«Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη ότι ο Πρόεδρος Poroshenko και ο πρωθυπουργός Yatsenyuk θα κάνουν ό, τι είναι στην αρμοδιότητά τους να αποκλιμακώσουν την κατάσταση. Εμείς αναμένουμε από τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν , να τηρήσει επίσης κάθε δέσμευση που έλαβε στο Μινσκ. Το ΕΛΚ θα συμπαρασταθεί στην ουκρανική κυβέρνηση για την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται για να επιστρέψει την Ουκρανία προς τη σταθερότητα και τις οικονομικές επιδόσεις του παρελθόντος», κατέληξε ο πρόεδρος Daul.
- Η Ντόρα χτυπάει τον Σαμαρά: Κρίμα Αντώνη – ανθελληνική η στάση του ΕΛΚ
- Ο Μιχελάκης αποκαλεί τον Σαμαρά «απαράδεκτο» και τάσσεται με την κυβέρνηση“
Βόμβα μεγατόνων στην παρέα του Αντώνη Σαμαρά έβαλε ο Γιάννης Μιχελάκης.
Σχολιάζοντας στο Twitter το ανθελληνικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο ψήφισε και στήριξε ο Αντώνης Σαμαράς, το χαρακτηρίζει «απαράδεκτο» όπως και «απαράδεκτους» όσους Έλληνες το αποδέχτηκαν, δηλαδή τον Αντώνη Σαμαρά και την παρέα του.
Ο Γιάννης Μιχελάκης έγραψε στο Twitter:
«Απαράδεκτο το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος χθες. Απαράδεκτη και η αποδοχή του από την ελληνική αντιπροσωπεία!
Όταν το Ευρωπαϊκά Λαϊκό Κόμμα απαιτεί σεβασμό όλων των δεσμεύσεων αποκλείει κάθε διαπραγμάτευση!».
Ουσιαστικά ο Γιάννης Μιχελάκης διαφοροποιείται πλήρως από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και τάσσεται με την εθνική γραμμή που έχει χαράξει η ελληνική κυβέρνηση.
Η εξέλιξη αυτή είναι άκρως σημαντική και φανερώνει ότι μέσα στη Νέα Δημοκρατία πληθαίνουν οι πατριωτικές φωνές που αντιλαμβάνονται την ανάγκη ενιαίας εθνικής γραμμής στο θέμα της διαπραγμάτευσης, αποδοκιμάζοντας τον θλιβερό Αντώνη Σαμαρά, που συνεχίζει να συμπεριφέρεται ως εντολοδόχος αλλότριων κελευσμάτων, ανίκανος να συμπεριφερθεί πατριωτικά.
- "Άπαξ προδότης, πάντα προδότης"
Εικόνες από το άμεσο μέλλον: Όταν ο προδότης Σαμαράς διέλυε την Νέα Δημοκρατία
Εκείνη τη μέρα δεν θα την ξεχάσουν ποτέ ούτε ο ίδιος αλλά ούτε και οι φανατικοί φίλοι της παράταξης που είχε κατορθώσει μετά από αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις να επιβληθεί του αιώνιου αντιπάλου της. Του λαβωμένου ΠΑΣΟΚ του
Ανδρέα Παπανδρέου. Ο σημερινός επικύψας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, γκρέμιζε(μέσα σε ψιθύρους ότι φερόταν και άγετο από την οικονομική διαπλοκή των συμφερόντων μεταξύ ΟΤΕ- Siemens και Κόκκαλη)όλα όσα είχε κατορθώσει να δημιουργήσει συνεπικουρούμενους από τους δύο πνευματικούς του «πατεράδες»: Τον Ευάγγελο Αβέρωφ και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που οι κουτσομπολίστικες γλώσσες τον ήθελαν κάτι παραπάνω από πολιτικά συμπορευόμενο. Ο Σαμαράς μέχρι τον Απρίλιο του 1992(τέτοιες μέρες)υπήρξε ενεργό μέλος της ΟΝΝΕΔ και εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Μεσσηνίας με τη Νέα Δημοκρατία (ΝΔ) στις Ελληνικές βουλευτικές εκλογές 1977 σε ηλικία 26 ετών, ο νεότερος βουλευτής στην ιστορία του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Τον Ιούλιο 1989 διορίστηκε Υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με τον Συνασπισμό υπό τον Πρωθυπουργό Τζαννή Τζαννετάκη. Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους ανέλαβε Υπουργός Εξωτερικών στην οικουμενική κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Συνασπισμού υπό τον Πρωθυπουργό Ξενοφώντα Ζολώτα. Μετά τις επόμενες εκλογές του Απριλίου 1990, όταν η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να κερδίσει αυτοδυναμία στο Κοινοβούλιο συνεργαζόμενη με τον βουλευτή της Δημοκρατικής Ανανέωσης Θεόδωρο Κατσίκη, θήτευσε πάλι ως Υπουργός Εξωτερικών με την βοήθεια του Κώστα Μητσοτάκη. Την περίοδο αυτή χειρίστηκε δύο μείζονα θέματα: το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ και τις σχέσεις με τη γειτονική Αλβανία. Τα όσα έγιναν τον Απρίλιο εκείνου του έτους, ακόμα αποτελούν μια «μαύρη περίοδο» με αδιευκρίνιστες και σκοτεινές πτυχές στην ιστορία του κοινοβουλευτισμού. Για το θέμα τις επόμενες μέρες θα έχουμε και πολλά να πούμε και πολλά να γράψουμε και να ξαναθυμηθούμε , πάντα με την «βοήθεια» και την «κατανόηση» του Αντώνη. Του Αντώνη «της καρδιάς μας».
Στις 13 Απριλίου 1992 συγκλήθηκε το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, μετά τη σύνοδο, ο Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αποπομπή του Α. Σαμαρά από την κυβέρνηση και ακολούθως ανέλαβε ο ίδιος το Υπουργείο Εξωτερικών, καθώς ο υπουργός του και πολιτικό του «παιδί» είχε προηγουμένως διαφοροποιηθεί από την κυβερνητική γραμμή παρουσιάζοντας στη σύσκεψη σημείωμα με επτά σημεία δράσης, τα οποία προκάλεσαν την αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού. Στο διάστημα από το 1992 έως το τέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη διατήρησε τις απόψεις του επί της εξωτερικής πολιτικής. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους παραιτήθηκε από τη βουλευτική του έδρα και αποχώρησε από τη Νέα Δημοκρατία. Ουδείς πίστεψε τότε ότι ο Σαμαράς, έριξε την κυβέρνηση για «εθνικούς λόγους». Την αλήθεια την ξέρει(εάν την ξέρει επακριβώς)ο Μητσοτάκης. Αλλά δεν την είπε ποτέ. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα αν και πάντοτε έριχνε υπονοούμενα για τον «Αντώνη του» που του έδωσε το «φιλί του Ιούδα» για τα «τριάκοντα αργύρια». Τα όσα ακολούθησαν πέρασαν στις «μαύρες σελίδες» του Ελληνικού Κοινοβουλευτισμού. Στις αρχές Σεπτεμβρίου, με προτροπή του Αντώνη Σαμαρά, δύο βουλευτές της ΝΔ αποστασιοποιήθηκαν και προσχώρησαν στην Πολιτική Άνοιξη διατηρώντας τη βουλευτική τους έδρα ως ανεξάρτητοι: Πρώτα ο Στέφανος Β. Στεφανόπουλος, βουλευτής Ηλείας, και μετά ο Γιώργος Συμπιλίδης, βουλευτής Κιλκίς. Έτσι, η Νέα Δημοκρατία απώλεσε τη δεδηλωμένη, έχοντας μόνο 150 έδρες στην κοινοβουλευτική της ομάδα. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναγκάστηκε να προκηρύξει πρόωρες εκλογές για τον Οκτώβριο του 1993. Η κυβέρνηση είχε πέσει και στη Ρηγίλλης επικρατούσαν κολασμένες μέρες και νύχτες. Ο «αποστάτης» ήταν το πρώτο θέμα συζήτησης. Από τις κλωτσοπατινάδες και τις ύβρεις στελεχών της ΝΔ από θερμόαιμους οπαδούς τους μέσα στους διαδρόμους των παλαιών γραφείων μέχρι τις προεκλογικές ομιλίες του Μητσοτάκη σε όλη την Ελλάδα, μια κραυγή κυριαρχούσε: «Αλήτη, προδότη, Σαμαρά». Στις 30 Ιουνίου 1993 ο «προδότης Σαμαράς» είχε ιδρύσει την Πολιτική Άνοιξη (ΠΟΛΑΝ) συγκεντρώνοντας στελέχη όπως ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Ανδρέας Λεντάκης, ο Άκης Γεροντόπουλος, ο Στέφανος Γιώτας, ο Στάθης Παναγούλης, ο Δημήτρης Σταμάτης (Θεσσαλονίκης), ο Δημήτρης Σταμάτης (Αιτωλοακαρνανίας), ο Στέφανος Στεφανόπουλος, ο Μανώλης Καλαμίδας και άλλοι. Όλοι οι πολιτικοί εκείνης της εποχής χαρακτηρίστηκαν ως «αποστάτες». Κάποιοι από αυτούς, εξακολουθούν μέχρι και σήμερα να στέκονται στο πλευρό του Αντώνη «της πεθεράς της βιομηχανίας Κύκνος» και να μην έχουν κατορθώσει να σβήσουν την ρετσινιά. Αλλά όλα όσα έγιναν τότε θα είναι στις επόμενες μέρες, ένα δημοσιογραφικό «φιλέτο» έρευνας και παράθεσης γεγονότων. Για να κλάψουνε μανούλες. Αλλά όχι η δικιά μας…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου