Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

ΕΚΡΗΞΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ

Έκρηξη Λαφαζάνη: Ούτε, 50%, ούτε 60%, ούτε 70%, μνημόνιο και τρόϊκα τέλος

Ηχηρό μήνυμα του υπουργού παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη από τη βήμα της Βουλής με αποδέκτες τους διαπραγματευτές με την εταίρους – δανειστές της χώρας και τα σενάρια τα οποία διακινούνται στο παρσκήνιο για υπαναχωρήσεις σε θέματα ιδιωτικοποιήσεων και επαναφοράς ορισμένω τουλάχιστον ρυθμίσεων του υφιστάμενου μνημονίου.
Ο κ. Λαφαζάνης έλαβε σαφείς απόστάσεις από την άποψη που διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Βαρουφάκης παρουσιάζοντας τις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για το χαρτοφυλάκιο του οποίου προϊσταται. «Τέλος τα Μνημόνια και η Τρόικα, θα εφαρμόσουμε πλήρως απολύτως και κατά γράμμα το πρόγραμμά μας, το οποίο δεν τεμαχίζεται, ούτε διαιρείται» τόνισε ο...
κ. Λαφαζάνης.
Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης έστειλε το δικό του μήνυμα προς τους δανειστές επισημαίνοντας  ότι θα ακυρωθεί η  περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) και προανήγγειλε την επανεξέταση της πώλησης του Ελληνικού και των κοιτασμάτων χρυσού.
Ο κ. Λαφαζάνης προειδοποίησε ότι αναζητούνται νομικά επιχειρήματα για να ακυρωθούν οι συμβάσεις παραχώρησης του Ελληνικού και των μεταλλείων Χρυσού στις Σκουριές. Αναφορικά με τον ΔΕΣΦΑ που έχει ήδη παραχωρηθεί στην αζέρικη Socar είπε ότι αναμένει την τελική απόφαση της ευρωπαϊκής επιτροπής ανταγωνισμού για να λάβει τις τελικές αποφάσεις.
Με έμφαση, ο κ. Λαφαζάνης διαβεβαίωσε ότι ισχύει η δέσμευση της κυβέρνησης για παροχή δωρεάν ρεύματος 300 KW ανά μήνα σε 300.000 νοικοκυριά που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειαςκαι περιέγραψε το νέο παραγωγικό μοντελο που σχεδιάζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
«Αν υπάρχουν ακόμα δύσπιστοι μήπως εφαρμόσουμε μέρους του μνημονίου σε ποσοστό  50-  60 ή 70% τους διαβεβαιώνουμε ότι: Κύριοι μην ανησυχείτε τα μνημόνια και η τρόικα τέλος!» ανέφερε χαρακτηριστικά για να ακουστεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από τα έδρανα των βουλευτών να τον ρωτά: «σε εμάς το λέτε;».
 «Το πρόγραμμά μας θα το εφαρμόσουμε πλήρως απολύτως και κατά γράμμα. Ας μην ελπίζουν κάποιοι – και δυστυχώς είναι αρκετοί -  ότι οι κυρίαρχοι κύκλοι της Ευρώπης, η κυρία Μέρκελ και ο κ. Σόιμπλε θα μας εκβιάσουν και θα μας αναγκάσουν σε άτακτη υποχώρηση. Το πρόγραμμά μας δεν είναι περιφερόμενη σημαία, δεν θα το αλλάζουμε σαν τα πουκάμισα. Το πρόγραμμα δεν τεμαχίζεται δεν διαιρείται! Αν θέλουν κάποιοι θέλουν να μας εκβιάσουν και να θέσουν διλήμματα τους λεμε θα επιλέξουν λάθος χώρα, λάθος λαό και λάθος κυβέρνηση. Η κυβέρνηση μας δεν εκβιάζεται, γιατί δεν μπορεί να εκβιαστεί ένας ολόκληρος λαός. Η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο, δεν είναι όμηρος κανενός», επεσήμανε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου