της Μαρίνας Μάνη

Εντείνεται η πίεση στον Αντώνη Σαμαρά να πάρει θέση για την "επόμενη μέρα" της ΝΔ και την ηγεσία της.

Την αφορμή έδωσε η επίθεση του ΕΛΚ στη νέα κυβέρνηση λίγο πριν ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής την Πεμπτη, καθώς καλούσε τον κ.Τσίπρα να ακολουθήσει την πολιτική του Κ.Σαμαρά - στη σχετική ανακοίνωση μάλιστα το όνομα του πρώην πρωθυπουργού αναφερόταν τρεις φορές.

Ο ίδιος μετείχε στη συνεδρίαση του εν λόγω κεντροδεξιού πολιτικού κόμματος ως πρόεδρος της ΝΔ, ενώ κατηγορείται ότι συνδιαμόρφωσε το περιεχόμενο της επίμαχης ανακοίνωσης.

Ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίσθηκε σήμερα ο Ευάγγελος Αντώναρος - και μάλιστα με ...απανωτά "χτυπήματα" μέσω twitter.

“Συνεχίζεται η ένοχη σιωπή της μόνο κατά φαντασίαν της, κραταιάς ηγετικής ομάδας της ΝΔημοκρατίας για την ανακοίνωση του ΕΛΚ”, έγραψε το πρωί ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επί κυβέρνησης Καραμανλή.

Περνώντας μάλιστα στην ουσία της αμφισβήτησης του κ. Σαμαρά και της πολιτικής του, πρόσθεσε νέα ανάρτηση: "Ένας βαριά ηττημένος ηγέτης πρέπει να έχει την ευχέρεια να φύγει με αξιοπρέπεια. Εκτός αν ο ίδιος δεν το καταλαβαίνει. Οπότε...".

Λίγη ώρα αργότερα, "ανέβασε" και νέο σχόλιο με εμφανή την πρόθεσή του να κλιμακώσει την πίεση: "ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΛΛΕΣ 2 ΩΡΕΣ ΕΝΟΧΗΣ ΣΙΩΠΗΣ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΗΓΕΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΚ. ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ?"...


Την στάση του ΕΛΚ και του κ.Σαμαρά επέκριναν - χθες μέσω twitter επίσης - και οι Ντόρα Μπακογιάννη και Γιάννης Μιχελάκης.

"Κρίμα για το ΕΛΚ. Υποτιμούν ότι σε μία εθνική διαπραγμάτευση είμαστε πρωτίστως όλοι Έλληνες”, έγραψε η κ. Μπακογιάννη.

“Απαράδεκτο το ψήφισμα του ΕΛΚ χθες. Απαράδεκτη και η αποδοχή του από την ελληνική αντιπροσωπεία”, σχολίασε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος άνοιξε και τον χορό της κριτικής.

Διακριτικές αποστάσεις κράτησε η Ολγα Κεφαλογιάννη, η οποία ανήκει στα στελέχη που θέτουν (με ήπιο τρόπο) θέμα ηγεσίας χωρίς να έχει αποκλείσει να εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον "εάν και όποτε" ανοίξει επισήμως η συζήτηση.

Η κ.Κεφαλογιάννη αναγνώρισε ότι η ανακοίνωση του ΕΛΚ είχε προβληματικά σημεία, ωστόσο τόνισε ότι δεν πρέπει να γίνεται όπλο εσωκομματικής αντιπαράθεσης.