Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΓΙΑ ΟΥΚ

"Εξω από τα δόντια" μιλάει ο Τ.Πανούσης γι αυτούς που έπεσαν να "φάνε" την ΜΥΚ: "Τι ήθελαν κάποιοι; Να απαγγέλλουν Καβάφη;"

"...Τώρα που βάλατε αυτόν στην φυλακή (εννοεί τον γερο του Μοριά), τους δε λοιπούς τους έχω για την πλάκα μου. Διότι μόνον αυτόν τρέμω, και μόνο αυτόν φοβούμαι. Την Πελοπόννησο θα την πάρω σε μια στιγμή"
Πριν κλείσουν φυλακή τον Κολοκοτρώνη, τον ράπιζαν, τον έφτυναν, και αναμαλλιασμένος και κουρελής με λερωμένη φουστανέλα τον πέταξαν σε ένα μπουντρούμι με υγρασία και σκοτάδι, διανύοντας μια σήραγγα που ίσα που σερνόταν για να περάσει.
Αυτόν που κατατρόπωσε τον οθωμανικό ζυγό στο Βαλτέτσι, και αλλού, τον εξευτέλισαν και τον ταπείνωσαν. Μόλις είδαν τα σκούρα οι δοσίλογοι της εποχής εκείνης τον έβγαλαν για να πολεμήσει για να σώσει τα άθλια τομάρια τους, και όχι μόνο. Οι έλληνες πολέμησαν αλλά δεν ελευθερώθηκαν. . .

 
Για το ζήτημα των συνθημάτων του αποσπάσματος της ΜΥΚ που έχει "αναστατώσει" τις ακροαριστερές πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε και ο Τ.Πανούσης με ένα εύστοχο σχόλιο στο twitter, παίρνοντας καθαρά το μέρος των στελεχών των ειδικών δυνάμεων και της σκοπιμότητας των συνθημάτων.
Διαβάστε το παρακάτω και δεν χρειάζεται να σχολιάσετε τους σημερινούς άκαπνους ευρωπροσκυνημένους. Η ιστορία επαναλαμβάνεται αλλά όταν συμβαίνει αυτό δεν γίνεται σε πολλούς κατανοητό, πρέπει να περάσουν αρκετά χρόνια και να αναλογιστούν ότι έζησαν τα ίδια γεγονότα και μάλιστα από την μεριά των αναποφάσιστων και των κιοτήδων εκτός από αυτούς που εσκεμμένα με πλήρη γνώση και σε αγαστή συνεργασία με τον ξένο παράγοντα πήραν ρόλους και οφίτσια που θυμίζουν εποχές όπως περιγράφονται παρακάτω: 

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (1770-1843) - Ο «Γέρος του Μοριά» κι αρχιστράτηγος της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821

Για όλους αυτούς που φυλάκισαν έναν Κολοκοτρώνη,  σκότωσαν έναν Καποδίστρια και συνεργάστηκαν με τους δυτικούς επικυρίαρχους Βαβαρούς και δεν συμμαζεύεται δεν μπορούν παρά να ενοχλούνται από μία τέτοια  εμφάνιση των τρομερών ΟΥΚάδων που εκπαιδεύονται για να κληθούν (όταν και όποτε χρειαστεί) να προσφέρουν τις πολεμικές τους υπηρεσίες και να υπηρετήσουν τα ιδανικά και  τους όρκους που δεσμεύτηκαν με όρκο βαρύ για τη πατρίδα.

Και τέλος ένα μικρό απόσπασμα από σχόλιο του Λεικου κ, θωμα.
(χωρίς διορθώσεις στο κείμενο)
...κατά την σύλληψη του Κολοκοτρώνη, του κατασχέσανε τα όπλα, (ότι γίνεται και σήμερα), και αφού του πήρανε την σπάθα και τα καριοφίλια, βάλανε τους ταγματασφαλίτες (αστυνομικοί της εποχής) και τον ρίξανε στο μπουντρούμι.. το βιβλίο του Στασινόπουλου με τίτλο »Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και φριξτε..το βιβλίο αυτό είναι (6τομο),. (800.000 έλληνες πολέμησαν το 1821. Οι λοιποί ήταν γιουσουφια και προσκυνημένοι, εξίσου και το ιστορικό »φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους», o γέρος εκτέλεσε πολλούς προσκυνημένους, καθώς πολλά αδέλφια του από την φαμελιά του, ξεκληρίστηκαν, ενώ δεν τον άφηναν να δει την οικογένεια του. τα αλισβερίσια και οι δωροδοκίες έπαιρναν και έδιναν.. Οι φυλές της οθωμανικής αυτοκρατορίας επί τουρκοκρατίας 400 χρόνια ήταν Αλβανοί, πακιστανοί, σύριοι, Αφγανοί, αφρικανοί, και γενικά από τα περίχωρα μουσουλμανικών χωρών. (διαβάστε Θερμοπύλες). Το ιερατείο τότε πρόδωσε και αφόρισε την επανάσταση. Οι χριστιανοί έφεραν τον τούρκο στην Ελλάδα, καθώς οι καλόγεροι της μονής αιγιαλών παρέδωσαν τον αδελφό του Κολοκοτρώνη στους τούρκους και τον έσφαξαν έξω από το μοναστήρι. Βλέποντας ο γέρος τον θάνατο του αδελφού του από το απέναντι βουνό, άφησε ευχή και κατάρα και την επόμενη έκαψε το μοναστήρι μαζί με τους ”καλόγερους” μέσα.
Ποίο είναι το νέο ΄21;
Ο Κ. Ζαλόνης γράφει για τους Φαναριώτες: «ελθόντες εις την Ελλάδα ασκαρδαμυκτί εις την εξουσίαν απέβλεψαν, ουδόλως δε περί των παθημάτων του τόπου φροντίζοντες ήνοιξαν τον πίθον της Πανδώρας αφ” ού πάσαι αι κακίαι, πάσαι αι ραδιουργίαι εξήλθον.
ετέθησαν επί των πραγμάτων του τόπου, αντί δε να διοικήσουν εθνοφελώς, μόνον εις εαυτούς επέβλεψαν.»
Ο χειρότερος όλων, ο Α. Μαυροκορδάτος. Την άθλια πολιτική των συμφερόντων, της πελατείας, της εξαγοράς συνειδήσεων και της απάτης δεν το πλήρωσε μόνο η γενιά του ’21, αλλά μέχρι σήμερα η απαίσια κληρονομιά του Μαυροκορδάτου κυβερνάει, μέσα απο τα πρόσωπα των σύγχρονων πολιτικών. Όσων πολιτικών μας έφεραν την συμφορά και βλέπουμε μία Ελλάδα χρεωκοπημένη να ζεί μέσα στην ντροπή και την ανάγκη των δανειστών της. Εις την αρχαιαν ελλας η πολιτικη δραστηριωτης ητο απαγορευμενη επι ποινη θανατου διοτι ειχον καθαρον εταιρικον και βρωμικον χαρακτηραν. Η λεξις κομμα = κομματιαζω, δυαλυω, μπερδευω, εξαπατω, προδιδω, και το ελληνικον πολιτευμαν της αρισταρχιας οι εβραιοι καθαιρεσων και εφεραν εις την ελλαδαν την κληρονομιαν μαυροκορδατου δια τουτο πολιτικα κομματα εδημιουργησαν. Μετα την υποτιθεμενην απαλευθερωσην της ελλαδας το κρατος τον οποιον εσυγκροτηθη απεβλεπεν εις προτεκτορατον με διεφθαρμενον λαον και πολιτικους, και το ανθελληνικον ιερατειον της ιουδαιας το οποιο και αφορησεν την επαναστασην. Ο νικηταρας ο τουρκοφαγος συγγενης του κολοκοτρωνη συνεληφθη 2 φορες απο την πατριδα, βασανιστηκε και τυφλωθηκε, ενω καθημερινες μαστιγωσεις και ξυλοδαρμους βιωνε μεσα στην φυλακη. Αυτος που το χερι του επαθε αγκυλωση απο τα σφυροκοπηματα με τους τουρκους, χρειαστηκε να του χειρουργησουν το χερι για να του αφαιρεσουν την σπαθα. Κατεληξε ζητιανος ενω οταν βγηκε απο την φυλακη, οταν τον αντικρισε η κορη του στα μαυρα του χαλια εχασε τα λογικα της και ειπε του νικιταρα ”πως σου πανε τα κοκκινα πατερα μου’’. Οι τουρκοι απο την αλλη χτυπουσαν τις κολονες της ακροπολης και εβγαζαν τον μολυβδο απο μεσα και τον εκαναν βολια για να χτυπουν τους ελληνες. Ο νικηταρας απο την κοποση να σφαζει τουρκους για να παρει δυναμη ειπε στον εαυτο του ”νικιταρα μην το βαζεις κατω, τουρκους σφαζεις”…οι ηρωες του 1821 εκδιωχθηκαν οχι απο την πατριδα, αλλα απο τους προδοτες της εποχης, βασανιστηκαν και πεθαναν παμφτωχοι. Σε αλλους σπασανε τα πλευρα, κοκκαλα, και αλλοι ξεχαστηκαν απο την αχαριστια της πατριδας και του λαου της. Σημερα ουδολως τιποτα δεν εχει αλλαξει απο την κακη νοοτροπια των εκτοτε ιδιων μαυρογιαλουρων που εχουν αφησει τους βρωμερους απογονους τους, (λαικοι, και εξουσια), αυτους που οι ηρωες του 21 δεν προλαβαν να εκτελεσουν.
Του νικιταρα κατα την διαρκεια της μαχης του σπασανε τρεις σπαθες, και το τεταρτο κολλησε στο χερι του, ενω οταν βγηκε απο την φυλακη το κρατος του εδωσε την αδεια να ζητιανευει, σε ποιον!!!!..στον τουρκοφαγο….σε αυτον που κατατροπωσε τους τουρκους στο βαλτετσι, στα δερβενακια και αλλου…ενω στην φυλακη τον χτυπουσαν με το κοντακι του οπλου, οι λεγομενες ”κοντακιες” οπου και κατασακατεψαν τον νικιταρα..του σπασανε πλευρα και κλειδωσεις, .Όταν αποφυλακίστηκε, η υγεία του ήταν εξασθενημένη από τα βασανιστήρια που υπέστη κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του. Έπασχε από ζάχαρο χωρίς να το γνωρίζει, με αποτέλεσμα να χάσει σε μεγάλο βαθμό την όρασή του. Βίωσε την αχαριστία και την αγνωμοσύνη της ελληνικής πολιτείας, η οποία του αρνήθηκε μια αξιοπρεπή σύνταξη, ώστε να ζει αυτός και η οικογένειά του ευπρεπώς και, αντί αυτού, του χορηγήθηκε “άδεια επαιτείας” στον ναό της Ευαγγελίστριας κάθε Παρασκευή. Το 1843, όταν ο βασιλιάς Όθωνας αναγκάστηκε να δώσει Σύνταγμα στην Ελλάδα, του απονεμήθηκε ο βαθμός του υποστράτηγου μαζί με μία πενιχρή σύνταξη. Πέθανε το 1849 σε ηλικία 67 ετών. Τελευταία του επιθυμία ήταν να ταφεί δίπλα στον Κολοκοτρώνη, όπως κι έγινε.Αυτος ηταν ο νικιταρας, ενας αξιος ελληνας, ανθρωπος της αρχοντιας, ηθικος και τιμιος…ο νικιταρας ειπε στην γυναικα του πριν φυγει για την μαχη ”παρε αυτην την ταμπακιερα για να με θυμασαι, εσυ εισαι η αγαπη μου μετα την πατριδα”..οταν πεθανε ο νικιταρας καθως ο νεκροθαυτης οταν αντεληφθηκε σε ποιον εριχνε χωμα, δεν αντεξε και λυποθυμησε. ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου