Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΝΑ ΣΟΥΒΛΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΛΑΜΟΓΙΑ

Την ΛΑΜΠΡΗ θα ¨σουβλίσουμε¨ την ¨εθνική λαμογιά¨;

pasxatripoli8

Προσπαθούμε να συνέλθουμε και μετά να διασταυρώσουμε αν ισχύει αυτή η δήλωση;

«Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου ότι θα έχουμε χρεοκοπία μαζί με τον οβελία εάν δεν μπορέσει η κυβέρνηση σε αυτές τις δυο βδομάδες που μεσολαβούν να συμφωνήσει με τους εταίρους» δήλωσε εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου που ανήκει στην ΝΔ . «Μετά από πέντε χρόνια θυσιών συζητάμε για το αν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις» σημείωσε μεταξύ άλλων μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha. 
Αναρωτηθήκατε σε τι αποσκοπούν αυτές οι δηλώσεις;

Αποσκοπούν να ενημερώσουν ή να εκφοβίσουν τον ήδη καθημαγμένο από τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές των μνημονιακών χρόνων Ελληνικό Λαό;
Ας ασχοληθούμε λοιπόν με την ¨οικονομία του οβελία¨ σε σχέση με την δήθεν επερχόμενη τύποις χρεωκοπία.
Αν ισχύσει λοιπόν το ενδιάμεσο σενάριο της εσωτερικής χρεωκοπίας μέσα στο Ευρώ;
Θα αγοράσουμε την σούβλα, το αρνί και τα κάρβουνα με ομόλογα (IOUs) – χαρτιά;
Reuters. ¨Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, είτε εσκεμμένα είτε λόγω κάποιου «ατυχήματος», θεωρείται απίθανη. Όμως ίσως η χώρα αναγκαστεί να εισαγάγει ένα εναλλακτικό μέσο πληρωμής, παράλληλα με το ευρώ, προκειμένου να πληρώσει ορισμένα εσωτερικά της έξοδα σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί σύντομα συμφωνία με τους εταίρους, σύμφωνα με αξιωματούχους της Ευρωζώνης που επικαλείται το πρακτορείο Reuters. «Κάποια στιγμή, όταν η κυβέρνηση δεν θα έχει πια ευρώ για να πληρώσει μισθούς ή λογαριασμούς, μπορεί να ξεκινήσει να εκδίδει ομόλογα (IOUs) – χαρτιά δηλαδή τα οποία θα αναφέρουν ότι οι κάτοχοί τους θα λάβουν έναν Χ αριθμό ευρώ κάποια στιγμή στο μέλλον», δήλωσε κορυφαίος αξιωματούχος. «Τέτοια ομόλογα θα άρχιζαν μετά γρήγορα να ανταλλάσσονται στη δευτερογενή κυκλοφορία σε μεγάλη έκπτωση με πραγματικά ευρώ και θα γίνονταν ‘νόμισμα’, όποιο κι αν ήταν το όνομά του, που θα υπήρχε παράλληλα με το ευρώ», εξήγησε ο ίδιος.
Αν ισχύσει το ακραίο σενάριο της χρεωκοπίας για το οποίο πολλοί ¨ανάβουν λαμπάδες¨ για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.
Άλλοι γιατί ονειρεύονται να επενδύσουν τα ξεπλυμένα ευρώ τους στην ¨χρεωκοπημένη¨ Ελλάδα…
Άλλοι γιατί ονειρεύονται ¨αριστερές παρενθέσεις¨ και τα τοιαύτα…
Άλλοι από ¨εθνικό βίτσιο διαστροφής¨ …
Τότε πως θα αγοράσουμε την σούβλα, το αρνί και τα κάρβουνα;
Θα μείνει η σούβλα δίχως αρνί και η ΛΑΜΠΡΗ δίχως Χαρά;
ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ
Αν κάποια κέντρα αποφάσισαν η Ελλάδα αυτή την ΠΑΣΧΑΛΙΑ να συρθεί ατιμασμένη με νέα δυσβάστακτα μνημόνια για να επιβιώσουν οι ¨εθνικές βδέλλες¨ και έτσι να γλυτώσουμε την ¨χρεοκοπία¨ θεωρώ ότι παίζουν με τα τελευταία ψυχικά αποθέματα της ιώβειας Ελληνικής υπομονής.
Όποιος γνωρίζει απλά μαθηματικά και οικονομικά ξέρει πολύ καλά που το πάνε οι τοκογλύφοι αργά ή γρήγορα, είτε αυτό λέγετε χρεοκοπία του οβελία ( ΠΑΣΧΑ) ή χρεωκοπία του καρπουζιού( ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ).
Τελεία και Παύλα η Χρεοκοπία στην Ελλάδα δεν θα έχει Υπόσταση.
Ακριβώς γιατί το ΕΥΡΩ σαν νόμισμα δεν μπόρεσε να λειτουργήσει σαν παράγοντας ανάπτυξης, ομογενοποίησης και κοινωνικής συναλληλίας στην Ευρώπη.
Αντίθετα λειτούργησε ως στοιχείο διαχωρισμού και σύγκρουσης εθνικών οικονομιών.
Όμως στην οικονομική αξία του Ευρώ οφείλουμε κάτι πολύ σημαντικό.
Η ΠΛΕΟΝΕΞΊΑ για την αθέμιτη συγκέντρωση του από δόλια άτομα μέσα στην πατρίδα μας ανέδειξε σε όλο το μεγαλείο της το ΣΠΟΡ της ΛΑΜΟΓΙΑΣ που κατέστρεψε με δραματικούς ρυθμούς την χώρα.
Μην στενοχωρείστε … σε περίπτωση ¨τέτοιου είδους χρεοκοπίας¨ η σούβλα την φετινή ΠΑΣΧΑΛΙΑ δεν θα μείνει δίχως οβελία.
Η ΕΛΛΑΔΑ του καθημερινού μόχθου που πόνεσε τα τελευταία χρόνια είναι αποφασισμένη από εδώ και πέρα να ¨σουβλίσει¨ δηλ να ξεκαθαρίσει τον τόπο της από τις πράξεις και τις ενέργειες εκείνες που διενεργήθηκαν με δόλια απάτη και έφεραν το ιστορικό πλέον και καταγεγραμμένο φαινόμενο της ΛΑΜΟΓΙΑΣ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου