Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΡΟΜΠΑ ΕΓΙΝΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ.............

Την ώρα που Σαμαράς υπερασπιζόταν τον Παπασταύρου ο εισαγγελέας τον κάλεσε για προκαταρκτική εξέταση...Ρόμπα τελείως




Στη σημερινή ομιλία του στη βουλή ο Τσίπρας αναφέρθηκε ορθώς στην υπόθεση Παπασταύρου  και επισήμανε πώς είναι δυνατόν να ενημερωνόμαστε από ξένα μέσα για ένα τέτοιο σκάνδαλο με το οποίο συνδέεται ο πρώην  π/θ της χώρας κος Σαμαράς!...
Ο Σαμαράς πήρε το λόγο, κοίταξε με θυμωμένο ύφος προς τον Τσίπρα, του είπε «ντροπή σας» και αναφερόμενος στον Παπασταύρου, είπε ότι «μακάρι η Ελλάδα να είχε 10 Παπασταύρου» και πως «του χρωστάμε πολλά!»

Λίγα λεπτά αργότερα στο ΒΗΜΑ...

2015-03-30_10.36.14_.png

[...] Προκαταρκτική εξέταση για το αν ο πρώην σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού, κ. Σταύρος Παπασταύρου έχει διαπράξει το αδίκημα της ψευδορκίας στην διάρκεια της κατάθεσής του στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ έχει διατάξει ο οικονομικός εισαγγελέας, κ. Γαληνός Μπρης. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών. Προέκυψε μετά από καταγγελία που κρίθηκε σοβαρή.

Για την ουσία της υπόθεσης ο ίδιος ο Σταύρος Παπασταύρου ισχυρίζεται ότι τα χρήματα δεν ήταν δικά του αλλά επιχειρηματία από το Ισραήλ ο οποίος επίσης έχει κατάθεση στη λίστα. Το ίδιο και για την ιδιοκτησία της υπεράκτιας Sabri ltd με έδρα τα Virgin Islands όπου εμφανιζόταν ως δικαιούχος της κατάθεσης. Ο κ. Παπασταύρου σε εμφάνισή του στον οικονομικό εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Αθανασίου είχε πει ότι λειτουργούσε ως auterney πληρεξούσιος του επιχειρηματία. Μάλιστα είχε προκαλέσει εντύπωση ότι ως δεύτερος πληρεξούσιος εμφανίζονταν ο πατέρας του και ως τρίτη πληρεξούσιος η μητέρα του. Πληροφορίες πάντως από την πλευρά της διεθνούς δημοσιογραφικής έρευνας για τη λίστα αναφέρουν ότι άλλα έγγραφα αποδεικνύουν ότι είναι ο beneficiarie owner, ο δικαιούχος δηλαδή της υπεράκτιας.[tovima]

Όπως θυμάστε, ακριβώς την ίδια υπερασπιστική συμπεριφορά είχε ο Σαμαράς και για τους Ψωμιάδη-Παπαγεωργόπουλο, τονίζοντας την εντιμότητά τους. Αποτέλεσμα; Και οι δύο καταδικάστηκαν. Τα ίδια ισχύουν τώρα και με τον Παπασταύρου, μόνο που αυτή τη φορά το πρόβλημα θα είναι πολύ μεγαλύτερο για τον ίδιο. Πάντως, τέτοιο άδειασμα πρώην πρωθυπουργού, μετά από ομιλία του στη βουλή, δεν έχει ξαναγίνει. 

Ρόμπα τελείως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου