Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑΛΑΞΕΙ......


Θανατηφόρο CS στα χημικά της Αστυνομίας


Και σαν να μην φτάνει αυτό χθες ψέκασαν πάλι τους αθηναίους με αεροπλάνα. Και μετά λέμε, γιατί φαίνεται να είναι εν υπνώσει.

Εάν συνεχισθεί αυτή η κατάσταση ,σε λίγα χρόνια οι μισοί αθηναίοι θα πάνε από καρκίνο, και οι μισές αθηναίες θα γεννούν ..τερατάκια.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή το θλιβερό γεγονός του θανάτου διαδηλωτή στη διάρκεια των κινητοποιήσεων της 20-10-2011, επανήλθε στο προσκήνιο η επικινδυνότητα της χρήσης χημικών ουσιών – δακρυγόνων από τις δυνάμεις επιβολής της Δημόσιας Τάξης.

Ο ΙΣΑ τον Ιούνιο του 2011 πάρων στο Ιατρείο Πρώτων Βοηθειών στη Πλατειά Συντάγματος στη διάρκεια ανάλογων κινητοποιήσεων, έθεσε το θέμα της επικινδυνότητας από τη χρήση χημικών ουσιών από τις Δυνάμεις Τάξεις και μάλιστα απέστειλε στο Γενικό Χημείο του Κράτους προς ανάλυση χρησιμοποιηθέντα φιαλίδια χημικών.

Τα αποτελέσματα ανάλυσης έδειξαν μεταξύ άλλων την ύπαρξη της χημικής ουσίας CS, η όποια σύμφωνα και με την άποψη της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, κατατάσσεται στα χημικά όπλα, με σοβαρές έως και πολύ σοβαρές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό.

Επισημαίνεται ότι με απόφαση του ΟΗΕ (2603/16-12-1969) απαγορεύεται η χρήση αυτού του τύπου των χημικών ουσιών από τα κράτη μέλη για πολεμικούς σκοπούς.

Ακόμη η σύμβαση του Παρισιού του 1993, που έχει επικυρωθεί και από την Ελλάδα, προβλέπει την απαγόρευση παραγωγής χημικών ουσιών για στρατιωτικούς σκοπούς και εμείς προσθέτουμε ποσό μάλλον για ειρηνικά διαδηλώνοντες πολίτες.

Ο ΙΣΑ προειδοποιεί για μια φόρα ακόμη την Επίσημη Πολιτεία και την Κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να βάλλουν τέλος στη χρήση χημικών ουσιών κατά των διαδηλωτών, που μπορούν να οδηγήσουν από παροδικές βλάβες της υγείας μέχρι το χειρότερο, πριν να είναι πολύ αργά.

Τέλος εκτιμούμε ότι τους δύσκολους καιρούς για την πατρίδα, μόνο η αποκατάσταση της κοινωνικής ειρήνης και ο σεβασμός των δεινοπαθούντων πολιτών, μπορούν να μας εμπνεύσουν την ελπίδα για έξοδο από το αδιέξοδο και όχι η καλλιέργεια ενός κλίματος αντιπαράθεσης της πολιτικής εξουσίας με τους πολίτες.

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ


Διαβάστε παρακάτω για τι πρόκειται.

2-chlorobenzalmalononitrile (ονομάζεται επίσης o-chlorobenzylidene malononitrile) (χημικός τύπος: C 10 H 5 CLN 2) είναι το καθοριστικό στοιχείο ενός « δακρυγόνα »που συνήθως αναφέρονται ως CS αέριο, το οποίο χρησιμοποιείται ως παράγοντας ελέγχου ταραχών . "CS gas" (captor spray) is actually an aerosol of a volatile solvent (a substance that dissolves other active substances and that easily evaporates with it) and 2-chlorobenzalmalononitrile, which is a solid compound at room temperature."Αέριο CS" (σπρέι απαγωγέα) είναι στην πραγματικότητα ένα αερόλυμα ενόςπτητικό διαλύτη (ουσία που διαλύει άλλες δραστικές ουσίες και το οποίο εξατμίζεται εύκολα με αυτήν) και 2-chlorobenzalmalononitrile, το οποίο είναι ένα στερεό σε θερμοκρασία δωματίου. CS gas is generally accepted as being non-lethal . CS αερίου είναι γενικά αποδεκτό ως μη θανατηφόρα . It was discovered by two Americans, Ben Corson and Roger Stoughton, atMiddlebury College in 1928, and the chemical's name is derived from the first letters of the scientists' surnames. [ 4 ] Ανακαλύφθηκε από δύο Αμερικανούς, Ben Corson και Roger Stoughton, στο Κολέγιο Middlebury το 1928, και το όνομα του χημικού προϊόντος προέρχεται από τα αρχικά γράμματα του επωνύμου τους επιστήμονες ». [4]

CS was developed and tested secretly at Porton Down in Wiltshire , England, in the 1950s and 1960s. CS αναπτύχθηκε και δοκιμάστηκε κρυφά στο Porton Down στο Wiltshire , Αγγλία, στη δεκαετία του 1950 και του 1960. CS was used first on animals, then subsequently on British Army servicemen volunteers. CS χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε ζώα, και στη συνέχεια στο βρετανικό στρατό εθελοντές στρατιώτες. Notably, CS has a limited effect on animals due to "under-developed tear-ducts and protection by fur". [ 5 ]Συγκεκριμένα, CS έχει περιορισμένη επίδραση στα ζώα, λόγω «υπανάπτυκτη δάκρυ-αγωγών και την προστασία από γούνα». [5]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου