Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Λ.Κύπρου 68 Aργυρούπολη 164 52

Γραφείο Τύπου

Τηλέφωνο: 213.20.18.726

Φαξ : 210 99.02.045

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στο ΚΤΕΟ Ελληνικού, το δημοτικό συμβούλιο Ελληνικού - Αργυρούπολης σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφασίζει τα παρακάτω:

1.Καταδικάζει την επιλογή της περιφέρειας Αττικής, που στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής, επιχειρεί να μαζέψει τα σκουπίδια που έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους και στους άλλους κοινόχρηστους χώρους, λόγω της κινητοποίησης των εργαζομένων στους ΟΤΑ, στήνοντας απεργοσπαστικούς μηχανισμούς με ιδιωτικά συνεργεία, καθώς και την προσπάθεια της να μετατρέψει το ΚΤΕΟ Ελληνικού σε σταθμό μεταφόρτωσης.

2. Για την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος δημόσιας υγείας που δημιουργείται μέρα με τη μέρα από τη συσσώρευση των σκουπιδιών, καλεί την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την πολιτική αδιαλλαξίας και πυγμής που ακολουθεί απέναντι στους εργαζομένους και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα τους προκείμενου να λήξει η κινητοποίηση. Κάθε άλλη λογική που προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα κόντρα στους εργαζόμενους, με τη συμμετοχή ιδιωτικών συνεργείων είτε του στρατού, όχι μόνο δεν το λύνει αλλά αντίθετα το επιδεινώνει. Ταυτόχρονα μέχρι την λήξη των κινητοποιήσεων και για τον περιορισμό των αρνητικών επιδράσεων στη δημόσια υγεία, ζητά από τους εργαζόμενους να συνεχίσουν την περισυλλογή των σκουπιδιών από ορισμένους πιο ευαίσθητους χώρους και τον ψεκασμό τους σε όλη την πόλη.

3. Εκφράζει την πλήρη αντίθεση του στα σχέδια για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της περισυλλογής και διαχείρισης των απορριμμάτων των δήμων που προωθούν η κυβέρνηση και η περιφέρεια και τη βούληση του να αντιταχθεί με κάθε μέσο που διαθέτει σε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να παρέμβει στον οργανισμό του δήμου και να οδηγήσει εργαζόμενους του στην εφεδρεία ή την απόλυση.

Αργυρούπολη, 17/10/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου