Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

μητροκτόνος στο Κατάκολο

35χρονος τοξικομανής σκότωσε τη μάνα του


Σοκ στην τοπική κοινωνία της Κάστας Κατάκολου, από τη στυγερή δολοφονία 56χρονης γυναίκας από τον ίδιο της το γιο. Ο δράστης αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, αλλά δεν είχε άλλο φυσίγγι στο όπλο (Vids)


Αφορμή για τη δολοφονία στάθηκε διαπληκτισμός που είχε ο δράστης με την 56χρονη μητέρα του, σχετικά με τη φροντίδα της ηλικιωμένης θείας της, που έμενε μαζί τους και ο δράστης ζητούσε να την βάλουν σε ίδρυμα.

Ο διαπληκτισμός ξεκίνησε από το δωμάτιο που βρισκόταν η θεία και συνεχίστηκε στο διάδρομο του σπιτιού, όπου ο 35χρονος άρπαξε μία κυνηγετική καραμπίνα και πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής τη μητέρα του στο πρόσωπο.

Η άτυχη γυναίκα έπεσε νεκρή στο πάτωμα. Η ηλικιωμένη θεία της, που άκουσε τον πυροβολισμό σηκώθηκε, να δει τι συμβαίνει.

Είδε τον 35χρονο να κάθεται σε μια καρέκλα και να έχει βάλει την καραμπίνα στο στόμα, με σκοπό να αυτοκτονήσει.

Δεν είδε την ανιψιά της νεκρή, παρά μόνο τα πόδια της από το διάδρομο στο έδαφος και γύρισε στο δωμάτιο, από όπου κάλεσε σε βοήθεια την αδελφή του δράστη.

Ο 35χρονος προσπάθησε πράγματι να αυτοκτονήσει, αλλά δεν είχε φυσίγγι μέσα στο όπλο. Όταν το κατάλαβε αυτό πήγε κοντά στο σπίτι και έκρυψε σε αυλάκι την καραμπίνα. Μέσα στο σκοτάδι επέστρεψε πίσω και "ταμπουρώθηκε".

Άμεσα οργανώθηκε επιχείρηση, ώστε ο δράστης που βρισκόταν σε ανεξέλεγκτη κατάσταση, να αφοπλιστεί και να συλληφθεί.

Την ώρα που οι αστυνομικοί είχαν κρυφτεί στο σκοτάδι και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή να δράσουν, ο δράστης όσο συνομιλούσε με την αδερφή που βρισκόταν σε απόσταση και έλεγε "ποιος θα πιστέψει ότι ήταν ατύχημα" απειλώντας ότι θα αυτοκτονήσει.

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΟΠΚΕ και της ΔΙΑΣ, μαζί με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου ολοκληρώθηκε γύρω στις εφτά το απόγευμα, ενώ οι αστυνομικοί βρήκαν και το όπλο που χρησιμοποίησε.

Εν συνεχεία, οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι, με την ελπίδα ότι η 56χρονη ήταν βαριά τραυματισμένη, αλλά ζωντανή. Η εικόνα που αντίκρισαν όμως, τους σόκαρε, καθώς η γυναίκα κείτονταν στο πάτωμα νεκρή με παραμορφωμένο το πρόσωπο.

Λίγο αργότερα ο ιατροδικαστής Πύργου Κοσμάς Αλεξίου, στην αυτοψία που διενήργησε επιβεβαίωσε πως η γυναίκα πυροβολήθηκε από πολύ μικρή απόσταση, στο λαιμό και στο πρόσωπο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου