Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ......

Τους Έλληνες δεν θα τους ρωτήσει κανένας;


H δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου περί της ανάγκης αυξημένης πλειοψηφίας στη Βουλή για να επικυρωθεί η τελική συμφωνία «διάσωσης» της χώρας, ανοίγει για τα καλά την συζήτηση για πρόωρες εκλογές. Μπορεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης να μην έθεσε ως προαπαιτούμενο τις 180 ψήφους αλλά η διατύπωση που χρησιμοποίησε δείχνει ότι οι κάλπες μπορεί και να μην είναι πολύ μακριά.

Η κυβέρνηση παίρνει αποφάσεις που θα κρίνουν την μοίρα αυτού του τόπου για τις επόμενες δεκαετίες μόνη της, με τις ψήφους των 153 βουλευτών που απέμειναν να την στηρίζουν. Την ίδια ώρα, η Ελλάδα έχει μπει στη μέγγενη των δανειστών που απαιτούν να μας μετατρέψουν σε προτεκτοράτο και μας εκβιάζουν με επαίσχυντο και αγοραίο τρόπο απαιτώντας να τους εκχωρήσουμε την εθνική μας κυριαρχία μαζί με την δημόσια περιουσία. Η χώρα μας έχει γίνει χλεύη των γειτόνων που παίζουν με τον πόνο του λαού μας. Όσο για τους πολίτες, παρακολουθούν απελπισμένοι και φοβισμένοι , προσπαθώντας με αγωνία να καταλάβουν που φτάνει ο πάτος του βαρελιού.

Υπό τις παρούσες συνθήκες η πορεία προς τις πρόωρες εκλογές δείχνει μονόδρομος. Στο κάτω κάτω πρέπει και οι Έλληνες να πουν τη γνώμη τους για την όποια συμφωνία επέλθει τη νύχτα της Τετάρτης στις Βρυξέλλες αλλά και για όσους την οδήγησαν μέχρι εκεί. Να πουν κι εκείνοι την άποψη τους για την «διάσωση» που τους επιφυλάσσεται. Και να αποφασίσουν με ποιους θέλουν να πορευτούν στην μεγάλη και βασανιστική ανηφόρα που βρίσκεται μπροστά μας.
Σωτήρης Ξενάκη
ς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου