Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΤΗ ΒΙΟΛΑ ΤΟΥ......


Ο Άλαν Γκρίνσπαν θεωρεί ότι η ΕΕ είναι καταδικασμένη να αποτύχει


Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι καταδικασμένη να αποτύχει, σύμφωνα με δηλώσεις του πρώην προέδρου της Fed, Άλαν Γκρίνσπαν, αναφέροντας ως αιτία το χάσμα μεταξύ των χωρών του Βορρά και του Νότου.

Σε συνέντευξή του στο CNBC, ο κ. Γκρίνσπαν τόνισε ότι «στο ξεκίνημα της δημιουργίας του ευρώ το 1999, αναμενόταν ότι οι νότιες οικονομίες της ευρωζώνης θα συμπεριφερόταν σαν αυτές του βορά, ότι οι Ιταλοί θα συμπεριφερόταν όπως οι Γερμανοί. Δεν το έκαναν».

Και πρόσθεσε: «Αντίθετα η Βόρεια Ευρώπη βρέθηκε να επιδοτεί την υπερβολική κατανάλωση της Νότιας Ευρώπης, καταλήγοντας στα σημερινά ελλείμματα».

Προέβλεψε επίσης ότι «καθώς η δημοσιονομική κρίση επιδεινώνεται στο νότο, θα σταματήσει η εισροή αγαθών από το βορά και αναγκαστικά θα υποχωρήσει το επίπεδο διαβίωσης».

Αναφέρει τέλος ότι «η επίδραση των διαφορετικών πολιτισμών στην ευρωζώνη υποτιμήθηκε σημαντικά. Ο μόνος τρόπος ώστε να γίνει εφικτό, αρκετά νομίσματα από διαφορετικά κράτη να ενωθούν, είναι εάν αυτοί οι πολιτισμοί είναι κοντά, όπως της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Αυστρίας. Εάν δεν είναι, απλώς αυτό το πράγμα δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα»
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου