Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ

Τον Δεκαπενταύγουστο γίνεται σε όλη τη χώρα του μουνιού το πανηγύρι.




Στις 15 Αυγούστου εορτάζεται η Κοίμηση της Θεοτόκου, η οποία κοιμάται ακόμα του καλού καιρού.

Οι Έλληνες, αντί να πέσουν να κοιμηθούν για να τιμήσουν την Παναγία, ξεχύνονται στις παραλίες και ..
κατουράνε στην θάλασσα, με αποτέλεσμα σε πολλά νησιά του Αιγαίου να γιορτάζουν την Παναγιά την Κατρουλού.
Βέβαια, οι Έλληνες κοιμούνται όρθιοι όλο τον υπόλοιπο χρόνο, οπότε τον Δεκαπενταύγουστο τους πιάνει μια λύσσα για δραστηριότητες, που, ευτυχώς, τους περνάει γρήγορα και την πέφτουν πάλι για ύπνο.
Η Κοίμηση της Θεοτόκου ονομάζεται και «Πάσχα του καλοκαιριού» αλλά, αντί για αυγά, οι Έλληνες σπάνε ο ένας τα @ρχίδια του άλλου.
Για την Κοίμηση της Θεοτόκου δεν υπάρχει καμία αναφορά στην Καινή Διαθήκη, και όσα ξέρουμε για αυτήν είναι από διηγήσεις διάφορων εκκλησιαστικών ανδρών, οπότε αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πως οι άνδρες είναι πιο κουτσομπόληδες από τις γυναίκες.
Σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση η Παναγία πληροφορήθηκε τον θάνατό της από έναν άγγελο τρεις μέρες πριν τα τινάξει.
Πάντως, είναι πολύ φρικτό να έρχεται ένας άγγελος να σου λέει πως θα τα κακαρώσεις σε τρεις ημέρες και εσύ να είσαι ακόμα παρθένα.
Εγώ, αν ήμουν η Παναγία και μάθαινα πως σε τρεις μέρες θα βλέπω τα ραδίκια ανάποδα, θα έψαχνα κάποιον να με κουτουπώσει, γιατί είναι κρίμα να φύγεις από αυτόν τον κόσμο αγάμητος.
Βέβαια, η Παναγία ήταν 59 χρονών και είχε περάσει κλιμακτήριο, οπότε μάλλον δεν θα ήταν και πολύ πυρωμένη πια, αλλά, τελικά, καλύτερα που δεν πήγε να κουτουπωθεί γιατί θα έβλεπε τι έχανε τα προηγούμενα χρόνια και θα την έπιανε κατάθλιψη.
Από την άλλη, η Παναγία μπορεί να είχε τίποτα χρέη στην Εφορία, οπότε μπορεί να χάρηκε που θα πεθάνει, γιατί θα κοιμόταν πια ήσυχη.
Την ημέρα της Κοίμησης της Θεοτόκου, οι Απόστολοι δεν ήταν στα Ιεροσόλυμα γιατί ήταν Δεκαπενταύγουστος και είχαν πάει στη Μύκονο.

Ένα σύννεφο άρπαξε τους Απόστολους και τους πήγε στα Ιεροσόλυμα, γιατί τότε δεν υπήρχαν τα Blue Star Ferries να σε πηγαίνουν όπου θέλεις και η χαρούμενη και καβλιάρα γυναικεία φωνή στα μεγάφωνα να σε ενημερώνει πως «Goody’s restaurant is open!».
Την Παναγία την έθαψαν στο μνήμα της Γεσθημανής που η οικογένεια είχε οικογενειακό τάφο αλλά, επειδή όλοι πήγαιναν στον ουρανό, ο τάφος ήταν άδειος και δεν χρειαζόταν να τους ξεθάβουν τρία χρόνια μετά και να τρώνε φρίκη οι συγγενείς επειδή τα πτώματα δεν είχαν λιώσει.
Στην κηδεία της Παναγίας δεν είχε πολύ κόσμο γιατί έλειπαν όλοι διακοπές στις Κυκλάδες που τότε ήταν πολύ ωραίες γιατί δεν ήταν τίγκα στους Κινέζους.
Ο απόστολος Θωμάς δεν ήταν στην κηδεία της Παναγίας γιατί έμεινε στην Μύκονο για να δει τη συναυλία του Αντώνη Ρέμου στο Nammos αλλά η Παναγία δεν παρεξηγήθηκε γιατί κοιμόταν πολύ βαθιά και δεν καταλάβαινε Χριστό.
Όταν ο Θωμάς πήγε τρεις μέρες μετά στον τάφο δεν βρήκε την Παναγία, οπότε κατάλαβε πως είχε αναστηθεί και επέστρεψε στη Μύκονο για να πάει σε ένα γκέι πάρτι να κηρύξει την αγάπη του Χριστού.
Ο θάνατος της Παναγίας δεν θεωρείται πένθιμο γεγονός για τους Έλληνες –γιατί είναι μισογύνηδες-, οι οποίοι το ρίχνουν στα πανηγύρια, με αποτέλεσμα τον Δεκαπενταύγουστο να γίνεται σε όλη τη χώρα του μουνιού το πανηγύρι.
Πάντως, οι Έλληνες έχουν την Παναγία συνέχεια στο μυαλό τους, αφού οι χριστοπαναγίες που ρίχνουν ο ένας στον άλλον δεν έχουν τελειωμό.
Μεγάλη η χάρη Της!

http://pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου