Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΙΔΕΩΔΕΣ ΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙ

Τέλος ολυμπιάδας....τα κεφάλια μέσα.
Όσο για την..Βραζιλία; Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό. Θα πληρώνουν και τα εγγόνια το πανηγυράκι.
Μετά από 16 ημέρες αγωνιστικής δράσης, συγκινήσεων και ελληνικών επιτυχιών, φτάνει το τέλος των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. Η Ολυμπιακή Φλόγα που άναψε στις 5 Αυγούστου στο στάδιο Μαρακανά σβήνει σε λίγη ώρα και οι Βραζιλιάνοι θα παραδώσουν τη σκυτάλη στους Ιάπωνες, για τη διοργάνωση των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων. Η κατάταξη των χωρών με βάση τα μετάλλια αντιστοιχεί, στην κορυφή της λίστας, λίγο ως πολύ με την κατάταξη τους στην κλίμακα παγκόσμιας ισχύος. Ασφαλώς αν η Ρωσία συμμετείχε πλήρης δεν θα ήταν τέταρτη, πίσω από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Κίνα. Όμως κάτω από τη δέκατη θέση οι ιδιαιτερότητες με βάση τον αθλητισμό, υπερισχύουν των οικονομικών κριτηρίων. Η Ουγγαρία είναι 12η, η Κένυα 15η και η Βραζιλία μόλις 14η. Μετάλλιο πήραν 78 χώρες, λιγότερες δηλαδή από τις μισές…
Η Ελλάδα είναι 24η, αρκετά ψηλότερα από τη θέση που έχει στην παγκόσμια κατάταξη ως προς το βιοτικό της επίπεδο. Τα μετάλλια της, βέβαια, είναι σε μεγάλο βαθμό «ατομικά» και όχι εθνικά. Δεν προέρχονται, δηλαδή, από αθλητές που συντηρούνται από το κράτος και απολαμβάνουν δημόσιες παροχές. Η ΔΟΕ θα πρέπει να επανεξετάσει το μέγεθος και τον τρόπο διεξαγωγής των Αγώνων πριν καταντήσουν ένα φθηνό σώου από πλευράς θεάματος. Όπως και στην Αθήνα, έτσι και στις περισσότερες διοργανώσεις, τα στάδια δεν γέμισαν.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες μετατράπηκαν σε μια μεγάλη φιέστα από την οποία κερδίζουν δισεκατομμύρια δολάρια οι πολυεθνικές. Σύμφωνα με τον οίκο Moody's η διοργάνωση στο Ρίο έφτασε στο τεράστιο ποσό των 4.9 δις ευρώ που καλείται να πληρώσει ο λαός της Βραζιλίας, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση καταφεύγει στη βία για να καταστείλει τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν στη χώρα των 11.400.000φτωχών. Στη χώρα που το 12% των κατοίκων δε γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση, ενώ το 71% των μαθητών, 10 με 18 ετών, έχουν μείνει πίσω στο σχολείο.
Από την άλλη η «δικτατορία του αποτελέσματος» και η «ποσοτικοφρένεια» που χαρακτηρίζει τον πρωταθλητισμό αντανακλάται παντού. Το «citius, altius, fortius»  σύνθημα των Ολυμπιακών Αγώνων δεν μπορεί να καλύψει τις γνήσιες ανθρώπινες ανάγκες, αλλά ταιριάζει μόνο με τον πρωταθλητισμό των ντοπαρισμένων υπεραθλητών  συνθλίβοντας τον κανονικό άνθρωπο.
Οι δήθεν ιδεολόγοι του «Ολυμπιακού ιδεώδους» (από τις ποικίλες μαφίες των αθλητικών οργανισμών, μέχρι τις πολιτικές και δημοσιογραφικές «αλητείες»), αφηνιασμένοι από την εμπορευματοποίηση των Ολυμπιακών αγώνων, αλλά και την αχαλίνωτη ΥΠΟΤΑΓΗ τους στην αυτοκρατορία των ΗΠΑ… είναι οι χρήσιμοι ηλίθιοι στο παγκόσμιο σύστημα των υπερεθνικών μονοπωλίων και των χρηματιστηριακών μαφιών.
Ο αποκλεισμός της Ρωσίας, με συνοπτικές διαδικασίες από την Ολυμπιάδα, με πρόσχημα την «ντόπα» αποτελεί την παράκρουση της αυθάδειας των πολυεθνικών και των Αμερικανών… αλλά και την παράκρουση της γελοιότητας. Η «ντόπα» έχει «ποτίσει» μέχρι το μεδούλι το ΟΛΟΝ της Ολυμπιακής ταυρομαχίας, δεν υπάρχει τίποτα «καθαρό» και απέκλεισαν τους Ρώσους για μη «καθαρούς»!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου