Κυριακή, 21 Αυγούστου 2016

ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ (Γιά «στόκους» και ...φυστικοφάγους)


Nikos Roussis
ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ (Γιά «στόκους» και ...φυστικοφάγους)
Εχουμε, λοιπόν, ένα υπερήλικα που, με τόσα προβλήματα υγείας που λέει ότι έχει, θάπρεπε από καιρό να μας είχε αφήσει χρόνους, να οδηγεί ως νεανίας καυλογκαζάκιας με 21 ναυτικά μίλια ταχύτητα, ένα ταχύπλοο, στο οποίο όπως δήλωσε στις αρμόδιες αρχές, επέβαιναν άλλα τρία ραμολυμέντα.
Προσκρούει, χωρίς να το θέλει όπως κατέθεσε, πάνω σ’ ένα πλοιάριο που μεταφέρει τουρίστες, το διεμβολίζει, περνάει από πάνω του, σκορπάει το θάνατο στους επιβαίνοντες και...
προθαλασσώνεται πλησίον του ναυαγίου.
Οπως προκύπτει από την λεπτομερέστατη κατάθεση του, δεν τον απασχολεί να δεί πως μπορεί να βοηθήσει αυτούς που βρέθηκαν εξ’ υπαιτιότητας του στη θάλασσα, αλλά τηλεφωνεί πάραυτα σ’ ένα γνωστό του, του αναφέρει μισά τα συμβάντα και τον καλεί να προστρέξει σε βοήθεια, γιατί το σκάφος του χάνει νερά.
Μέσα στην «ταραχή» του, ξεχνά να του πεί «φέρε και κάνα άλλο σκάφος να βοηθήσουμε αυτούς που πνίγονται» αλλά μόλις εμφανίζεται το (μέχρι στιγμής αγνώστου ναυτιλιακής ταυτότητος) σκάφος του φίλου του, μπαίνει αυτός και τα ραμολυμέντα μέσα και πάνε σε ασφαλή ακτή.
Από το σπίτι του πλέον, τηλεφωνεί στις αρχές και δηλώνει ότι θέλει να παραδοθεί, διότι προκάλεσε ναυτικό ατύχημα, συλλαμβάνεται και οδηγείται ενώπιον των ανακριτικών αρχών, οπου του απαγγέλεται κατηγορία για κακουργηματική πράξη και νοιώθει βαθύτατα προδομένος, που ο εξάδελφος του, γνωστός ποινικολόγος όπως γράφουν τα απανταχού λαμόγια της δημοσιογραφίας, εγκαταλείπει την υπεράσπιση του, αφού τον συναντάει και...μιλάνε.
...και ω του θαύματος.
Αυτός ο υπερτασικός, ο νεφροπαθής και ο έχων ανάγκη οξυγόνου για να ...αναπνεύσει, σάχνει στα γρήγορα μόνος του, ένα απολογητικό υπόμνημα 19 σελίδων και το τρίβει στην μάπα των αρχών, που νόμισαν ότι έχουν να κάνουν με κανέναν ανάπηρο.
Ενας πρώην φαρμακοποιός, που η κακιά μας τύχη τον έφερε να είναι υπουργός της Ναυτιλιας, φθάνει ταχύτατα στο σημείο, άγνωστο από ποιούς ειδοποιηθείς και εγκαλεί τους λιμενικούς να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, βγαίνοντας παράλληλα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και με δηλώσεις του προκαταλαμβάνει το πόρισμα των αρχών, που δεν έχουν ακόμη αρχίσει την έρευνα τους.
Ετσι δεν αναζητείται ο «φίλος» του 77χρονου που πήγε και τον παρέλαβε με το σκάφος του από τον τόπο της τραγωδίας, δεν εξετάζεται ποιοί άλλοι και γιατί πήγαν μαζί μ’ αυτό το πρόθυμο φιλαράκι, δεν εξετάζονται ως μάρτυρες τα ραμολυμέντα που επέβαιναν στο φονικό ταχύπλοο και οι αρχές, καταπίνουν αμάσητο το υπόμνημα του πουστόγερου και τον αφήνουν προσωρινά ελεύθερο και σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Η ωραία αυτή ατμόσφαιρα «χαλάει» επειδή κάποια δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, άρχισαν να λένε ότι, επιβάτες στο ταχύπλοο ήταν οι Φλαμπουράρης-Σταθάκης, υπουργάρες της κυβέρνησης των αριστεροχριστιανιστών και κολληράτια του πουστόγερα.
Προτού αλέκτωρ λαλήσει τρις βγαίνει η Γερομπιρμπίλω και διαβεβαιώνει το πανελλήνιον, λες κι’ ήτανε μπροστά, ότι στο φονικό ταχύπλοο δεν έπεβαιναν οι υπουργοί που ονοματίσθηκαν.
Απειλεί με διώξεις, όλους όσους αναφέρθηκαν στις φήμες, κατά σύμπτωση πέφτει το «μπλόγκ» που έκανε τις σχετικές αποκαλύψεις και αμέσως μετά, ο γνωστός εσμός των συριζορουφιάνων «πιάνει δουλίτσα» στο διαδίκτυο και αρχίζει να απειλεί όλους όσους εκφράζουν υπόνοιες ή υποψίες για το αν οι εν λόγω υπουργοί ήτανε ή όχι στο σκάφος του πουστόγερου.
Κι’ ενώ όλοι θα περίμεναν, Σταθάκης-Φλαμπουράρης, να βγουν στις τηλεοράσεις, να πιστοποιήσουν μέσω μαρτύρων το άλλοθι τους και να κατηγορήσουν για παραπληροφόρηση όλους τους διακινούντες στο διαδίκτυο, αυτές τις κακόβουλες φήμες, αυτοί για 48 ώρες κάνουν την πάπια και σαν να μην υπάρχουν.
Χθες, μία απρόσωπη φωτογραφία του Σταθάκη από το Χανιά, προσπάθησε να πείσει, εμμέσως, ότι ο υπουργός δεν μπορούσε να είναι στο φονικό σκάφος και σήμερα, ένας ...περαστικός από την παραλία της Αίγινας, διαβεβαιώνει ότι είδε ολοζώντανο τον Φλαμπουράρη, να συνομιλεί σε γνωστό καφέ του νησιού με τον ...Σκουρλέτη.
Είναι προφανές ότι κάποιοι κυβερνητικοί, έσπευσαν άρον-άρον, να κουκουλώσουν τις λεπτομέρειες αυτού του συμβάντος που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρείς ενήλικες κι’ ένα μικρό παιδί και μία τουρίστρια να μείνει ανάπηρη.
...και κατά την ταπεινή μου γνώμη, γι’ αυτές τις εσπευσμένες ενέργειες ένας λόγος υπάρχει.
Στο φονικό σκάφος επέβαιναν κάποιοι της κυβέρνησης που, μετά το συμβάν, δεν μπόρεσαν να διαχειρισθούν την κατάσταση, χέστηκαν απάνω τους και εγκατέλειψαν, μέσω του σκάφους του πρόθυμου φίλου, το φονικό σκάφος και έβαλλαν τον 77 χρονο μπροστά, να πάρει την υπόθεση πάνω του, προσφέροντας του βέβαια όλη την απαραίτητη νομική βοήθεια.
Προς επιβεβαίωση μου, δεν χρειάζονται πολλοί αλλά δυο τρείς δημοσιογράφοι-πραγματικοί ρεπότερες που, όπως έγραψα αλληγορικά, θα πάνε να πιάσουν τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους και μια κάμερα στο χέρι, θα τους «ανακρίνουν».
Για την ειλικρίνεια των απαντήσεων τους και αφού δώ τα βίντεο, θα ζητήσω τη γνώμη του Γάλλου φίλου μου Ερίκ Γκαυλαντιζόν, που δεν πέφτει ποτέ έξω στις εξ αποστάσεως φυσιογνωμιστικές του διαγνώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου