Κυριακή, 14 Αυγούστου 2016

ΚΕ ΑΛΕΞΙΑΔΗ, ΤΙ ΕΙΠΑΤΕ??

Kλεπτολόγιο θα υπάρξει για τα λαμόγια του Αλεξιάδη;Με την αποκάλυψη ότι συνταξιούχοι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών εξακολουθούσαν να εισπράττουν για χρόνια τους μισθούς που έπαιρναν ως εν ενεργεία και ταυτόχρονα ελάμβαναν κανονικά και τις συντάξεις τους, συνόδευσε την υποβολή της παραίτησής του από την θέση του γενικού γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας ο Δημήτριος Κλούρας 
Όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, ο κ. Κλούρας, φανερά ενοχλημένος, συνόδευσε την υποβολή της παραίτησής του με ένα δελτίο τύπου πέντε σελίδων το οποίο ανάρτησε στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας. Στα πιο σημαντικά σημεία του εκτενούς αυτού δελτίου τύπου είναι η αποκάλυψη ότι καταβάλλονταν επί έτη σε συνταξιοδοτηθέντες υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, πέραν των συντάξεών τους, και οι μισθοί που έπαιρναν όταν ήταν ακόμη εν ενεργεία υπάλληλοι!
Ο κ. Κλούρας διευκρινίζει μάλιστα ότι, εξαιτίας αυτού του γεγονότος, η απώλεια εσόδων για το Δημόσιο ξεπέρασε τα 3.000.000 ευρώ για το έτος 2014 και το 1.000.000 ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2015. Αναφέρει δε ότι «η ίδια κατάσταση πιθανόν να ισχύει και σ’ άλλα υπουργεία»!


Για πρώτη φορά θα δηλωθούν και τα μετρητά που έχουν στην κατοχή τους οι πολίτες (ακόμα και κάτω των 100 ευρώ). Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το σχέδιο του περιουσιολογίου ,προβλέπεται ότι φυσικά και νομικά πρόσωπα θα κληθούν να συμπληρώσουν για πρώτη φορά ένα ειδικό ηλεκτρονικό έντυπο, όπως το σημερινό "πόθεν έσχες", με προσυμπληρωμένα όλα τα στοιχεία που είναι ήδη γνωστά στην εφορία. Τα υπόλοιπα θα πρέπει να τα δηλώσουν οι ίδιοι, ώστε στο μέλλον να μπορούν να δικαιολογήσουν την όποια μεταβολή της περιουσίας τους.
Αφού ελέγξουν τα προσυμπληρωμένα στοιχεία -ακίνητη περιουσία, αυτοκίνητα, δηλωθέν εισόδημα, ενοίκια, δάνεια, σκάφη κ.λπ.- οι φορολογούμενοι θα πρέπει να προσθέσουν ό,τι λείπει από τη δήλωση και έχει κάποια αξία, όπως πίνακες, οικογενειακά κειμήλια, αντίκες κ.λπ.
Oι φορολογούμενοι θα πρέπει να δηλώσουν όλα τα μετρητά που έχουν στα χέρια τους, ακόμη και το ένα ευρώ. Ως και παλιά όπλα και τιμαλφή θα πρέπει να δηλωθούν στο περιουσιολόγιο, αλλά στο υπουργείο δεν έχουν καταλήξει ακόμη από ποια αξία θα δηλωθούν και ποιος θα τα εκτιμήσει.

η Παγκόσμια Τράπεζα απαιτεί από την Αθήνα «κόψιμο» σε φοροαπαλλαγές, ιατροφαρμακευτικές δαπάνες και επιδόματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου