Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

ΣΤΑΘΑΚΗΣ Ο........ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙ

ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ! Σταθάκης: "Δεν με απασχολεί αν θα πληρώσει η Fraport..."! Είπαμε, "αριστερός" είναι, όχι μαλάκας φορολογούμενος Έλληνας!


Από το "PRESS-GR"
Ενδιαφέρον είχε η απάντηση Γ. Σταθάκη σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ζήτημα της Fraport και της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά. Ο δημοσιογράφος επανέλαβε ότι...όπως είπε ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ κ. Αλεβιζόπουλος, η Fraport δεν έχει καταβάλλει το τίμημα του 1,2 δις ευρώ που τις αναλογεί και ως εκ τούτου πρόκειται περί απάτης ενώ σημείωσε ότι η εταιρεία αναζητά χρηματοδότηση μέσω δανείων από τις ανακεφαλαιοποιημένες από τα χρήματα του ελληνικού λαού ελληνικές τράπεζες.

Διαβάστε την απάντηση του Υπουργού Οικονομίας Γ. Σταθάκη:
Δε θέλω να σχολιάσω τα δεδομένα αυτά. Νομίζω ότι θα προχωρήσει κανονικά τον Οκτώβριο η ολοκλήρωση της παραχώρησης και φυσικά θα πληρωθούμε τα 1,2 δις ευρώ. Ο τρόπος της χρηματοδότησης της Fraport δε μας απασχολεί. Δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να σχολιάζει.
Οι ιδιωτικοποιημένες τράπεζες επειδή η ανακεφαλαιοποίηση ήταν μικρή – είχε υπολογιστεί ότι θα χρειαστούν 25 δις ευρώ ενώ τελικώς χρειάστηκαν 5 δις ευρώ – σημαίνει ότι το κράτος τελικά έχει μικρή έως ανύπαρκτη συμμετοχή σε δύο από τις τέσσερις τράπεζες ενώ έχει σημαντική στις άλλες δύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου