Τρίτη, 16 Αυγούστου 2016

ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΛΑΚΙΑ

Θα επιδιώξει να πάρει και την ευχή του... Μητσοτάκη;Κι όμως ο Καραμανλής πλέον το σκέφτεται σοβαρά. Να επιστρέψει στην πολιτική σκηνή με νέο κόμμα, την Εθνική Παράταξη, στα πρότυπα της ΕΡΕ.
Κι αυτό γιατί εκτιμά πως ο Κυριάκος Μηστοτάκης-για τον οποίο θεωρεί δεδομένο ότι θα γίνει πρωθυπουργός-δεν θα καταφέρει να κυβερνήσει εξαιτίας της απουσίας ικανών στελεχών στην ΝΔ.
Ο Καραμανλής μάλιστα βρίσκεται όλο αυτό το διάστημα σε συναντήσεις με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην διάσωση της πατρίδας.
-Ο Αλέξης έχει χάσει το παιγνίδι. Η πολιτική του εξαντλείται στους φόρους και στην οικοδόμηση του πελατειακού κράτους. Δεν έχει κάτι νέο να δώσει… Πολύ σύντομα θα αναζητήσει τρόπο να εγκαταλείψει την εξουσία…
Αυτό εκτιμά ο πρώην πρωθυπουργός ο οποίος δεν κρύβει την απογοήτευσή του από το πολιτικό προσωπικό της χώρας:
Στην πολιτική πρέπει να μπουν πρόσωπα τα οποία δεν θα είναι στρατιωτάκια μια χούφτας ολιγαρχών. Αντίθετα θα πρέπει να είναι άνθρωποι με έντιμο πρότερο βίο και επαγγελματική δράση… Η ανάπτυξη της χώρας περνάει μέσα από την ανανέωση του πολιτικού της προσωπικού. Αρκεί και οι πολίτες-ψηφοφόροι να σταματήσουν να τσιμπάνε στις ιδεοληψίες και στους λαικιστές. Βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού και θεωρώ υποχρέωσή μου να συμμετάσχω στην προσπάθεια διάσωσης της πατρίδας…
Το όνομα Εθνική Παράταξη παραπέμπει κατευθείαν στην Εθνική Ριζοσπαστική Ένωσις (ΕΡΕ) που είχε ιδρύσει ο θείος του εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής τον Ιανουάριο του 1956, κερδίζοντας στην συνέχεια 3 συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις.

Εθνική Κενότητα ο ένας, εθνική παράταξη ο άλλος ,εθνικός αρχιπαπάρας ποιος θα είναι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου