Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

ΟΙ ΑΜΑΧΟΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ

Κάτι μυρίζει άσχημα σε αυτή την επίθεση.



Πως γίνετε ένας θεωρητικά σύμμαχος του Ερντογάν  όπως είναι το ISIS  να κάνει τέτοιο χτύπημα στην καρδιά του συμμάχου του. Μάλλον για χτύπημα από κούρδους μοιάζει, η ισλαμιστές μισθοφόρους που εκτελούσαν εντολές πέρα από τον ISIS.
Τελικά είκοσι οχτώ άτομα σκοτώθηκαν και εξήντα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τα έξι βαριά, κατά τις επιθέσεις τριών βομβιστών αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με ανακοίνωση του νομάρχη Κωνσταντινούπολης Βασίπ Σαχίν. Τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για δεκάδες τραυματίες, ωστόσο οι πληροφορίες είναι ακόμα συγκεχυμένες. Ειδικότερα, το πρακτορείο Anadolu κάνει λόγο για πάνω από 60 τραυματίες που έχουν μεταφερθεί σε κοντινό νοσοκομείο, ενώ η επίσημη ενημέρωση αφορά 20 περίπου άτομα που τραυματίστηκαν (μερικά από αυτά σοβαρά) .Έξι από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και αυτό προκαλεί φόβους για τυχόν αύξηση του αριθμού των νεκρών. Ωστόσο, πληροφορίες που μεταδίδει το Associated Press, επικαλούμενο ανώτερο Τούρκο αξιωματούχο, ανεβάζουν τους νεκρούς σε σχεδόν 50.Στην πλειοψηφία τους τα θύματα ήταν Τούρκοι σύμφωνα με αξιωματούχο. Οι δράστες όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της Telegraph την ώρα που έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς άρχισαν να πυροβολούν με Καλάσνικοφ με τους αστυνομικούς να ανδραποδίσουν τα πυρά. Δύο βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τα εκρηκτικά τους λίγο προτού περάσουν από τα μηχανήματα ελέγχου, Σύμφωνα με το Τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, 4 ένοπλοι προσπάθησαν να διαφύγουν μετά τις εκρήξεις από τον τερματικό σταθμό, ενώ υπάρχουν και αναφορές ότι πυροβολισμοί ακούστηκαν από τον χώρο στάθμευσης. 

Σύμφωνα με την Telegraph και το RT το ISIL (Islamic State of Iraq and the Levant, μια άλλη επωνυμία για το ISIS) ανέλαβε την ευθύνη για το πολύνεκρο χτύπημα.
  
Για ενδεχόμενο ενέργειας της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» κάνει λόγο ο αρθογράφος της εφημερίδας Χουριέτ Αμπντουλκαντίρ Σελβί, αναφερόμενος στην επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης. Το άρθρο του Σελβί που πρόσκειται στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας.

Ο Σελβί γράφει ότι οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς και ακολούθησε συμπλοκή. Ο ένας από τους δράστες σκοτώθηκε από τις σφαίρες των αστυνομικών, ο ένας σκοτώθηκε όταν έθεσε σε λειτουργία το μηχανισμό των εκρηκτικών που είχε πάνω του και ο ένας συνελήφθη. Σύμφωνα με τον αρθογράφο, επτά ήταν οι δράστες που οργάνωσαν την επίθεση, πράγμα που σημαίνει ότι η αστυνομία καταζητεί τέσσερις.

Σύμφωνα με τον αρθογράφο, ο δράστης που ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά είχε κάνει είσοδο στο αεροδρόμιο το απόγευμα, πράγμα που επιβεβαιώθηκε και με τις κάμερες ασφαλείας. Ο αρθογράφος σημειώνει ότι αρχικά οι υποψίες οδηγούσαν στο ΡΚΚ, αλλά όσο προχωρά η ώρα ενισχύεται το ενδεχόμενο να είναι ενέργεια της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος».

Τα όσα αναφέρει ο αρθογράφος πάντως έρχονται σε αντίθεση με τη δήλωση του νομάρχη Κωνσταντινούπολης περί τριών επιχειρήσεων αυτοκτονίας.



Σύμφωνα με τη daily mail μέχρι στιγμής οι νεκροί είναι πάνω από 50

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου