Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ - ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΔΟΓΚΑΣ

Επίσκεψη στην Εθελοντική Ομάδα
Δασοπροστασίας και Πυρασφάλειας Βάρης



Επίσκεψη στην Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρασφάλειας Δημοτικής Ενότητας Βάρης πραγματοποίησε την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 ο επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Δημοσθένης Δόγκας.
Ο δημοτικός σύμβουλος είχε την ευκαιρία να συζητήσει διεξοδικά με τον επικεφαλής της Ομάδας, Ανδρέα Σαμαρά και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, για τις προκλήσεις της αντιπυρικής περιόδου στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε μια χρονιά που χαρακτηρίζεται δύσκολη και απαιτεί αυξημένη επαγρύπνηση και επάρκεια μέσων. Οι εθελοντές τόνισαν ότι η ομάδα τους ιδρύθηκε το 2007 με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Βάρης, ενεργών πολιτών αλλά και εθελοντών του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ από το 2008 έχει ενταχθεί στο Μητρώο των Εθελοντικών Οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Αποτελεί δε μέλος του Δικτύου Εθελοντικών Ομάδων Υμηττού καθώς επίσης και του Δικτύου Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας.
Ο Δημοσθένης Δόγκας εξήρε το εθελοντικό πνεύμα προσφοράς και το επίπεδο επαγγελματισμού που χαρακτηρίζει την ομάδα, σημειώνοντας ότι η ανυστερόβουλη προσφορά χρόνου και κόπου για το καλό του κοινωνικού συνόλου είναι μια αξιοθαύμαστη στάση ζωής που αποτελεί παράδειγμα για τη νέα γενιά και όλη την κοινωνία. Επιπλέον, τόνισε ότι η Εθελοντική Ομάδα της Βάρης, από κοινού με τις υπόλοιπες ομάδες Δασοπροστασίας και Πυρασφάλειας του Δήμου, επιτελούν καθημερινά ένα αναντικατάστατο έργο στην ευρύτερη περιοχή για τη διαφύλαξη του φυσικού πλούτου που την χαρακτηρίζει.

Επίσης, ο επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης δεσμεύτηκε να βρίσκεται δίπλα στους εθελοντές συνδράμοντας με κάθε δυνατό τρόπο στην καλύτερη εκτέλεση του έργου τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου