Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΒΑΛΕΙ ΦΥΛΑΚΗ, ΤΩΡΑ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ

Ήρθε η ώρα να πάρουν τη ρεβάνς όχι απέναντι στον Τσίπρα, που άλλωστε από δευτέρα συντάχθηκε με το ναι, αλλά απέναντι στην πλειοψηφία που ψήφισε όχι...

Θέμης Τζήμας
Εμείς οι προδότες:
Και ξαφνικά όσοι εγκαλούσαν το δημοψήφισμα και τους ψηφοφόρους του όχι για διχασμό και πόλωση απεφάνθησαν ότι η διαφωνία με την παραμονή στην ευρωζώνη συνιστά προδοσία.
Πρώτη φορά μετά τη μετεμφυλιακή περίοδο, οπότε όποιος διαφωνούσε με την ένταξη στο αμερικανονατοϊκό μπλοκ ήταν "εαμοβούλγαρος προδότης", η διαφωνία ή ο σκεπτικισμος ως προς την παραμονή σε μια -αποδεδειγμένα μάλιστα δυσλειτουργική- νομισματική ένωση αποτελεί πράξη προδοσίας. Επομένως, ΚΚΕ, εξωκοινοβουλευτική αριστερά και πολλοί άλλοι είναι/ είμαστε προδότες.
Αναρωτιέμαι αν ποτέ διάβασαν όλοι αυτοί τι συνιστά προδοσία βάσει των...
νόμων της χώρας. Κυρίως όμως, η εσκεμμένη και για ίδια οφέλη δαιμονοποίηση μιας υπαρκτής εδώ και χρόνια συζήτησης διεθνώς, για την ευρωζώνη γενικά και για την Ελλάδα ειδικότερα σε αυτήν έχει ως αποτέλεσμα τον πανικό μέσα και την έλλειψη σχεδίου απέναντι σε ένα ενδεχόμενο που υπό όρους μπορεί να αποδειχθεί λυτρωτικό. Αλήθεια έχει μελετήσει κανείς τους την ιστορία των "σκληρών" νομισμάτων και των νομισματικών ενώσεων εν μέσω καπιταλιστικών κρίσεων; πόσο καταλυτικά επέδρασαν στην επιδείνωση τέτοιων κρίσεων;
Ψιλά γράμματα για τους ακραίους μανιχαϊστές, τιποτόφρονες τύπου Θεοδωράκη και αρκετών ακόμα δεξιών. Ήρθε η ώρα να πάρουν τη ρεβάνς όχι απέναντι στον Τσίπρα, που άλλωστε από δευτέρα συντάχθηκε με το ναι, αλλά απέναντι στην πλειοψηφία που ψήφισε όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου